Balatoni nyaralás - ahová érdemes elmenned Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/07/28
Temérdek sportprogram vár rád a nyáron a magyar tengernél, a hosszabb kiruccanást tervezel a Balatonhoz, még szállást is ajánlunk!
Hirdetés
Kalandpálya A , Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum területén természetes környezetben 10 hektáron több, mint 100 akadály várja, hogy próbára tedd magad. Ha a magasságod 140 cm alatt van, az alacsonyabbra épített pályán próbálhatod ki az erőd, ügyességed. Ha 140 cm feletti a magasságod, kedved szerint válogathatsz a kisebb vagy nagyobb kihívást jelentő, 4-6 m magasban futó pályák között. Járd be az erdőt kötélen, nyeregben, kapaszkodva, hintázva, csúszkálva, mint ha Sherwood-ban lennél, Robin Hood otthonában. Mindezt még izgalmasabbá teszi, ha éjjel játszol a parkban, teljes sötétségben az éjjeli erdő hangjai és vadjai között.
 

 
Bringatúra A Balaton környéke különösen jó lehetőségeket kínál a kerékpáros túrázáshoz . Erőnléttől, ízléstől függően mindenki találhat magának megfelelő terepet. A kellemes testedzés mellett a túrákon érdekes településeket látogathatunk végig, ritka műemléket, különleges természeti értékeket nézhetünk meg. Kiépített kerékpárutakat főként a Balaton-parton találhatunk, a megye többi részén elsősorban kisforgalmú közutakat, vagy könnyen járható földutakat választhatunk túráinkhoz. Ha a közvetlen közelünkben esetleg nem találunk megfelelő helyet, vonaton, személyautóval, sőt hajóval utazhatunk el a kiválasztott starthelyre. Balaton környéki túrautak : klikk ide!
Ha körbetekernéd a Balatont , a teljes körtúra a legrövidebb verzióban kb. 206 kilométer. Ha bejárod Tihanyt és Szigligetet is, akkor 220 kilométer a hossza. Vannak, akik egyetlen nap - sőt 7-8 óra alatt megteszik  a teljes távolságot. Aki túrázni akar, három napnál ne tervezzen rövidebb időt, de igazán akkor lehet kellemes a kirándulás, ha 4-5 napot is eltöltünk a Balaton körül.

 
Balatoni Kerekes Nyárbúcsúztató Fesztivál : augusztus 27-29. Az utolsó nyári hétvége kiváló alkalmat teremt, hogy egy kellemes bringatúrával búcsúztasd a nyarat. Augusztus 27-én 3 napos kerékpártúrára vállalkozhatsz, mely során utoljára élvezheted a vakáció vagy a szabadságod nyújtotta örömöket. A túra alkalmával a balatoni bringások visszafoglalják a Balatont, hiszen elkezdődik az őszi bringás szezon. A Balatoni Kerekes Nyárbúcsúztató Fesztivál a Balatonkerülő Teljesítménypróba ötödik túrája is egyben.
 
Túrázás - Hazánk első tájvédelmi körzetében, az ország első tanösvényét 2002-ben újították fel. Az összességében 18 km hosszú útvonal több kisebb és nagyobb körúttal hálózza be a félszigetet. Tihany a túrázók számára igazi paradicsom. A félsziget, a különleges természeti értékeket tekintve rendkívül gazdag. A Balatonfelvidéki Nemzeti Park a nyári hónapokban szakvezetéssel szervez túrákat a Tihany-félszigeten. A túra a Sajkod melletti Apáti-templomromtól indul. Állomásai: Apáti-hegy, Nyereg-hegy, Csúcs-hegy, Szarkádi-erdőbe, Gejzír-mező, Aranyház, Kiserdő-tető, Óvár, Barátlakások, tihanyi hajóállomás.
 
Lóczy-barlang - B alatonfüred határában a Tamás-hegy alján inkább csak fekvésének és kiépítettségének köszönheti ismertségét Magyarország legkisebb, idegenforgalom számára megnyitott barlangja. Az idegenforgalom számára villanyvilágítással, jó utakkal ellátott barlangra nem az óriás méretek vagy a dús cseppkőképződmények a jellemzőek, hanem az évmilliókkal ezelőtt leülepedett mészkő rétegződése és az üreg keletkezésére utaló formák. A túraidő mintegy 20 perces a 130 m összhosszúságú és 19,3 m mély barlangban.
 

