Lellei strandról boglári kilátóig

A Lellei strandról boglári kilátóig hossza 7 Km. Az útvonal szintemelkedése 148 m, szintideje 45 Perc, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Balatonlelle szabad strandjától a boglári gömbkilátóig futunk és vissza, így egy nehéz kérdéssel kell szembenézni: a Balaton a kilátótól, vagy a strandról szebb?

 

 

Itiner
Én a stranddal kezdtem az útvonalat, nyilván ott kezdesz neki (és egyébként is, úgy variálod) ahogy/ahol Neked jobb. Szóval, én a Strand keleti végéből, az óriáscsúszda mellől indulok a part mentén. Itt futhatsz a füvön, vagy a kikövezett úton, aminél azért érdemes odafigyelni, mert helyenként nagy a rés a kőlapok között.

 

Balatonlelle szabad strandjától a balatonboglári gömbkilátóig
Balatonlelle szabad strandjától a balatonboglári gömbkilátóig

 

A strand végén balra egy pici ösvény vezet a Kodály Zoltán utcáig.

Itt jobbra bő 500 méter után lesz egy gyalogos átkelő a vasúton. Azon kelj át (miután körbenéztél), majd kelj át a 7-es úton a zebrán.

Ennél a pontnál választhatsz, hogy felfelé aszfalton és lefelé földúton futsz-e, vagy fordítva (vagy teljesen máshogy). Én felfelé aszfaltot választom és futok egyenesen előre a Gaál Gaszton utcán a Március 15-e térig. Onnan is felismerheted, hogy a Sport büfé után kell jobbra kanyarodni.

Itt még kérhetsz egy gyors dauert a fodrászatban, mert aztán kezdődik a kaptató felfelé. Nem olyan vészes, kb. 400 méter a lejtő utcán, majd a Kalandpark oldalán maradva jobbra a Kilátó utcán.

 

Boglári kilátó
Boglári kilátó

Galériához klikk a képre!

 

A kilátónál ér picit gyönyörködni munkád gyümölcsében (vagyis abban, hogy ide felfutottál), majd menj tovább egyenesen lefelé a völgybe, ahol látszólag zsákutca fogad.

A völgy alján aztán a jobb sarokban egy gerilla-ösvény vezet vissza a 7-es út és a Gaál Gaszton út kereszteződéséhez. Nagy esőzések után sem volt használhatatlan az ösvény, de azért kellően csalafinta és gyökeres.

Mivel igyekszem kerülni az "oda-vissza" útvonalakat, ezért a 7-es úttal párhuzamos Téglagyár utcán fuss visszafelé koppanásig, majd balra a zebránál újra át a 7-esen, keresztül a vasúton és rögtön jobbra, a vasút mentén fuss egészen az Orgona utcáig, amin végigfutva be is zárul a kör.

Hirdetés