Ausztria legnagyobb MTB maratonja - Salzkammergut Trophy Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/07/06
A hat különböző táv mellett bő keretprogram vár Bike Expoval, tésztapartival, monociklis downhill versennyel és kedvezményes szálláslehetőséggel...
Hirdetés
Idén is 4 ezer jelentkezőt várnak a 13. Salzkammergut Trophyra , Európa egyik legkedveltebb mountain bike-os maratonjára. Már most 27 nemzet több mint 2500 kerékpárosa jelentkezett a Salzkammergut Trophyra , Ausztria legnagyobb mountain bike maratonjára. A szervezők 30 nemzet több mint 4000 résztvevőjét várják. Az UNESCO természeti világörökségén, a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régión keresztül vezető hosszú útvonal Európa egyik legimpozánsabb maraton távja.
 

 
Miért olyan vonzó ez a verseny? A táj gyönyörű, a hosszú egyenletes mászások után pazar panoráma tárul az ember szeme elé. 6 táv és rengeteg kategória (tandem, egykerekű stb.) közül lehet választani , így a kezdő montistól kezdve a kemény kihívásokat kedvelő bringáson át, mindenki megtalálja az erőnlétének és technikai tudásának megfelelő távot. A pálya nagyon jól ki van jelölve, táblák segítik a tájékozódást és hívják fel a figyelmet az esetleges veszélyforrásokra is.
Itt minden célcsoport megtalálja a számára legmegfelelőbb távot. A résztvevőket a hat különböző táv mellett bő keretprogram várja Bike Expoval , tésztapartival, monociklis downhill versennyel és még sok mással! A nézők ismét igénybe vehetik a helikopterjáratot, mely az érdeklődőket eljuttatja a Hütteneckalmra és a Roßalmra , valamint akcióban gazdag, izgalmasan közvetített találkozókon követhetik nyomon az eseményeket.
 

 
Út közben számtalan frissítő állomás vár a versenyzőkre, a célban egy masszőrcsapat gondoskodik a gyors regenerációról, sőt, még fürdési lehetőség is van. Függetlenül attól, hogy a résztvevő a 27,4 km-es próbamaratonnak (723 m szintkülönbség), a 37,4 km-es (1.055 m szk), az 54 km-es (1.539 m szk), a 71,9 km-es (2.355 m szk) vagy a 119,1 km-es (3.914 m szk) távnak vág neki - a célban minden bejutót győztesként ünnepelnek, és minden indulónak egyenlő esélye van a főnyereményre! Az eredményhirdetések után 6500 euró értékben kerül sor tárgynyeremény sorsolásra, tehát érdemes ott maradni!
 

 
Extrém táv az igazán őrülteknek Az adrenalin őrültek számára a Salzkammergut még egy extrém programot tartogat. A Trophy leghosszabb távja 211,7 km hosszú, és hihetetlen 7,175 méter szintkülönbséggel büszkélkedhet, ezzel kivívva magának Európa legkeményebb mountain bike-maratonjának címét. Az extrém táv a kiváló kondíció mellett mindenek előtt technikai tudást és mentális erőt követel a versenyzőktől.
 

 
Slow Motion versenyszám Utolsókból lesznek az elsők. A "Slow Motion Díj” odaítéléséhez verseny után egy-egy csapat összes tagjának összes részideje összeadódik. Az a három csapat veheti át a díjat, mely összességében a leghosszabb ideig volt úton. Előnyben tehát azok a csapatok vannak, melyek sok taggal vesznek részt a versenyen, mely tagok lehetőleg hosszú távot tesznek meg, és csak röviddel az időkorlátozás előtt érnek célba.
 

 
Amit ne hagyj otthon: - Kulacstartó és kulacs - Szerelővas - Tartaléktömlők - Pumpa vagy betétek - Mini szerszámkészlet imbuskulcsokkal (4, 5, 6-os méret) - Láncbontó szerszám - Szintdiagramm segélyhívó számokkal (a kezdőcsomagban található) - Széldzseki  - Naptej
 

 
A Mozgásvilágra hivatkozva árengedményt kapsz. Ha kedvet kaptál részt venni a túrán, újabb jó hírrel szolgálunk: a Mozgásvilágra hivatkozva 10%-kal olcsóbban kaphatsz szállást a festői AlpenParks Hagan Lodge Altaussee panzióban az Alpokban. Foglald le a szállást most!
Még több infót találsz itt, és még jelentkezhetsz is a versenyre: Klikk ide!
Hirdetés