Fürödtél már vízesésben?

Fürödtél már vízesésben?

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2021/07/05
OUTDOOR JÁTSZÓTÉR Lungauban - Landhaus Lungau (Ski, Bike, Kids)

Új kedvenc helyszínünk Lungau, a magyar tulajdonú Landhaus Lungau szállással és a kimeríthetetlen outdoor lehetőségekkel. Pazar környezetben bringáztunk, túráztunk és hosszú időre feltöltődtünk.

Outdoor játszótér Lungauban

Kerékpártúra Riedengtalban

A Rieding-völgy igen felkapott hely, az osztrák turisták körében is, készüljünk fel, hogy egy szép nyári hétvégén, tele lesz mind az 5 hütte, ami a völgyben található. Mi kerékpárral fedeztük fel, bár van benne szintemelkedés bőven, mégis úgy gondolom, hogy bárki nekivághat.

Mi a Landhaus Lungauból indultunk, kis csellel először autóval. Ariel - a házigazda-  bárkit szívesen elfurikázik a völgy bejáratához.

Tovább a túraleíráshoz...

Vízesés-túra a Mura forrásához

Ha könnyű, látványos túrára vágyunk, akkor kérjük meg Arielt a Landhaus Lungauban, hogy vigyen el minket a túra kiindulópontjára vagy saját autónkkal induljunk útnak a Muhrer Landstrßen. 

A túra tényleg kellemes, akár gyalog, akár kerékpárral indulunk útnak. Azt nem állítom, hogy nem kell felfelé menni, - ilyet nem találunk az Alpokban- de nem kell átlagon felüli erő a teljesítéshez. 

Mielőtt elérjük a túra kiindulóhelyét jelző parkolót, a jobb oldalon egy hatalmas vízesés fogad minket, hívogat, hogy fürödjünk meg benne. Nagy melegben igazi felfrissülés, olyan, amitől még percekig vacog a fogad. 

Tovább a túraleíráshoz...

Kerékpáros túra a Katschbergre

Kerékpártúránkat a Landhaus Lungautól indítjuk, a háborgó Mura mellett. Élvezzük ki az első métereket, mert hamar felkanyarodunk a hegyre, ahol combos kaptatól várnak ránk. 

Az erdei emelkedőkön az első megállónkig- a Stöcklalmig- végig erdészeti úton haladunk. Ez azért jó hír, mert elég nekünk a néha 10-14 %-os emelkedő is, tökre nem hiányzik, hogy még köves, gyökeres, technikás is legyen. Ennek köszönhetően a túrát nem csak MTB-al, hanem gravel bringával is bátran bevállalhatjuk. Az emelkedők az első alm-ig, a Stöckalmig vezetnek.

Tovább a túraleíráshoz...

Szállásunk Lungauban

Landhaus Lungau