Menü

2011.05.10.     Hozzászólás 0

mecslaszlo.blogspot.com

Csúcstámadásra készen - Lhoce

Akklimatizációnk alapján már készen állunk a csúcstámadásra, így több más csapattal egyetemben az időjárás-előrejelzéseket fürkésszük.

A gondos előkészítés, tervezés, a megfelelő időjárási ablak fölismerése és kihasználása elengedhetetlen a sikeres csúcsmászáshoz. A különböző csapatok előrejelzései azonban sokszor eltérőek, olykor gyökeresen szemben állnak, s ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük. Tegnap például egy amerikai csapattól, a már említett Dave Hahntól szereztem be egy prognózist, aszerint május 15-ig erős szél várható a csúcsrégióban. Az alaptáborban azonban több csapatnál azt rebesgetik, hogy a 14-e vagy a 15-e alkalmas lehet. A helyzet most meglehetősen képlékenynek tűnik a számomra, az előrejelzések bizonytalansága, divergenciája arra utal, hogy az időjárás kimenetele többesélyes. Most nekünk is gyűjtenünk, elemeznünk kell az előrejelzéseket, s készen kell állnunk, hogy megfelelőnek ígérkező helyzetben útnak induljunk az alaptáborból.

 


(mecslaszlo.blogspot.com)

 

Az alaptábori élet kellemesen telik, többnyire elfogadható a klíma, de ha feltámad a szél, csontig hatol a hideg. Hasonló a helyzet, amikor lenyugszik a nap. Alaptábori sátramban -9 fok volt a leghidegebb, amit mértem (2002-ben -16 fok).  Lajos rajta tartja mutatóujját a konyha verőerén, így hallatlanul igényes, magyaros táplálkozást folytathatunk idelent.

 

Mécs László blogján még több fotót és folyamatos beszámoló jegyzeteket publikál: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: Magyarok a Világ Nyolcezresein
Ez is érdekelhet: Outdoor Katalógus 2011