Ronhill futóruházat teszt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/03/28
Cicanadrág-elleneseknek, menet közben vetkőzőknek, látszani kívánóknak, elázni nemszeretőknek, saját zsebbe csomagolóknak...
Hirdetés

A Ronhill márkát 1970-ban alapította Ronald Hill brit maratoni futó, aki a világon másodikként futott 2:10-nél jobb maratoni időt! A márka koncepciója, hogy minden embernek, aki e márkát használja, védje és segítse egészsége megőrzését, biztonságát és boldogulását. A Ronhill prémium kategóriás termékeket kínál elérhető áron.

 

Vizion Rip Zip Jacket

Az első pillantásnál leesett az állam. Rengeteg funkciót zsúfoltak egyetlen széldzsekibe, nem is tudom hol kezdjem. Szóval a cél az volt, hogy ha menetközben változnak a körülmények , akkor se legyen kellemetlen viselet a szerkó. A nagy újdonság a QiuckBurst rendszer . Bármilyen meglepő ez nem emésztést segítő baktérium, hanem egy zippzár tépő rendszer. Ne bajlódj a zippzárral, hanem tépd fel az egészet a jobb és bal válladon, majd szabadulj meg a hosszú ujjaktól (mintha bolerót vennél le) és kész a mellény.

  

Vizion Rip Zip Jacket Tökéletesen összepasszolnak (Galériához klikk a képre!)

  

Ez elméletben nagyon szép, ezért gondoltam a gyakorlatban is kipróbálom egy mátrai kerékpáros kiruccanás alkalmával. Pásztón az idő annyira jónak bizonyult, hogy úgy döntöttem gyorsan megszabadulok a bolerótól és mellénnyel vágok neki Galyatetőnek. Annak ellenére, hogy korábban egy pillanat alatt sikerült a szétválasztás, az indulás előtt elég sokat bajlódtam a zippzárral, hogy szétjöjjön. Ekkor azért örültem, hogy nem a nyeregben jártam így.

 

Vizion Rip Zip Jacket Ezzel a mozdulattal kezdődik a szétválasztó műtét  (Galériához klikk a képre!)

 

A lejtőkön egyébként nagyon jó szolgálatot tett, miközben mindenki panaszkodott a hidegre a derekát összehúztam és így egy cseppet sem fáztam. Nem izzadtam bele, a hátsó zsebe sem nedvesedett át, aminek örült a telefonom. A felület a vízcsap próbát is kiállta, nem ázott át és gyönyörűen pergette le magáról a vizet. Ezen felbuzdulva a hátsó zsebbe betettem egy zsebkendőt és a zippzárnál fogva a víz alá tettem, na ezt már nem bírta és a zsebkendő elázott rendesen. Persze, hiszen elsősorban futásra van tervezve, aminek nem jellemzője az 5-6 órás ázás esőben, így a hegesztett zipzár sem indokolt.

  

Vizion Rip Zip Jacket Hátsó lámpa rögzítőhelye (Galériához klikk a képre!)

  

A hátrányként felsorolt tulajdonságoktól függetlenül, a sok az egyben megoldás nekem nagyon bejött. Ha jobban belegondolunk egyetlen termékkel kapunk egy esőkabátot, egy láthatósági mellényt ( mely Ronhill led lámpával kiegészíthető), egy széldzsekit és egy szélmellényt. Az évek alatt ezeket külön-külön megvásároltam már és jóval többe került, mint ez egyben. E multifunkcionalitásának köszönhetően kerékpárra szinte minden körülmények közt ajánlom (kivéve a szakadó esőben eltöltött hosszú időt) edzéshez és esetleg versenyzéshez is. Futásra, inkább szeles, esős, de hideg időben használnám (amivel az elmúlt időszakban nem találkoztam, így nem próbálhattam ki).

 

 

Vizion Photon Jacket

Ellentétben a Vizion Rip Zippel ez egy igazi láthatósági futófelső. Átmeneti időszakra, télre legfelső rétegnek vagy sötétben futáshoz ajánlom. Ez is activelite anyagból készült, mely kiválóan szellőzik és vízlepergető is egyben. Ebben a felsőben nem érdemes bújócskázni, ugyanis a színe mellett több fényvisszaverő csík fut a mellkason, a háton és a karon.

 

Vizion Photon Jacket Ez bizony látszik (Galériához klikk a képre!)

 

A legjelentősebb vizuális megoldás azonban a ledcsík a hát közepén! Egy kis, belső zsebben található a kiszerelhető elemtartó, mellyel be lehet kapcsolni a világítást. Kétféle világító funkciót használhatunk: villogó és normál fényt. A kezelésében egyetlen apró hiányosságot tapasztaltam mégpedig, menetközben elérhetetlen a kapcsoló , mert a tervezők a hátuk közepére kívánták.

