Igazi "tengeri" verseny volt Hír

Seakayaking.hu
2011/08/31
A mezőny idén is egyes fokú viharjelzésben rajtolt, de hála a vizirendészeti egyeztetéseknek ez semmilyen zavart nem okozott a lebonyolításban.
Hirdetés
Augusztus 27 én szikrázó napsütésben, jókora hullámokban zajlott a IV. PORT.hu Balaton Maraton evezős verseny.
Nagy ünnep volt ez versenyzőknek, szervezőknek egyaránt. Bár ez a negyedik verseny volt már a seakayaking.hu szervezésében, de az első, melyet nem szakított félbe vihar, nem kellett elhalasztani eső miatt.
 
81824-img_4063.jpg
 
A mezőny idén is egyes fokú viharjelzésben rajtolt, de hála a vizirendészeti egyeztetéseknek ez semmilyen zavart nem okozott a lebonyolításban. A Révfülöp - Balatonboglár közé tervezett átkelést ugyan le kellett rövidíteni, de ez ellen senki nem tiltakozott, a szervezők gyorsan módosították a pályarajzot.
 
81824-img_4106.jpg
 
Nevezők tekintetében is új csúcsok születtek. 107 induló egységben mintegy 220 versenyző vágott neki a három versenytávnak, a 12,5 a 25 és az 50 km –es pályának.
Összesen 13 kategóriában indultak versenyzők. A mezőny igen vegyesre sikerült, világbajnokoktól a hétvégi kajakosokig mindenki képviseltette magát a versenyen.
 
81824-img_4222.jpg
 
Gratulálunk minden teljesítőnek, szép teljesítmény volt! Az eredménylisták megtekinthetőek 
Jövőre kibővül a rendezvény , nem csak egy versenyt szerveznek a rendezők, hanem 3 fordulós kupasorozattá alakítják a Balaton Maratont. Sok sikert kívánunk!
Hirdetés