CASCO - Az európai sisakmanufaktura!

CASCO - Az európai sisakmanufaktura!

Támogatott tartalom
2023/05/09
Ahhoz, hogy az egyik piacvezető kerékpáros sisakgyártó legyél, nem elég minőségi, komfortos és megfelelő védelmet nyújtó terméket gyártani.

Kerékpározás során erősen javasolt a fejvédő viselése, mellyel drasztikusan csökkenthető a fej- illetve agyi sérülések kialakulása. Ha egy minőségi bukósisakot választunk, nem csak a biztonságunk garantált, de mindezt jó eséllyel hosszú ideig és komfortosan fogja tenni.

Napjainkban számos sisakgyártó kínálja termékeit, ám ezek között csak kevés márka büszkélkedhet több évtizedes múlttal, saját és innovatív fejlesztésekkel, vagy épp a gyártás mellett társadalmi és környezettudatos felelősség vállalásokkal.

CASCO fejvédők: német minőség, innovatív kialakítás, környezettudatosság-3
CASCO fejvédők: német minőség, innovatív kialakítás, környezettudatosság-3
Forrás: Roadbike Holidays / Tobias Köhler

Három évtizede Németországból

Ezen kevesek egyike az 1989-ben alapított német CASCO, mely a mai napig családi vállalkozásként működik. A cég számára a kezdetektől fogva a magas minőségű, rendkívül átgondolt, innovatív sisakok gyártása volt a fő cél, éppen ezért leginkább csak erre koncentrálnak. A tervezés leginkább németországban, míg a gyártás a romániai Satu Mare gyártóüzemben történik. Bár egy családi vállalkozásról van szó, a CASCO számos olimpiai és világbajnokkal dolgozott már együtt, hogy termékeik egyre jobbak lehessenek, és a legszélsőségesebb elvárásoknak is megfeleljenek.

Innovatív fejlesztések

A magas minőség egyik fontos tényezője a gyártásnál és tervezésnél alkalmazott fejlett, előre mutató, valamint úttörő technológiák és megoldások sora. A CASCOnál a kezdetektől fontos és kiemelt szerepet töltöttek be ezek a tényezők, hogy a lehető legjobb fejvédőt kínálhassák a felhasználóik számára. Ezért ha megnézünk egy kerékpáros CASCO kerékpáros fejvédőt, számos innovatív fejlesztést találunk benne – így nem véletlen, hogy a CASCO fejvédők megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak, és különböző nemzetközi szabványoknak is, miközben a gyártás minőségét ISO tanúsítvány garantálja!

A sisakjaikban található technológiák és megoldások között olyanokat találunk, mint például a Monocoque InMold, melynek köszönhetően az ütéselnyelő EPS belső váz és a kemény külső héj egy robosztus és biztonságos egységet képez. Emellett a megerősített és megnövelt tarkóvédelmi zóna extra fejvédelmet nyújt viselője számára. A Freshair Ventilation szellőzőrendszerben a belső héjon kialakított légcsatornák biztosítják a folyamatos szellőzést. A Disk Fit Vario méretállító rendszer révén pedig kényelmesen fejünkre szabhatjuk a sisakunkat...

CASCO fejvédők: német minőség, innovatív kialakítás, környezettudatosság-2
CASCO fejvédők: német minőség, innovatív kialakítás, környezettudatosság-2
Forrás: Roadbike Holidays / Tobias Köhler

Bár nem a védelmet vagy a kényelmet szolgálja, de az innovatív fejlesztések körét bővíti a CASCO MyStyle zsinórja, mely tulajdonképpen a megjelenésünket hivatott egyedivé tenni – cserélhető színű, fényvisszaverős madzag a sisak héjszerkezetén, mely 360fokos láthatósággal fokozza a passzív védelmet és tükrözi viselőjének egyéni stílusát.

Ezek után nem csoda, ha a CASCO bukósisakok kivívta a nemzetközi szakma figyelmét illetve elismerését, és számos innovációs és dizájn díjat kaptak már az elmúlt évtizedek során.

Környezeti- és társadalmi felelősségvállalás

Napjainkban nem elég csak a termékek funkcionalitására koncentrálni, hiszen környezetünk megóvása, a valamint a társadalmi felelősségvállalás talán soha nem volt ennyire égetőbb, mint most.

Mindezeket a CASCOnál is látják és értik, melynek része az a tudatos döntés, hogy minden termék Európában készül! Ezen felül kiemelt figyelmet fordítanak a környezetbarát gyártási folyamatokra – így például a szatmárnémeti gyártóüzem két saját hőerőművel, és saját napelem-parkkal rendelkezik, hogy a gyártáshoz felhasznált elektromos áram is a lehető legzöldebb legyen – és a felhasznált alapanyagok származására és a környezetre gyakorolt hatására is!

CASCO fejvédők: német minőség, innovatív kialakítás, környezettudatosság-4
CASCO fejvédők: német minőség, innovatív kialakítás, környezettudatosság-4
Forrás: Roadbike Holidays / Tobias Köhler

Saját fenntartású állatmenhely

CASCO - Az európai sisakmanufaktura!-6

A fejvédők előállításán túl a CASCO márka elkötelezett az állatvédelem terén is. A gyár közvetlen szomszédságában egy teljes egészében önállóan fenntartott állatmenhelyet létesített, mely a lehető legszínvonalasabb ellátást és létbiztonságot nyújtja a rászoruló befogadott állatoknak.

Nem csak kerékpározáshoz

Természetesen az évtizedek során, a fejvédők tervezésében és gyártásában megszerzett tudást nem csak a bringás bukósisakok terén használják fel. A német gyártó kínálatában épp úgy megtaláljuk a lovagláshoz- és a téli sportokhoz készített sisakokat, mint az ipari munkavédelmi- vagy tűzoltók számára készítetteket is!

A CASCO sisakokról bővebb információt itt találsz...

Casco viszonteladók

Hazai boltok kereséséhez válaszd ki Magyarországot (Ungarn) és írd be a település nevét!

Töltsd le a CASCO online katalógusát innen...

CASCO - Az európai sisakmanufaktura!-6