Menü

2009.04.22.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu - Maulik Nikolett

Ismét Magyarok a világ nyolcezresein! – Útban az alaptábor felé

Kollár Lajos jelenti a csapat második állomásáról (Khorlabesi, 850 m): Apa-gyakorlatos napokat hozunk létre pelenkázásból, a modell Dani lesz, mert ő a legfiatalabb. Mondtuk neki, hogy csináljon be nyugodtan és Zsozsó kitakarítja, tisztába teszi.


A 2009-es magyar Himalája-expedíció sikeresen megszerezte a mászáshoz szükséges engedélyeket, és immár útban van a Manaslu alaptábora felé. Újabb híreket kaptunk a csúcshódításra készülő kis csapatról.

 

A „Magyarok a világ nyolcezresein” sorozat Erőss Zsoltból, Kollár Lajosból, Dr. Szabó Leventéből és Barna Dánielből álló négytagú expedíciója április 18-án hagyta el Nepál fővárosát, Katmandut, és jelenleg a 8156 méter magas Manaslu alaptábora felé tart.

A kommunikáció addig nem lesz tökéletes, amíg meg nem érkeznek, hiszen az alapvető technikai eszközök (laptop, telefon) is csak nagyon korlátozottan működnek a vétel – illetve annak hiánya – miatt. Pár napig így akár teljes információ hiánnyal is számolhatunk.
A csapat jó halad, egyedül Barna Dániel küzd kisebb gyomorrontással.

 

Közben itthon megszületett Erőss Zsolt és Sterczer Hilda kislánya, Erőss Gerda, ami csak tovább fokozza az egyébként is jó hangulatot. Ezúton is gratulálunk a babához!

 

Kollár Lajos jelenti a csapat második állomásáról (Khorlabesi, 850 m):

„Remekül haladunk, jó a hangulat, piszkosul meleg van. Még két nap és hűvösödik az idő. Zsolt leánya megszületett pénteken és Gerdának hívják.

Apa-gyakorlatos napokat hozunk létre pelenkázásból, a modell Dani lesz, mert ő a legfiatalabb. Mondtuk neki, hogy csináljon be nyugodtan és Zsozsó kitakarítja, tisztába teszi. Addig is gyakorol, meg a Daninak sem kell sokat törődnie a hasmenésével.”

 

 

        Feliratkozás


Olvass többet a témáról: erőss zsolt, himalája