A veszprémi vár lépcsőin is tekertek Hír

Vasvári Press
2011/09/20
A szokatlanul gyors pályával, sok aszfalttal, macskakővel, egy országúti jellegű mountain bike-versenyt sikerült létrehoznunk
Hirdetés
Parti és Benkó a legjobb magyar   Vasárnap Veszprém belvárosában, különleges útvonalon rendezte a Vuelta Sportiroda a McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj olimpiai-krossz viadalt , melyen az elitek közt Parti András második és Benkó Barbara harmadik helye jelentette a legjobb magyar helyezést. Az idei Magyar Kupa-sorozat záró állomásán, az elit kategóriában hét ország kerekesei álltak rajthoz.   A versenyen – melyen a teljes magyar élmezőny részt vett – brazil, izraeli, szlovák, szlovén, lengyel és osztrák hegyikerekesek versenyeztek a világranglista-pontokért. A McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj veszprémi programjai közt több korosztály futamára sor került, a Gulya-dombon reggel a helybéli iskolások, majd az utánpótlás-korúak és a masterek is kerékpárra ültek. A szintén nemzetközi, négykörös U19-es futamot Frantisek Lami nyerte, legjobb hazaiként Fenyvesi Péter harmadik lett.   „ A szokatlanul gyors pályával, sok aszfalttal, macskakővel, egy országúti jellegű mountain bike-versenyt sikerült létrehoznunk. Ha pedig országút, akkor a csapatmunka is fontos – sajnos a győzelmet éppen ezért a jól összedolgozó lengyelek vitték el Parti elől. Jól jött volna neki Buruczki segítsége, aki sajnos a második körben defekt miatt komoly hátrányba került, így nem tudott ott lenni a döntő pillanatokban. De ennek ellenére nagyon boldog vagyok, hogy magyar szempontból ilyen sikeres volt ez a verseny. A helyszín csodálatos volt, Veszprém belvárosában, a várban, a lépcsőkön, a Séd-patak partján, és a közeli erdőben világszínvonalú eseményt tudtunk lebonyolítani ” – összegzett Eisenkrammer Károly főszervező.
  Parti András Veszprémben második helye mellett születésnapját is ünnepelte. „ Taktikai verseny volt, a lengyelek egymást segítették. Boldog vagyok a második hely miatt, szép eredmény a szezon végén. Idén is küzdöttünk az olimpiai kvóta megszerzéséért, jövőre még előrébb próbálunk helyezkedni a nemzetek rangsorában ” – fogalmazott az EuroOne-Cube Pro MTB Team magyar bajnoka.
  Buruczki Szilárd a második körben defektet kapott. „ Sajnos a géphiba miatt időt vesztettem és ezen a gyors pályán nem sikerült Andrisékat utolérni, így nem tudtam neki segíteni. Láthattuk, a lengyelek egymással összedolgozva tudtak dobogóra kerülni ” – mondta a Kőbányai TC maraton bajnok hegyibringása.
 
Az U23-as világkupa-összetett második helyezettje, Benkó Barbara kissé csalódott volt a befutó után: „ Nem ment ma igazán jól a versenyzés. Sok sík szakasz volt a pályán, amin nekem nincs esélyem. ” Majd hozzátette: „ Sok nemzetközi versenyen megfordultam, de ez minden tekintetben kiváló volt. Szép környezet, jó szervezés, látványos pálya-kijelölés, kemény mezőny, rengeteg néző és turista az út szélén, jó hangulat, és a városi jelleg mind-mind hozzájárult a viadal sikeréhez ” – mondta a Focus MIG Team magyar bajnok kerekese.
  „ Az első tíz-tíz versenyző kapott most világranglista pontot, szépen haladunk az olimpiai kvalifikáció felé. Jövő májusig nagyjából hét nagy viadalon szeretnénk rajthoz állni, hogy záráskor a kellő mennyiségű pont birtokában, egy-egy férfi és női kvótával rendelkezzünk Londonra ” – értékelt Valter Tibor szövetségi kapitány.
  Eredmények, elit férfiak, 6 kör:   1. Brzozka Piotr (lengyel), ideje 01:39:58 (30 világranglista-pont) 2. Parti András (EuroOne-Cube Pro MTB Team), 01:40:02 (20 pont) 3. Galinski Marek (lengyel), 01:40:11 (15 pont) 4. Juhász Zsolt (EuroOne-Cube Pro MTB Team), 01:40:13 (12 pont) 5. Buruczki Szilárd (Kőbánya TC), 01:43:24 (10 pont) 8. Blazsó Márton (Bike Team Szeged), 01:44:08 (4 pont) 10. Bogár Gábor (EuroOne-Cube Pro MTB Team), 01:49:46 (1 pont)   Elit nők, 5 kör: 1. Sadlecka Magdalena (lengyel), 01:38:06 (30 pont) 2. Janka Stevkova (szlovák), 01:39:13 (20 pont) 3. Benkó Barbara (Focus MIG Team), 01:39:33 (15 pont) 4. Dósa Eszter (Vitalitás SE), 01:48:56 (12 pont) 5. Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST), 01:54:40 (10 pont) 6. Füzy Anna (Trek SE), 01:59:40, (8 pont) 7. Kéri Zsófia (LTV Merida Racing), 1 kör hátrány (6 pont) 8. Horváth Ágnes (Meditech SC), 2 kör hátrány (4 pont)   Teljes eredménylista: http://www.temposport.hu/download/2011_veszpremxco.pdf
Hirdetés