A Rubena 29es külsők hosszú távú tapasztalatai Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2011/10/24
Az előző teszt megjelenése óta további pár száz kilométert sikerült mind két Rubena 29er külsőbe beleforgatnom.
Hirdetés

Az előző teszt megjelenése óta további pár száz kilométert sikerült mind két Rubena 29er külsőbe beleforgatnom. Jártam velük kemény sziklás és normál ösvényes terepen, de gurultunk hosszú aszfaltos túrát is…

Kopás téren az alacsonyabb profilú Scylla a vártaknak megfelelően erőteljesebb elhasználódást mutat, míg a Kratos nagy bütykei állják még a sarat… vagyis köveket.  A Scylla továbbra sem lopta be magát szívembe keményebb sziklás terepen, bár kapaszkodik, de sokszor kell utána korrigálni, mert kevés a mintázat mélysége… A már a teszt alatt is meglepően jól gördülő nagy bütykös Kratos egy hosszabb trekking aszfaltos túrán ismét elbűvölt. Az aszfalttal csak közel másfél centis(!) felületen érintkező gumi olyat gurult, amivel nehezen tartotta a trekking külsős társ a tempót. A különleges oldalfal mintázatok már első alkalommal is szemet szúrtak, és igazán erős a MayerFactorja, de sárban hamar kiderült, hogy az apró barázdák szeretik magukhoz fogni az anyagot, ami végül extra súlyt jelent… Hígabb sárban nem jelentkezik a gond, de a ragadósabb részeknél számolni kell vele.

 

 

Összességében mindkét gumi jól teljesít, aki versenyzik feltehetőleg úgy sem egyetlen szett Scyllával nyomná le a szezont, így nem okoz gondot a kopás, míg a Kratos kellemes AllMountain külsőként bizonyít.

 

Bövebb infók, forgalmazók: Klikk ide!

Hirdetés