Hatodik helyen végzett a férfi könnyűsúlyú négyes is az U23-as vébén Hír

Vasvári Press
2011/07/25
Összességében elmondható, hogy a csapat teljesítette, sőt némelyikük túl is teljesítette az elvárásokat
Hirdetés
Az amszterdami evezős U23-as világbajnokság zárónapján öt egységünk szállt vízre, közülük a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes egység – Vallyon Bence, Novák Edvin (Szolnoki Főiskola Tisza Evezős Egylet SI), Forrai Dávid (EDF-Démász Bajai SVSC), Krepesics Péter (Csepel EK, edzőjük: Molnár Dezső) – a döntőben evezett, ahol a hatodik helyet szerezte meg.
 
„ Az idén összeült csapat két tagja még elsőéves felnőtt, tőlük már a döntőbe kerülés is több volt, mint az előzetes elvárás és az ott nyújtott teljesítményük is meggyőző volt ” – monda Ficsor László utánpótlás szövetségi kapitány Kiválóan szerepelt a B döntőben férfi könnyűsúlyú kétpárevezősünk – Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence (EDF Szeged Vizisport Egyesület, edzőjük Szierer János), – akik az angol csapattal hatalmas párharcot vívva, onnan győztesként kikerülve megnyerték a futamukat, ezzel összesítésben a hetedik helyen végeztek.
 
„ A férfi könnyűsúlyú váltott és párevezős egységek nyújtotta teljesítmény alapján a szakvezetés a Magyar Evezős Szövetség elnökségének következő ülésén javasolja majd a versenyzők felnőtt világbajnokságon való indulását. Az elképzelésekben a nyolcas és négypárevezős egységek szerepelnek, de ezt még előzetesen az edzőkkel és versenyzőkkel is egyeztetni szükséges” – tette hozzá Ficsor László
 
Szintén a B döntőkben voltak érdekeltek egypárevezőseink. Gyimes Krisztina (Győri Vízügy SEK, edzője Halmainé Mészáros Éva) elsőéves felnőttként szép teljesítményt nyújtott, a B döntőben elért ötödik helyével összesítésben a 11. helyet szerezte meg a világbajnokságon. Széll Domonkos (Csepel EK, edzője Bene László) remek hajrát indított a futam végén, és talán, ha kicsit korábban kezdi, előrébb is végez, de a negyedik, összesítésben a 10. hely így is figyelemre méltó az egypárevezősök mezőnyében.
Női kétpárevezősben Sáska Beáta (Budapest Evezős Egylet) és Tóth Evelyn (Csepel Evezős Klub, edzőjük Molnár Zoltán) a B döntőben szintén negyedik, ezzel összesítésben 10. lett.
 
Szombaton a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes – Vermes Péter, Bártfai Péter (Győri Vízügy SEK, edzőjük Kiss László) – szerzett hatodik helyet.
„ Összességében elmondható, hogy a csapat teljesítette, sőt némelyikük túl is teljesítette az elvárásokat. További megmérettetés várhat a csapatokra a felnőtt világbajnokságon, akár Európa-bajnokságon, majd rövid pihenő után megkezdődnek a jövő évi felkészülések ” – mondta Ficsor László
 
Részletes eredmények: www.worldrowing.com Hivatalos honlap: http://www.amsterdamrowing.com/
Hirdetés