Harci szekerek a Thule-tól

Harci szekerek a Thule-tól

Bognár Tamás
Bognár Tamás - Támogatott tartalom
2022/09/02
Ha a gyermekednek is a legnagyobb kényelmet és biztonságot szeretnéd megadni miközben egy utánfutóban vontatod, akkor keresve sem találnál jobbat a Thule utánfutóinál!

A svéd gyártó termékei mindig is a praktikumról, a variálhatóságról, és a legmagasabb szintű technológiákról szóltak. Nincsen ez másként a gyerekszállító eszközöknél sem. Ha kinőttük már (milyen jó ez a szülői többes mi?) a gyerekülést, akkor a következő lépcső az utánfutó lehet, mivel azonban ez komolyabb beruházás, nem árt nagyon megnézni mit veszünk mennyiért!

Olcsón jó gyerekszállító? Utópia...

Lehet ugyan már 50-70.000 forintért is gyerekutánfutónak látszó tárgyakat venni, aki használt, vagy javított ilyeneket, az tudja, hogy sajnos itt sincsenek olcsón csodák... No de a Thule esetén nem fogsz csalódni! A belépő szintet, már ha lehet egyáltalán annak nevezni, a Coaster XT széria indítja, ami egy vagy két gyerek szállítására alkalmas. Ez kivitelében egyszerűbb mint a Chariot, de mindene megvan ahhoz, hogy kiváló utánfutó legyen.

Harci szekerek a Thule-tól-5
A gyors átalakíthatóság fontos szempont
Harci szekerek a Thule-tól-5
Forrás: Thule

Az EZ Hitch kuplungnak köszönhetően könnyen csatlakoztatható a bringához. Ami külön jó, hogy lecsatolás után a segédkereket csak le kell fordítani, és máris dupla babakocsiként tolható, sőt a markolat rész is állítható így mindegy ki tolja, kényelmes lesz.

Harci szekerek a Thule-tól-4
Belépő szint, de minőségi kivitelezés
Harci szekerek a Thule-tól-4
Forrás: Thule

A biztonságról nem csak a magasra nyúló zászló, hanem a fényvisszaverő elemek és az 5 pontos biztonsági öv is gondoskodik. Persze ezeket a szerkezeteket nem ártana néha szállítani is, vagy éppen a téli időszakban tárolni (bár a kerékpáros nemzetek télen-nyáron bringáznak). Nem lesz gond ezzel sem, mivel összecsukható és a kerekek is levehetők, így akár az autó csomagtartójában is elfér. 

Harci szekerek a Thule-tól-3
A legkényelmesebb a gyerekeknek is
Harci szekerek a Thule-tól-3
Forrás: Thule

A Chariot széria már igazi multisportos kivitel, mivel nem csak babakocsiként, bringás utánfutóként, hanem futóbabakocsiként, és sítúrakocsiként is használható a megfelelő kiegészítőkkel! Oké oké... nálunk a sítúrázás annyira nem népszerű, mint mondjuk a szlovákoknál vagy osztrákoknál, de északi szomszédunknál többször is látunk ilyeneket bevetésen, a mínuszokban benne alvó gyerekekkel! 

Harci szekerek a Thule-tól-7
Modern dizájn
Harci szekerek a Thule-tól-7
Forrás: Thule

Felépítése modernebb, dizájnosabb, és persze jóval több extrát tartalmaz, mint a Coaster XT. A kerekei ritka küllősek, jobban, könnyebben gördülnek és még dupla tárcsafék is van rajta, melyet a fenti markolatról zárhatsz megálláskor.  Nyilván overkill, de ha már sok pénzt adunk valamiért, akkor legyen egyszerre extravagáns, menő, és funkcionális! 

Harci szekerek a Thule-tól-1
Akár nem aszfaltos utakon is használhatóak
Harci szekerek a Thule-tól-1
Forrás: Thule

Az üléstámlák dönthetőek alváshoz és a tolókar is szétszedés nélkül állítható dőlésszögű. A VersaWing rendszer segítségével villámgyorsan tudsz a felhasználási módok között váltani és még állítható keménységű laprugózással is rendelkezik, hogy a kicsik minél kevesebb ütést kapjanak! Van benne nagy tárolóhely is, ami főleg hidegebb időben jön jól, hiszen váltás ruhát, takarót is rakhatunk bele. 

Harci szekerek a Thule-tól-2
Északi szomszédainknál ez nem extrém
Harci szekerek a Thule-tól-2
Forrás: Thule

A Climate Control Cockpit rendszer gondoskodik a megfelelő szellőzésről vagy éppen szélvédelemről. Eső és napvédő huzat is jár hozzá, így tényleg minden igényt kielégít. Még integrált hátsó lámpa is helyet kapott benne, sőt a menetirány felé, szélességjelző fényvisszaverőkkel is el van látva. 

Harci szekerek a Thule-tól-6
Ha még több tárolóhely kell
Harci szekerek a Thule-tól-6
Forrás: Thule

Ha nem lenne elegendő a normál Chariot csomagtere, akkor válaszd a Chariot Cab kivitelt, ami megnövelt raktérrel rendelkezik (100L), így hazafelé az óvodából még egy fullos bevásárlás is bele fog férni az utánfutóba (azért két gyerek+bevásárlással nem árt ha elektromos bringával húzod, vagy extra fitt vagy)

Talán az előbbiekből látható, hogy a Thule igyekszik mindegyik célközönség igényeit figyelembe venni és mindezt olyan magas szinten kiszolgálni, amilyen szintet a kerékpárszállítóik, tetőboxaik, vagy éppen bringás táskáik képviselnek.