Menü

2009.11.30.     Hozzászólás 0

Hegyikerékpár: Gálán díjazták a T-Mobile Top Maraton sorozat legjobbjait

A versenysorozat szervezői hagyományként, amolyan ötödik állomásként rendezik november végén a díjátadót, melyen az összetett legjobbakat értékelik.

A T-Mobile Top Maraton hegyikerékpáros versenyek 2009-es díjátadó gálájával zárult a négy állomásból álló idei sorozat. Az ünnepségen a szervezők átadták az idei összetett díjakat, a sportág honi szövetsége a csapatsorrendet hirdette ki. A sorozat felnőtt férfi hosszútávját összetettben Blazsó Márton, női közepét Dósa Eszter nyerte. A csapatrangsor tabelláján a Cube-Csömör végzett az élen. Az év hegyikerékpáros sportolói Benkó Barbara és Buruczki Szilárd lettek.

 

A versenysorozat szervezői hagyományként, amolyan ötödik állomásként rendezik november végén a díjátadót, melyen az összetett legjobbakat értékelik. A Tarnai Csaba szervezte Caprine Maraton Szilvásvárad, a Harangvölgyi Andrással jegyzett MVM Duna Maraton, a Nagy Ádámhoz köthető Bükk Maraton, végül az Eisenkrammer Károly nevével fémjelzett Gepida Mátra Maraton az állomásonkénti 1500 feletti nevezői – tavalyhoz képest 6 és fél százalékos növekedéssel –, és az 1300 körüli indulói létszámmal méltán meghatározója a honi hegyikerékpársportnak. A főszervezők az utánpótlásról a gyermekversenyek szervezésével gondoskodtak, a bringával kirándulni vágyók a T-Mobile Természetjáró Túrákon akár 30-40-en is részvettek. Érdekességként, az összes távot összeadva közel 800 kilométert, a szintkülönbségeket summázva pedig mintegy 20 ezer métert kapunk. Némi fejszámolást követően pedig a teljes mezőny által megtett kilométerekkel „játszva” 320 ezer kilométert számlálunk, ami jelképesen nyolc földkerülést jelent…

 

80392-x-iont_065.jpg

 

Az idei eredményeket figyelembe véve a férfiak hosszútávján a tavaly dobogón végzett Buruczki - Blazsó - Bogár trió más sorrendben, de ismét dobogón végzett, ezúttal Blazsó Márton, Bogár Gábor, Buruczki Szilárd lett a „befutó”. A hölgyeknél középtávon átalakult a tavalyi pódium, az akkori „nagyok” – Simon Emese, Nagy Hedvig és Deli Anett – esetében Deli tartotta harmadik helyét, a győztes Dósa Eszter lett, szoros csatában Módos Gabriella másodikként zárt. A gálán három táv megannyi korosztályos legjobb első hat helyezettjét szólították ki, mintegy 30 kategóriában. A ceremónia utáni igényes talp alá valót a Kerekes Band szolgáltatta.

 

A díjkiosztón a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség kihirdette a hegyikerékpáros szakágak 2009-es eredményeit figyelembe vevő ranglisták alapján számolt csapatsorrendet – mely a jövő évi működési támogatások meghatározója –, a tabellán a szövetségi versenyrendszerben résztevő 80 klub közül a Cube Csömör végzett az élen a Bringabanda és a pilisiek előtt. A díjkiosztón Sipiczki Róbert elnök nyilvánosságra hozta az év mountain bike-os sportolóit, a címet 2009-ben Buruczki Szilárd és Benkó Barbara érdemelte.

 

80392-x-iont_192.jpg

A T-Mobile Top Maraton sorozat összetett győztesei 2009-ben (felnőttek)

Férfi hosszútáv:
1. Blazsó Márton (Contact SE Pécs), 960 pont
2. Bogár Gábor (Cube-Csömör), 920 pont
3. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-X-iont-Mavic Soft), 840 pont

Női középtáv:
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE Golyán Kerékpár), 1120 pont
2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 1080 pont
3. Deli Anett (Bringavilág SK-Bornsport), 920 pont

További felnőtt győztesek:
Középtáv:
Kemecsei Zsolt (Cube-Csömör),
Rövidtáv: Fábián Norbert (Ózdi KE) és Kiss Marina (Lelkes KE)

Csapatrangsor, 2009: 
1. Cube – Csömör, 2. Bringabanda SC, 3. Pilis Cross Country Club, 4. Merida Maraton Team - CST, 5. Vitalitás SE - Golyán Kerékpár, 6. Trek Józsefhegyi SE.

A T-Mobile Top Maraton sorozat hosszú-, közép- és rövid távjának összetett eredményei, a teljes eredménylisták a www.topmaraton.hu/content/blogcategory/21/38/ linkről érhetők el.

Olvass többet a témáról: merida, mountainbike, duna maraton, Mátra Maraton