Menü

2015.09.28.     Hozzászólás 8

Az elmaradt Tesztnapról

Ezért maradt el a Tesztnap...


A Tesztnap célja az, hogy világmárkák legizgalmasabb termékeit tesztelhessétek, megfelelő körülmények között. Ez természetesen nem jöhetne létre a márkák hazai képviselői nélkül, akik évről-évre biztosítják számotokra a legjobb, legújabb modelleket. Ezek a termékek külön-külön is, de együttesen különösen nagy értéket képviselnek, aminek tesztelésre bocsátása komoly anyagi ráfordítást igényel még ideális időjárási- és terepkörülmények között is.

 

Az időjárásról

A Tesztnapot megelőzően rengeteget foglalkoztunk az időjárási előrejelzések (met, windguru, stb.) elemzésével és olyan információkat kaptunk, ami alapján joggal bízhattunk benne, hogy a pénteken tapasztalt esőzéshez képest elenyésző csapadék várható szombaton és így jó esély van az - ugyan nem tökéletes, de - megfelelő tesztkörülményekre (mert, mint tudjuk, a "Kerékpározás és a futás nem teremsport"). Ehhez képest, a szombati reggelen akkora - az előző naphoz képest jóval nagyobb mennyiségű - eső zúdult ránk, ami a tesztelők testi épségét és a tesztmodellek műszaki állapotát is veszélyeztető terepviszonyokat eredményezett.

Bár hajnali 5 óra óta a helyszínen azon dolgoztunk, hogy mindent előkészítsünk a 10 órai kezdéshez, a kiállítók jelentős része jelezte felénk, hogy a kialakult helyzetben nem vállalják a termékek tesztre bocsátását. A néhány évvel ezelőtti, zuhogó esőben megtartott csillebérci 24 órás kerékpárversenyen elszenvedett kerékpár-amortizációnkra visszaemlékezve, megértettük és elfogadtuk a döntésüket.

A kialakult helyzet miatt a Tesztnapot kénytelenek voltunk lefújni.

 

Kommunikáció

A rendelkezésre álló lehetőségeinket felhasználva két órával a Tesztnap nyitása előtt, 8 órakor facebook oldalunkon, a weboldalon és hírlevél adatbázisunk valamennyi tagjának e-mailben küldtünk értesítést a rossz hírről. Természetesen tudjuk, hogy még így sem tudtunk mindenkit időben értesíteni és voltak jópáran, akik feleslegesen útra keltek, ezért elnézést kérünk.

 

Lesz-e újabb Tesztnap?

A kiállítók következő hetekben várható elérhetőségét és az esemény egy újabb időpontban megszervezéséhez szükséges anyagi és egyéb források szükségességét is figyelembe véve arra jutottunk, hogy ebben az évben nem tudnánk már olyan minőségű Tesztnapot tartani, ami méltó lenne az elmúlt évek rendezvényeihez. A nem könnyű döntés eredménye tehát az, hogy

idén már nem tartjuk meg a Tesztnapot.
 

 

Jövőre folytatjuk

A következő évben újult erővel és a hibáinkból tanulva állunk neki a Tesztnap újabb megszervezésének.

A kialakult helyzetért elnézéseteket kérjük!

Olvass többet a témáról: tesztnap2015

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • PraeriePanther 2015.09.29.   21:31

  PraeriePanther

  Az időjárást sajnos a statisztika a legkevésbé sem érdekli.

  válasz erre...

 • Mihály 2015.09.28.   16:35

  Mihály

  Sajnálom hogy elmaradt, de igazunk volt a kiállítóknak. Én is versenyeztem az ominózus csillebérci 24 óráson... Jövőre találkozunk!

  válasz erre...

 • Simon Ádám 2015.09.28.   14:34

  Simon Ádám

  Ha csak az elmúlt 5 év átlagát vesszük figyelembe, akkor azt mondhatjuk, hogy szeptember utolsó hétvégéjén 80%-ban teszteléshez tökéletes időjárási és terepkörülmények garantálhatók. Csapadékot illetően a szeptember-októberi időszak egyáltalán nem tartozik a kiemelten csapadékos időszakok közé. A tavaszi időpont a kiállítók szempontjából - és egyébként időjárási szempontból - sem alkalmasabb.

  válasz erre...

 • Laya 2015.09.28.   14:21

  Laya

  Statisztikailag nézve, ez lenne a legjobb időjárású időpont erre az eseményre? Jövő évi mikor lesz? Szintén ősszel? Nem lenne logikusabb a bringaszezon elején, mondjuk tavasszal megtartani?

  válasz erre...

 • Kiss Tímea 2015.09.28.   13:44

  Kiss Tímea

  Sajnálom, nagyon! :(

  válasz erre...

 • Ram 2015.09.28.   11:17

  Ram

  Egész hónapban ezt a hétvégét vártam... Nő létemre jobban, mint bármi mást! :/ Jövőre találkozunk! :)

  válasz erre...

 • GörBe 2015.09.28.   10:42

  GörBe

  A lefújás jogos volt, mint ahogy az is, hogy nem lesz idén már összecsapott tesztnap az okóbervégi-novemberi hidegben. (Mindamellett, hogy vártam és szívesen csorgattam volna a nyálam a gépeket nézve :) ) Várom a következőt! :)

  válasz erre...

 • fotozoo 2015.09.28.   10:30

  fotozoo

  Az időjárásról senki sem tehet, jövőre reméljük jobb lesz!!

  válasz erre...