Hegyikerékpár: Gálán díjazták a T-Mobile Top Maraton sorozat legjobbjait Hír

Mozgásvilág.huhttp://www.mozgasvilag.hu/
2009/11/30
A versenysorozat szervezői hagyományként, amolyan ötödik állomásként rendezik november végén a díjátadót, melyen az összetett legjobbakat értékelik.
Hirdetés

A T-Mobile Top Maraton hegyikerékpáros versenyek 2009-es díjátadó gálájával zárult a négy állomásból álló idei sorozat. Az ünnepségen a szervezők átadták az idei összetett díjakat, a sportág honi szövetsége a csapatsorrendet hirdette ki. A sorozat felnőtt férfi hosszútávját összetettben Blazsó Márton , női közepét Dósa Eszter nyerte. A csapatrangsor tabelláján a Cube-Csömör végzett az élen. Az év hegyikerékpáros sportolói Benkó Barbara és Buruczki Szilárd lettek.

 

A versenysorozat szervezői hagyományként, amolyan ötödik állomásként rendezik november végén a díjátadót, melyen az összetett legjobbakat értékelik. A Tarnai Csaba szervezte Caprine Maraton Szilvásvárad , a Harangvölgyi Andrással jegyzett MVM Duna Maraton , a Nagy Ádámhoz köthető Bükk Maraton , végül az Eisenkrammer Károly nevével fémjelzett Gepida Mátra Maraton az állomásonkénti 1500 feletti nevezői – tavalyhoz képest 6 és fél százalékos növekedéssel –, és az 1300 körüli indulói létszámmal méltán meghatározója a honi hegyikerékpársportnak . A főszervezők az utánpótlásról a gyermekversenyek szervezésével gondoskodtak, a bringával kirándulni vágyók a T-Mobile Természetjáró Túrákon akár 30-40-en is részvettek. Érdekességként, az összes távot összeadva közel 800 kilométert, a szintkülönbségeket summázva pedig mintegy 20 ezer métert kapunk. Némi fejszámolást követően pedig a teljes mezőny által megtett kilométerekkel „játszva” 320 ezer kilométert számlálunk, ami jelképesen nyolc földkerülést jelent…

Az idei eredményeket figyelembe véve a férfiak hosszútávján a tavaly dobogón végzett Buruczki - Blazsó - Bogár trió más sorrendben, de ismét dobogón végzett, ezúttal Blazsó Márton, Bogár Gábor, Buruczki Szilárd lett a „befutó”. A hölgyeknél középtávon átalakult a tavalyi pódium, az akkori „nagyok” – Simon Emese, Nagy Hedvig és Deli Anett – esetében Deli tartotta harmadik helyét, a győztes Dósa Eszter lett, szoros csatában Módos Gabriella másodikként zárt. A gálán három táv megannyi korosztályos legjobb első hat helyezettjét szólították ki, mintegy 30 kategóriában. A ceremónia utáni igényes talp alá valót a Kerekes Band szolgáltatta.

 

A díjkiosztón a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség kihirdette a hegyikerékpáros szakágak 2009-es eredményeit figyelembe vevő ranglisták alapján számolt csapatsorrendet – mely a jövő évi működési támogatások meghatározója –, a tabellán a szövetségi versenyrendszerben résztevő 80 klub közül a Cube Csömör végzett az élen a Bringabanda és a pilisiek előtt. A díjkiosztón Sipiczki Róbert elnök nyilvánosságra hozta az év mountain bike-os sportolóit, a címet 2009-ben Buruczki Szilárd és Benkó Barbara érdemelte.

A T-Mobile Top Maraton sorozat összetett győztesei 2009-ben (felnőttek)

Férfi hosszútáv: 1. Blazsó Márton (Contact SE Pécs), 960 pont 2. Bogár Gábor (Cube-Csömör), 920 pont 3. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-X-iont-Mavic Soft), 840 pont

Női középtáv: 1. Dósa Eszter (Vitalitás SE Golyán Kerékpár), 1120 pont 2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 1080 pont 3. Deli Anett (Bringavilág SK-Bornsport), 920 pont

További felnőtt győztesek: Középtáv: Kemecsei Zsolt (Cube-Csömör), Rövidtáv: Fábián Norbert (Ózdi KE) és Kiss Marina (Lelkes KE)

Csapatrangsor, 2009:  1. Cube – Csömör, 2. Bringabanda SC, 3. Pilis Cross Country Club, 4. Merida Maraton Team - CST, 5. Vitalitás SE - Golyán Kerékpár, 6. Trek Józsefhegyi SE.
Hirdetés