Ebikeshop.hu az ebike szakértő

(x) - Támogatott tartalom
2016/04/26
Kinek és hogyan érdemes elektromos kerékpárt vásárolnia?

Paraferee az ebike-okról
 
Valahogy mindig is erős fenntartással kezeltem az elektromos rásegítéses bringákat. Nagyon kényelmesek – hisz szinte izzadtság nélkül tudunk 30 km/h körüli átlag tempót tekerni, akár emelkedőkön is – mégis súlyukból és a rendszerből eredően csak szűk felhasználási körre javasolnám használatukat.
 
Profi edzés nélkül a hátunk mögött akár egy nap alatt megkerülni a Balatont? Meghódítani hazánk legmagasabb csúcsát széles mosollyal az arcunkon? A büdös és költséges autó helyett tekerni munkába és haza? IGEN! Az aszfaltos, dózer- és földutas túrákra, idősebbek illetve egészségügyi problémákkal küzdők számára ideális, mi több tökéletes választás az elektromos rásegítéses bringa! Aggályaim a technikás, köves, gyökeres és keskeny ösvényeken kezdődnek. A 20, de inkább nagy általánosságban 30 kilogramm körüli súly, és extra tempót biztosító hajtás számos veszélyforrást rejthet magában ezeken a helyeken a – hangsúlyozom – nem megfelelő tapasztalattal rendelkezők számára. Éppen ezért nagy felelősség van az értékesítési pontokon. Egy részt a több féle motor, akkumulátor és meghajtás típus közül segíteniük kell a földi halandót eligazodni, és a legideálisabbat kiválasztani. Hisz teljesen felesleges millió feletti összeget kifizetnünk egy 500-1000 W-os motorral szerelt bringáért, ha mindösszesen csak a munkába járás a cél, vagy nem feltétlen a középmotoros kivitel a mi barátunk… Aztán a megfelelő tájékoztatáson is nagy hangsúly kell legyen. Mert például ezekre a paripákra már ajánlott/kötelező a felelősségbiztosítás megkötése! Vagy a rendszer működtetése és gyakorlati alkalmazása is kisebb fejtágítást igényel...
 
Nekem kifejezetten kellemes meglepetés volt, amikor a csak és kifejezetten e-bike bringákra specializálódott Ebikeshop.hu kerékpárboltban jártunk. Mindenkiből áradt a mélybe menő hozzáértés, és szakértelem. A puding próbájára is lehetőség van, ami pedig egyértelmű bizonyíték arra, hogy az e-bike tényleg menő dolog-e.

 

160427-ebiike-4-.JPG
160427-ebiike-4-.JPG

 

Ebikeshop.hu

Elektromos kerékpár bemutatóterem

A budapesti Vizsla utcában található Ebikeshop.hu bemutatóterem szavak nélkül is elég beszédes. A bejárathoz vezető borzasztóan meredek rámpa már sejtet valamit, aztán a néhány modellre számító vásárló egy elektromos kerékpároktól hemzsegő, ízlésesen berendezett, széles választékot kínáló szaküzletben (mit szaküzletben, szalonban) találja magát.

A minimál dizájnos, minden elektromos rásegítést elegánsan elrejtő modellektől a hivalkodó szörnyetegekig, a városi- és trekking kerékpároktól a mountainbike és downhill gépekig találunk példát. És amikor már a bőség zavarától a választás kezd lehetetlennek tűnni, a valóban hozzáértő, szakértő eladók garantáltan segítenek megtalálni a hozzánk való modellt.

Tapasztalat, szakértelem

Ugyan több kerékpárüzletben fellelhető egy-egy ebike, az ebikeshop immáron 5 éve kifejezetten és intenzíven csak ezzel a szegmenssel foglalkozik. Komplett háttérrel rendelkeznek a BH, Bosch, Haibike és Shimano rendszerekhez is és nagy rutinjuk van az egyénnek megfelelő ebike kiválasztásában.

Hosszú évek óta figyelik az elektromos kerékpáros trendeket és tisztában vannak a rendszerek előnyeivel/gyengeségeivel és abba is belátásuk van, hogy hová tart a technológia.

 

160427-ebiike-2-.JPG
160427-ebiike-2-.JPG

 

Naprakész webshop

Az Ebikeshop.hu weboldalának kínálata folyamatosan naprakész adatokat szolgáltat a kerékpárok elérhetőségeiről, ami már csak azért is érdekes, mert a kereslet rohamos növekedése miatt gyorsan változik a még szállítható kerékpárok száma.

Ebike tesztelés, bérlés

És ahogy az elején említettem, a kiszemelt kerékpárt, vagy kerékpárokat helyben ki is lehet próbálni és ekkor jön képbe az a morcos emelkedő a bejárat előtt. Amin először csak legurulni kell szépen, de az igazi döbbenet akkor ér, amikor felfelé sem megerőltetőbb haladni, mint lefelé.

Az Ebikeshopban lehetőség van ebike-ok bérlésére is, így akár egy hétvégi kerékpártúra alkalmával is tesztelheted a rásegítés előnyeit.Sőt, a kölcsönözhető ebike-ok ára minden bérbevételt követően a bérleti díj mértékével arányosan csökken, így lehetőség van jutányos áron, rendszeresen karbantartott használt ebike vásárlására is.

Lehet, hogy az ebike-oknak első sorban nem a jelenlegi kerékpárosok a célcsoportjai, de én jelenlegi kerékpárosként el tudnék viselni egyet a palettámban.

 

 

Kinek való az ebike?

Rengeteg kerékpáros fórumon értetlenkednek az elektromos kerékpárok hallatán és erre az ebikeshop szakembereinek egyszerű a válasza: az elektromos kerékpárok első sorban NEM a jelenlegi kerékpárosok, hanem azok, akik eddig éppen azért nem ültek át az autóikból kerékpárra, mert nem tudtak, vagy nem akartak pusztán önerőből bringázni. Az ebike-ok segítségével kényelmesen és csak mérsékelt fizikai megterhelés nélkül lehet eljutni akár komoly hegyi környezetbe, vagy hosszú-hosszú távolságokra még erős szembeszélben is.

Az ebikeshop.hu eladói több esetben értékesítettek ebike-ot olyan vásárlóknak, akik először csak egy hétvégi túra erejéig béreltek maguknak elektromos kerékpárt és rövid időn belül beleszerettek.

Szintén visszatérő indok a 40-50 éves vásárlók körében, hogy az elektromos kerékpárral lépést tudnak tartani fiaikkal hosszú kerékpártúrákon is, akár hegyi terepen is.

 

160427-ebiike-3-.JPG
160427-ebiike-3-.JPG

 

A cikk eleji felvezetőben említett aggályokkal kapcsolatban az Ebikeshop.hu tulajdonosa, Szatzger Ákos elmondta, hogy a kereskedőknek óriási felelőssége van abban a tekintetben, hogy kinek milyen kerékpárt értékesít és hogy az eladáskor milyen jótanácsokkal, információkkal látja el a vásárlót. Tapasztalatai szerint egyébként nem jellemző, hogy aki hagyományos kerékpáron nem képes komolyabb hegyi terepek leküzdésére, az egy elektromos kerékpáron technikai tudását meghaladó módon kerékpározna. Csupán könnyedén eljut addig elérhetetlen tájakra is, de kellő óvatossággal ereszkedik aztán alá.

 

 

Nézz körbe az üzletben!