Menü

2011.08.23.     Hozzászólás 0

Vízisprint a városligeti tavon

A pénzdíjas viadalon részt vesznek a világ leggyorsabb kajak-kenu versenyzői. A szombati verseny nézők számára ingyenes!

A világbajnokság értékelése után a Red Bull és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviselői bejelentették, hogy ultra rövid távú kajak-kenu versenyt szerveznek a Városligeti-tó vizén.

 

A pénzdíjas viadalon részt vesznek a világ leggyorsabb kajak-kenu versenyzői. Az eseményt nemcsak az egyedi helyszín, hanem az ultra rövid sprint táv teszi különlegessé: a 4 versenyszámban rajthoz álló sportolók mindössze 100 méteren mérik össze gyorsaságukat.

A női kajak, férfi kajak, valamint kenu egyes versenyszámban, illetve hazai és külföldi versenyzőkből véletlenszerűen összesorsolt "vegyes páros" versenyszámokban elindul többek között a világbajnokság legeredményesebb magyar indulója, Kozák Danuta, valamint Paksy Tímea, Vajda Attila, Kozmann György, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor is.

 

81807-A-terkep.jpg

 

A viadalon olyan külföldi nagyágyúk szállnak majd vízre a magyarok és egymás ellenében, mint például a C-1 200 méter Európa-bajnoka Jevgenij Shuklin, valamint a K-1 200 méter világ- és Európa-bajnoka, Edward McKeever.

„Örülök a kezdeményezésnek, nálunk Angliában is probléma, hogy a városi nyüzsgéstől messze rendezik a kajak-kenu viadalokat, ráadásul ott közel sem annyira népszerű a sportág, mint Magyarországon – mondta a sajtótájékoztatón részt vevő Ed McKeever.Az ilyen versenyek közelebb hozzák a szurkolókhoz a kajak-kenut, biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres lesz a szombati Red Bull Vízisprint.”

 

A verseny szombaton 16 órakor kezdődik, megtekintése a nézők számára ingyenes.

 

Részletes program és időjárás előrejelzés a verseny napján: klikk ide!