Menü

2013.07.01.     Hozzászólás 0

4bakancs.com

Meghallgatás a Kancsendzönga tragédiáról

Meghallgatta a Kancsendzönga expedíció vezetőjét a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség: Fair Play díjat Kiss Péternek!


Megtartotta a meghallgatást a Kancsendzöngán történt tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség. A maratoni, majd három órásra nyúlt megbeszélést Farkas Péter, a szövetség elnöke hívta össze és vezette le. Kollár Lajos, a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciósorozat vezetője mellett jelen volt Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt felesége (valamint két gyereke Gerda és Csoma), Babcsán Gábor, a szövetség tiszteletbeli tagja, Fucskó László magashegyi mászó, Futó Endre, a szövetség hegymászó szakágának vezetője, Kunos Gábor, a szövetség magashegyjáró szakreferense, Péterváry Gábor, a Hegymászó Bizottság utolsó vezetője valamint a sajtó részéről Barabás László (4bakancs.com) és Grimm Balázs (Magyar Nemzet).

A hegyen történtek részletes összefoglalása után a megjelentek több pontosító kérdést tisztáztak (Kiss Péter felkészültsége, a hosszan elhúzódó mászás okai, a mászók által vitt vízmennyiség stb.), majd a magyar magashegyi hegymászás jövőjéről beszélgettek, kitérve a hegymászás jelenlegi magyarországi helyzetére, népszerűségére, sajtóval való viszonyára.

Megállapodtak abban, hogy a történtekről a közeljövőben közös nyilatkozatot tesznek közzé, valamint Kiss Pétert a hegyen tanúsított önzetlen magatartása miatt Fair Play díjra jelölik.

 

A megbeszélés teljes vágatlan felvételét itt

Olvass többet a témáról: Magyarok a Világ Nyolcezresein