17 órás 24-órás Hír

Mozgásvilág.hu
2010/09/20
Vasárnap hajnalban egy használhatatlan- és öt másik töksaras bringával, no meg bőrig ázva mi is letettük a bukókat...
Hirdetés
Annyira vártuk... mint ahogyan az összes többi résztvevő. Örültünk, hogy nem lesz a tavalyihoz hasonló fullasztó porfelhő, hozzászoktunk a gondolathoz, hogy sarasak leszünk, de azért azt nem gondoltuk, hogy az egész versenyt le kell fújni idő előtt és épp a jubileumi versenyt.
Pedig olyan jól indult minden. Szombat hajnalban még esőben szüreteltem középmagyarország egyik kicsiny falujában, kora este meg már tapadós, az izgalmas montizáshoz kitűnő minőségű pályán kanyarogtam.
 
Itt még vigyorgunk...
 
Talán nyolc óra lehetett, amikor eleredt az eső, ám mivel egész héten hozzászoktunk az ilyen időjáráshoz, nem gondoltunk semmi rosszra. Aztán bő fél órás kör (átlagban előtte 17 percbe telt) után kolléga bringája úgy nézett ki, mintha dzsipgumikkal szerelték volna fel; 10kiló sár tapadt a kerekekre, a vázra, a füle mögé, az orrába és mindenhová.
 
Ekkorra már sírtunk...
 
Ezek után nem is tudom miben bíztunk, talán abban, hogy éjfél körül kisüt a nap és felszárítja a pályát... ez persze nem történt meg. Hajnali egykor aztán egyértelművé vált, hogy a terepviszonyok miatt már nincs szó örömbringázásról, ez már túlélő program és még Bear Grylls műsorában - ez az az ember, aki még a vadonban is mindig mindent túlél - sem találkoztam ide vonatkozó jótanácsokkal. Ráadásul a felgyűlt sár miatt a bringámról le is tört a váltópapucs, szóval használhatatlanná vált, pótalkatrész persze sem nálam, sem másnál nem volt. Amíg sorban álltunk a három kihelyezett bringamosóhoz - kb egy órát -, bőven volt időnk végiggondolni mi legyen... nincs értelme folytatni.
 
81030-001.jpg
 
Pedig annyira jó volt csúcsszuper lámpákkal felvértezve kanyarogni a technikás terepen. A Sigma apró lámpa-szettjével messzire és közelre is láttunk egyszerre, a Silva fejtányérjával az egész mezőnynek láthatóvá tettük az utat és még a kínai, 900lumenes lámpáról is kiderült, hogy kellően hűvös időben nagyszerűen használható (erről hamarosan bővebben...). Jó lett volna tovább tesztelni, dehát ezt dobta a gép.
 
81030-002.jpg
 
Azért motoszkált bennünk a nyúlbélaság érzése, amiért feladtuk a versenyt, de amikor kiderült, hogy hajnali 5kor hivatalosan is lefújták a versenyt , megnyugodtunk.
Gratulálunk az Euro-One Cube -os győzteseknek és valamennyi résztvevőnek, különösen azoknak, akik végig kitartóan, bár már körönként váltva egymást a végsőkig folytatták a versenyt.
Jövőre újra 24órás!
 
81030-003.jpg
 
Részletes eredménylista: http://www.temposport.hu/download/2010_24h.pdf (keresd a Mozgásvilág - Veryfit csapatot :) )
 
Nézd meg az élményvideót a versenyről!  kattints ide!
 
Hirdetés