Sarasak vagyunk és fáradtak, de fájterek!

Sarasak vagyunk és fáradtak, de fájterek!

Kakuk András
Kakuk András
2013/04/30
A labirintusban zombik támadását kellett kivédeni, a gumihegy és a tűzugrás után még rögbijátékosok is adtak egy-egy taslit
Hirdetés

Április 27-én rendezték a Fighters Run második idényének első, összességében 3. versenyét. Póstelek adott otthont a több száz harcosnak, akik reggel 9-től folyamatosan indultak a különböző távokon.

A kezdők vagy éppen gyorsak 7 km-es (1 körös) távon küzdöttek meg egymással és a 14 akadállyal, míg a keményebbek, - így persze mi is- dupla dózist rendeltek.

 

A hírös pósteleki Gumi-hegy... 

Kellemes lámpalázzal mégis az esélytelenek nyugalmával indultunk neki 15 órakor a 14 km-es távnak. Kb. 2 km futás után kóstolhattunk bele az első akadályba a "gumi hegybe". Szép adag használt gumit raktak halomba elénk, amit kellő magabiztossággal és odafigyeléssel kellett abszolválni, mert a túl óvatosak perceket is eltölthettek derékig süppedve.

A süppedés folytatódott az első akadály után is. A pályán 2 körzetben volt elszórva az összesen 14 akadály, ami a hangulatos pósteleki parkerdőt ölelte fel. Kitűnő választásnak érzem, mert a terep igen változatos pályavezetést tett lehetővé, így a kezdeti száraz, poros út után, máris Winnetout megszégyenítő üvöltéssel vethettem bele magam a helyi patak iszapos medrébe. A patakba 6-7 kellemes farönköt telepítettek melyet alulról volt ildomos kikerülni.

 

A tűzöltók verekedtek ezért a munkáért
A tűzöltók verekedtek ezért a munkáért

Galériához klikk a képre! (Fotó: Paraferee)

 

A patakból kimászás, a meredek iszapfalnak köszönhetően még talán nagyobb kihívás elé állította a versenyzőket. Akinek volt némi naiv elgondolása, hogy valamilyen menő cuccban óvatosan végigkocog a pályán, az itt hamar rájöhetett, hogy semmi esélye...

 

Inkább a katonaság, mint Zeusz villáma

A változatos körön kellő meglepetésekkel próbáltak minket ébren tartani így hamar elértük a mászófalat, a labirintust (óriás csőben átkúszás) és a zombi támadást. Az eddig nevető, vigyorgó csapatunk arcáról hamar lekerült a mosoly a kb. 100 méteres kúszás után a szögesdrót akadály alatt.
Sportszakasz a katonaságban sajnos meglátszik...

A pálya másik nehezebb akadálya csak a következő hosszabb futórész után következett. Zeusz villámától mindenki kellően tartott, ugyanis nem túl élvezetes egy 50 méteres villanypásztor szakaszon átfutni. Akik arra gondoltak, hogy gyorsan átrohannak és hipp-hopp túl lesznek Olympos istenének haragján, sajnos rossz megoldást választottak. Minél gyorsabban futottak annál nagyobbat csapott beléjük a ménkű (jobban összerándult az izomzat) és ha kellően nem figyeltek másra akkor sikeresen beléphettek az akadály végén megbúvó nagyobb gödörbe, amitől azt pofára esve zúgtak ki a csapdából...Jaj

 

Zeusz villáma
Zeusz villáma
Kép forrása: Paraferee

Galériához klikk a képre! (Fotó: Paraferee)

 

Ezek után még egy kis mászás, hideg-vizes fürdő és, kúszás után érkeztünk a célegyenesbe, ahol 5 rögbi játékos igyekezett feltartani az arra járókat. Köszi szépen!

 

Fighterek lettünk

A ráadás kör hasonló élményekkel telt. Talán kegyelemből, talán más ügyből kifolyólag, egyes akadályoknál nem hátráltattak minket annyira vérmesen. Így a zombik is elfogytak a kastélyból, és a tűz is leégett mire odaértünk. Mindenesetre könnyed másfél óra után igazi fighter-ekké avattak minket!

A célbeérkezésért stílusosan dögcédula, a nevezésért ajándék póló is járt, mégsem az ajándékok miatt kúszott fülig érő vigyor az arcunkra! Másfél óra önfeledt játszás felnőtteknek! Ez jövőre is le kell nyomni!

Fiiiiiiiiiiiighteeeeeeeeeeeeeeeeeers!

Hirdetés