Újra hazai vízen a szupermaratoni csapat Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/08/18
A résztvevőknek nem csak egymással kell megküzdeniük, hanem az időjárás szeszélyeivel és a víz erejével is.
Hirdetés
Rossz időre ébredt a tábor Pozsonyban. Az eget felhők borították. Hosszú táv várt mindenkire, ezért már korán vízre szálltak a II. T-Mobile Bécs-Budapest kajak-kenu és evezős teljesítménytúra résztvevői.  
 
80949-DSC09572.JPG
 
Pozsonyból elindultak a magyar határ irányába. A dunacsúnyi duzzasztó előtt a Duna lelassul, és szinte egy nagy tengerré alakul át. Ez látványban felülmúlhatatlan, viszont, megnehezítette az evezősök tájékozódását. Kozmann György segített a csapatot irányítani a kialakított útvonalon.
 
80949-DSC09596.JPG
 
A vízre szállást követően a Mosoni Duna ág várt a túrázókra. Azonban az időjárás miatt a táj szépségeit kevésbé élvezték az evezősök.  Egész nap esett az eső.
Ma is volt feladatuk a mentőcsapatoknak. Az egyik kenu hetes beborult. Szerencsére a fiúknak nem esett bajuk.  A hajójuk viszont eltört. A szervezők segítségével holnap újult erővel és új hajóval folytatni tudják a túrát.
 
80949-DSC09599.JPG
 
A résztvevőknek nem csak egymással kell megküzdeniük, hanem az időjárás szeszélyeivel és a víz erejével is.
Az elázott mezőnyt száraz tábor és egy kis napsütés várta Ásványrárón. Az esti tábortűznél a fáradt csapat csak dicsérő szavakat kapott.
 
80949-DSC09569.JPG
Hirdetés