 
Barlangi Kalandtúra - A Csodabogyós Cseppkőbarlangban két túra közül választhatunk: egyik a normál másik az extrém! A normál is elég izgalmat tartogat, de nagyon nem kell félni, várandós anya és általános iskolás csoport is végigment már rajta. Természetesen ehhez is profi barlangász túravezetői segítséget kapunk, nélkülük nem is tudnánk bejutni a barlangrendszerbe. Az extrém túrához már kell egy kis állóképesség és bátorság, de megéri!
- A kilátó Balatonfüred egyik turisztikai nevezetessége, amelyről csodálatos kilátás nyílik Balatonfüredre és a Tihanyi - félszigetre. Megközelítés: a Lóczy barlangtól jelzett zöld turistaút vezet fel a Tamás hegyen álló kilátóhoz.
 

 
Nagyvázsony - Nagyvázsony a vázsonyi medence közepén a megyeközponttól 20 km-re a tapolcai út mellett fekszik. Északon a Bakony egyik legmagasabb csúcsa a 600 méteres Kab-hegy magasodik, délen a Balaton-felvidék dombjaira felkúszó községekben gyönyörködhetünk.
 
Sportfesztiv ál Balaton Beach Tour Sportfesztivál Balatonboglár, Siófok, Balatonföldvár, Balatonkenese, Keszthely, Ábrahámhegy, Alsóörs, Balatonfüred: június 27. - augusztus 14. A nyár idén sem múlhat el nélkül. Csodás környezetben, 8 strandon találkozhatnak a sport és a zene szerelmesei. Strandröplabda és streetball versenyek várják az érdeklődőket, de az sem fog unatkozni, aki csak fürdeni, kikapcsolódni megy a Balatonra. Minden helyszínen sportbemutatók, pompom lányok, életmód tanácsadás és masszázs, valamint igen átfogó zenei kínálat várja az érdeklődőket.
 
Libegőzés Mindenkit vár az ország egyetlen négyüléses felvonója a Bakony szívében, Eplény ben. Az ide látogatók libegővel mehetnek fel az Ámos-hegyi kilátóhoz, ahonnan tiszta időben akár a Balatonig is csodaszép panoráma nyílik. Az aktív kikapcsolódást kedvelőket vezetett kerékpáros túrán, a kirándulókat pedig a tanösvényen kísérik körbe.
Libegő Árak      Felnőtt Diák Nyugdíjas   Oda  600 Ft 500 Ft 400 Ft  Oda-Vissza 1100 Ft  900 Ft  800 Ft  15fő felett oda  500 Ft  400 Ft  300 Ft  15fő felett oda-vissza 1000 Ft  800 Ft  600 Ft  
 
Komp A járatok Siófok-Balatonfüred-Tihany , valamint Fonyód-Badacsony útvonalakon közlekednek. Idei főszezonban 20 kikötőből indít sétahajókat a hajózási társaság, 12-ből diszkó-hajókat, 11-ből gyerekhajókat, és 17 kikötőből programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulásokat - Tihanyi borkóstoló-túra, Badacsony-túra, Naplemente-túra, Grill-party hajón, stb. - szervez.
 
Szállás A Nemesdombi Vendégház Vászolyban , a Balaton-felvidéken található. A völgyben meghúzódó kicsiny, 250 lelket számláló település Balatonfüredtől 15-km, Balatonudvaritól 5km, Eplénytől 40km -re helyezkedik el. Páratlan mikroklímája, forrástava és annak patakja, szépsége és csendje teszi feledhetetlen pihenő hellyé ezt az erdők ölelte falucskát. A Nemesdombi Vendégház szállást biztosít a pihenésre vágyó családoknak, baráti társaságoknak, a táborozni vágyó diákoknak csak úgy, mint  az aktív pihenésre vágyó túrázni, kerékpározni, lovagolni szerető embereknek. Bővebb infó: klikk ide!

 
Hirdetés