Kimentették a Csendes-óceánon evező kalandort Hír

erdon.re
2008/12/16
Százhúsz kilométerrel végcélja előtt ki kellett menteni a hét végén az óceán vizéből azt az olasz férfit, aki egyedül próbálta meg átevezni a Csendes-óceánt, a viharos időjárás azonban meghiúsította embert próbáló vállalkozását.
Hirdetés

Alex Bellini februárban Peruból kiindulva vágott neki csendes-óceáni kalandtúrájának egy hét és fél méter hosszú hajóval. 10 hónapnyi evezés és mintegy 18 ezer kilométer megtétele után azonban a zord időjárás a 30 éves férfi minden erejét felemésztette, így alig 120 kilométerre ausztráliai célpontjától kénytelen volt feladni a "küzdelmet". Pénteken lépett kapcsolatba feleségével, aki értesített a hatóságokat férje állapotáról, majd egy ausztrál hajó sietett az evezős segítségre. A mentőhajó szombat reggel kötött ki Newcastle- ben.

 

Az óceánon töltött idő alatt a kalandor lesoványodott és bozontos szakállt növesztett . - " Jól vagyok, csak nagyon kimerültem. Szükségem van a pihenésre " - mondta Bellini . " Az elkövetkező napokban az időjárás még rosszabbra fog fordulni. Nagyon, nagyon nehéz volt kitartani " - tette hozzá az evezős, aki már sikeresen átszelte a Földközi-tengert és az Atlanti-óceánt .

 

Bellini elmondta, hogy az úttal nem rekordot akart dönteni . Nem ő az első, aki egyedül vállalkozott a Csendes-óceán átevezésére, és az sem biztos, hogy az általa megtett táv volt az eddigi leghosszabb. A kaland célja, saját maga korlátainak megismerése volt . - " Két oka is volt a hajóutamnak. Mindenekelőtt az, hogy átszeljem a Csendes-óceánt, de ugyanakkor az is, hogy felfedezzek önmagamban valamit " - magyarázta.

 

Az evezős műholdas telefonon tartotta a kapcsolatot az otthoniakkal, és száraz ételen, valamint sótalanított tenger vízen élt. Egy kis melegítőeszközön készítette el magának a halat, és forralt vizet a tésztához. Önmaga megismerésére tett erőfeszítései pedig abból a szempontból biztosan sikeresnek mondhatóak, hogy rájött, nagyon szereti az édességet, mivel kifejezetten tiramisura és almatortára vágyott a hajóút alatt. - "Ez teljesen megőrjít. Minden édességet megkívánok itt Sydneyben" - mondta nevetve.

 

A férfi számára a magány volt a legnyomasztóbb az egész út során, elsősorban felesége hiányzott neki a legjobban. A pár most azt tervezi, hogy egy héten belül visszatér Olaszországba, Triesztbe . Bellini pedig jó ideig nem tervez hasonló kiruccanást a nyílt vizekre. - " Hiányzik az ágyam, az otthonom. Haza kell mennem és végre letelepednem " - mondta.
Hirdetés