Vízisprint a városligeti tavon Hír

Mkksz.hu;http://www.kajakkenusport.hu
2011/08/23
A pénzdíjas viadalon részt vesznek a világ leggyorsabb kajak-kenu versenyzői. A szombati verseny nézők számára ingyenes!
Hirdetés
A világbajnokság értékelése után a Red Bull és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviselői bejelentették, hogy ultra rövid távú kajak-kenu versenyt szerveznek a Városligeti-tó vizén.
 
A pénzdíjas viadalon részt vesznek a világ leggyorsabb kajak-kenu versenyzői . Az eseményt nemcsak az egyedi helyszín, hanem az ultra rövid sprint táv teszi különlegessé: a 4 versenyszámban rajthoz álló sportolók mindössze 100 méteren mérik össze gyorsaságukat.
A női kajak, férfi kajak, valamint kenu egyes versenyszámban, illetve hazai és külföldi versenyzőkből véletlenszerűen összesorsolt "vegyes páros" versenyszámokban elindul többek között a világbajnokság legeredményesebb magyar indulója, Kozák Danuta , valamint Paksy Tímea, Vajda Attila, Kozmann György, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor is.
 
81807-A-terkep.jpg
 
A viadalon olyan külföldi nagyágyúk szállnak majd vízre a magyarok és egymás ellenében, mint például a C-1 200 méter Európa-bajnoka Jevgenij Shuklin , valamint a K-1 200 méter világ- és Európa-bajnoka, Edward McKeever .
„Örülök a kezdeményezésnek, nálunk Angliában is probléma, hogy a városi nyüzsgéstől messze rendezik a kajak-kenu viadalokat, ráadásul ott közel sem annyira népszerű a sportág, mint Magyarországon – mondta a sajtótájékoztatón részt vevő Ed McKeever .Az ilyen versenyek közelebb hozzák a szurkolókhoz a kajak-kenut, biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres lesz a szombati Red Bull Vízisprint.”
 
A verseny szombaton 16 órakor kezdődik, megtekintése a nézők számára ingyenes.
 
Részletes program és időjárás előrejelzés a verseny napján: klikk ide!
Hirdetés