Több mint ötezren futottak a debreceni Rotary Futófesztiválon Hír

Vasváripress
2012/03/28
A tavalyi év sikeres debütálása után, 2012-ben ismét Tour de Velencei-tó országúti verseny, országúti és montis maraton és tókerülés túra tempóban Mintegy ezren választották a hosszabb, több mint négyezren pedig a centenáriumi, 1912 méteres távot Debrecenben
Hirdetés

Több mint ötezren futottak a vasárnap második alkalommal megrendezett Rotary Futófesztiválon. Az eseményre – minden távot figyelembe véve – összesen 17 ország futói neveztek. A maratont leggyorsabban Muhari Gábor és Kelemen Nóra; a félmaratont Pocsai Balázs és Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina teljesítette.

 

82257-sajto_rotary_KonyhasI_MG_7080.jpg

 

A centenáriumi mellett három hosszabb távon indulhattak a versenyzők: negyed-, fél- és teljes maraton szerepelt a programban; a félmaraton esetében 2 fős, a maratonnál 2 és 5 fős váltók is alternatívát jelentettek. Sokan választották a helyszíni nevezést; a hosszú távokra több mint ezren rajtoltak a Gyulai István Atlétikai Stadionból.

Az egész fesztiválnak a szurkolókkal, családtagokkal, szervezőkkel együtt több, mint ötezer résztvevője volt. A kísérőrendezvények között a hőlégballon és tűzoltókocsi bemutató, az íjászat, a nordic walking, a naptárvásár, az éremkiállítás, az ASICS és Ronhill cipő és sportszerkiállítói stand egyaránt népszerűnek bizonyult.

A rendezvényt Madarász László, a Rotary Club Debrecen elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte Monspart Sarolta tájfutó világbajnokot, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét, a Rotary Futófesztivál fővédnökét. A futók a Nagyerdő természetvédelmi területén és vidámparki részén futottak keresztül. Az ASICS 25 db 10 ezer Ft értékű cipővásárlási utalványt sorsolt ki a résztvevők, a szervezők pedig ajándékcsomagokat az éremkiállításra érmüket felajánlók között.

Az Egyetem térről induló 1912 méteres Centenáriumi Futásra több mint 4000-en regisztráltak. A rajt előtt beszédet mondott Fábián István professzor, az egyetem rektora, aki maga is teljesítette a távot. A stadionba érkezve a futók centenáriumi érmet és egy almát vehettek át.

A Centenáriumi Futás egyéni győztesei :  1. Gutema Emanuel (DSC-SI) (10 ezer Ft könyvcsomag), 2. Pásti Ferenc (DSC-SI) (8 ezer Ft könyvcsomag), 3. Herendi Zsolt (DSC-SI) (5 ezer Ft könyvcsomag). A csapatverseny dobogósai: 1. a „Leukémiás Gyerekekért Alapítvány - Debreceni Egyetem - Social Erasmus” 1534 fővel (defibrillátor), 2. az Eötvös DSE lett 235 fővel (80 ezer Ft-os könyvcsomag), 3. a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon 224 fővel (50 ezer Ft-os könyvcsomag).

A „Leukémiás Gyerekekért Alapítvány - Debreceni Egyetem - Social Erasmus” csapatához csatlakozott a versenyt megelőző napokban a Debreceni Sportiskola, valamint a Debreceni Egyetem minden indulója, támogatván az alapítványt, így együttesen alkották az 1534 fős nyertes csapatot. „ A versenyen több száz szervező és segítő dolgozott, már szombaton reggeltől folyamatosan épültek a sátrak és a rendezvény egyéb építményei. Megköszönjük Debrecen lakosságának az útlezárások miatti türelmüket, valamint a Debreceni Közlekedési Vállalat és Debrecen Város Önkormányzatának segítségét, támogatását ” – mondta a Debreceni Kilométerek SE részéről Tóth Csaba főszervező.

 

82257-sajto_rotary_KonyhasI_MG_7672.jpg

 

Képgaléria Győztesek, férfiak : Muhari Gábor (maraton, ideje 2:35:23), Pocsai Balázs (félmaraton, 1:10:38), Otman Nebil (negyedmaraton, 0:35:46), Balogh Tibor, Nagy András (maraton, 2 fős váltó, 2:47:00), HRSE (maraton, 5 fős váltó, 2:56:24), Dorner László, Szentesi Tamás (félmaraton 2 fős váltó, 1:20:58). Győztesek, nők : Kelemen Nóra (maraton, ideje 3:21:02), Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina (félmaraton, 1:22:22), Aradi Bernadett (negyedmaraton, 0:43:00), Aradi Bernadett, Végh Borbála (félmaraton 2 fős váltó, 1:31:21), Kincses Nóra, Ötvös Andrea (maraton 2 fős váltó, 3:49:31). Elérhetőségek, bővebb információk: www.4run.hu
Hirdetés