Velencei – tavi Nyári Játékok II. Hír

Magyar Turizmus Zrt.
2007/08/10
A Velencei – tavi Nyári Játékok szellemisége messze túlmutat egy színvonalas rendezvénysorozat lebonyolításán. Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy megpróbáljuk orvosolni azokat a problémákat – legyen az társadalmi, gazdasági, kulturális, idegenforgalmi –, melyek a Velencei – tó és térségének fejlődését hátráltatják.
Hirdetés

A program rendeltetése, hogy olyan összefogást gerjesszen, melyben önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozók, állami szervezetek azonos célok mentén, tevékenyen reagálnak a problémákra.

A Velencei – tavi Nyári Játékok egy összetett célrendszeren alapuló idegenforgalmi rendszer, innovatív kezdeményezés, mely szinergiában áll a gazdaság más ágazataival úgy, hogy a meglévő vonzerőket, másodlagos vonzerőket tematikus egységbe kapcsolja, azokra idegenforgalmi attrakciót telepít, a rendszer összetevőit propagálja. A rendszer leegyszerűsítve úgy is ismertethető, hogy a program célja az összefogás egységében bemutatni a Velencei – tavat, a tóhoz kapcsolódó települések eszmei-, szellemi-, természeti-, turisztikai értékeit, gazdasági lehetőségeit, valamint azok népszerűsítse helyi, regionális, országos és nemzetközi területi szinten.

A Velencei – tavi Nyári Játékok egy színvonalas műsorszolgáltatásra épülő fejlesztési és marketing koncepció, a tó, a kistérség arculatépítését szolgáló kommunikációs csatorna. A Velencei – tó térségét egy egyedi vonzerővel bíró erős márkává, dinamikusan fejlődő kistérséggé kívánjuk alakítani, mely a befektetőknek, valamint a kikapcsolódni vágyó turistáknak egyaránt vonzó. Elhivatottak vagyunk, hogy kezdeményezésünkkel leküzdjük azon korlátokat, melyek a Velencei – tó felzárkózását és haladását hátráltatják, egy olyan példaértékű rendszert kívánunk felépíteni, mely nemzetközi elismerést vív ki a Velencei – tónak és a régiónak egyaránt.

2007-ben immár nemzetközivé bővül a Velencei – tavi Nyári Játékok: nyolc ország kultúráját, gasztronómiáját, művészeteit mutatják be a programok, határokon átnyúló párbeszédek kezdeményezése a cél, hogy az európai népek kultúrájának kölcsönös megismerését, gazdasági, idegenforgalmi, kulturális partner kapcsolatokat építését segítsék a szervezők. A Nemzetközi Napok programban egyúttal olyan társszervező partnerekkel is együttműködést kívánnak kialakítani a szervezők, melyekkel a 2008-as esztendőben többéves együttműködésen és társszervezésen alapuló pályázatot nyújthatnak be az Európai Unióhoz.

2007. június 21-24 - Velence - Görögország június 28-július 1 - Gárdony - Ausztria július 5-8 - Nadap - Svédország július 12-15 - Kápolnásnyék - Olaszország július 19-22 - Pákozd - Lengyelország július 26-29 - Pázmánd - Franciaország augusztus 2-5 - Zichyújfalu - Hollandia augusztus 9-12 - Sukoró - Németország

A Velencei – tavi Nyári Játékok egyik kiemelt eseménye a „Díszvendégünk Magyarország!” program, melynek keretein belül Magyarország kilenc turisztikai régiója mutatkozik be a rendezvénysorozaton. A Közép-dunántúli Régió, mint házigazda végigkíséri a program nyolc hetét, a meghívott nyolc régió pedig egy-egy hét alkalmával mutatkozik be. A „Díszvendégünk Magyarország!” program célja, hogy a régiók népszerűsítésre kerüljenek a belföldi és külföldi turisták részére egyaránt, ugyanakkor szakmai és gyakorlati tapasztalatokat cseréljünk a területi, társadalmi, gazdasági sajátosságokból eredő, különböző technikai tudások megismerése céljából.

A Gyerekzsivaj - 2007 program az Oktatási és Kulturális Minisztériummal partnerségben, Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter úr támogatásával, táboroztatással egybekötött játékos, sportos ügyességi vetélkedő, oktatási program. A program elsődleges célja, hogy az általános iskoláskorú gyermekek részére hasznos időtöltést kínáljunk a nyár folyamán, személyiségükben erősítsük a közösségi szellemet és aktivitást, népszerűsítsük számukra a sportot, a kultúrát, mint hasznos szabadidős tevékenységet, környezettudatos neveléssel a természet szeretetét népszerűsítsük számukra. A gyermekek nyaralása, színvonalas időtöltést biztosító nyári üdültetése jelentős problémát okoz a családoknak országszerte. A „Gyerekzsivaj” annak lehetőségét kínálja, hogy társadalmi értékeket közvetítve, oktatással és sporttal egybekötve oldja meg e problémákat. A programban helyszínenként tíz, tehát összességében nyolcvan általános iskolát áll módunkban befogadni. Helyszínenként 200, összességében 1600 gyermek nyaralását, hasznos időtöltését, versenyeztetését jelenti a Gyerekzsivaj.
Hirdetés