 

Vizion Photon Jacket És világosban is látszik (Galériához klikk a képre!)

 

Ha ránk sötétedik, akkor le kell venni a kabátot, bekapcsolni a fényt, majd futhatunk tovább (esetleg meg lehet próbálkozni speciális hátizomzat kifejlesztésére, amit befeszítve be/ki kapcsolhatjuk). A felsőn egyetlen zippzáros zseb található a szívünknél. Ez elég nagy ahhoz, hogy több minden, pl.: iratokok beférjenek. Nehéz dolgot azonban nem tennék bele (kulcs, telefon), ugyanis rendkívül zavaró, hogy fel-le ugrál futás közben a cucc.

 

Vizion Photon Jacket Szellőzés megoldása igényesen (Galériához klikk a képre!)

 

Összességében nagyon jól látható, kényelmes felső, összehúzható, állítható derékkal és tépőzáras, szintén méretre szabható csuklórésszel, melyet bátran ajánlok mindenkinek.

 

Terepfutó felső

Az egyik legösszetettebb futófelső mellyel találkoztam. Egy szeles tavaszi, vagy őszi 10-15 fok tökéletes viselete. Igazából mindig is gondot okozott, hogy mi az a hőmérséklet, amikor nincs értelme az esőkabátnak, vagy széldzsekinek, mert többet izzadok alá, mint amennyi rám esik. Kerékpáron ezt, a széltől függően 15-20 fok közé lőttem be, míg futáson inkább 10-15 közé. 

 

Terepfutó felső Hol van már a régi mackófelső torokkaparó érzése... (Galériához klikk a képre!)

 

A felső elülső, mellkasi része szélálló, vízálló anyagból készült. A karjai powerlite technológiával elasztikus anyagból készültek, ami nem szélálló, de erre nincs is szükség. A karok végén a hüvelykujjnak kialakított lyukon át egészen a kézfejünknél rögzíthetjük az anyagot, így a félkesztyű is adott és szó szerint mindig kéznél van.

 

Terepfutó felső Nem kell már kinyújtani a pólót, ha fázik a kezünk (Galériához klikk a képre!)

 

Egy, a kézfejnél található visszahajtott résznek köszönhetően, akár egész kézfejünket védhetjük a hidegtől , ha ökölbe szorított kezünkre ráhajtjuk ezt a felületet. A hátsó és a hónalj rész activelite anyagból készült mely vízlepergető és lélegző. Külön tetszik, hogy a felső kialakítása rendkívülien hajaz egy kerékpáros felsőre, hiszen a deréknál hosszabbított rész véd a hidegtől. Összességében egy szeles hűvös, vagy melegebb, de esős idő kiváló kiegészítője.

 

 

Trackster evolution terepfutó nadrág

Ki nem szereti a cicanadrágot? Ki nem szereti, ha egy nadrág feszül rajta? Aki feltette a kezét, annak csak ajánlani tudom a modellt. Ezt a nadrágot átmeneti időre tervezték, és tapasztalataim alapján 3-4 foktól egészen 10-12 fokig kényelmesen lehet hordani, hiszen szabásának köszönhetően a bokánál jól szellőzik (ez persze erősen függ a tempótól, széltől és az egyéni igényektől). A fényvisszaverő csíkokkal is ellátott nadrág puha tapintású vízlepergető Thermalite anyagból készült, mely kényelmes viseletet biztosít futás közben. Csak 5-6 perces iramnál teszteltem, mert a közel 20 fokos időjárás és a józan ész nem engedte, hogy hosszúnadrágban fussak intenzívebben (rövidben is melegem volt). 

 

Ronhill (Galériához klikk a képre!)

 

Hobbi futóknak tökéletes választás.  Miért? Mert míg erős tempónál engem zavart a 2 elülső zseb, addig egy hobbi futónak - aki munka után elmegy futni - több problémát is megold. Gyanítom, sokan autóval mennek el futni hétköznap. Az első kérdés rögtön felmerül parkolás után: Értékeimet az autóban hagyjam? Vagy cicanadrág esetén próbáljak minél több dolgot a kis zsebbe tömni? Valljuk be egyik sem tökéletes. Ők jó hasznát veszik a 2 első zsebnek, ahova iratainkat, papírpénzünket és a kocsi kulcsot is kényelmesen elrejthetjük. Erős tempónál a kulcs már zavarni fog, de míg kocogunk csendben pihen.

És  a futók egy másik meghatározott rétege  fogja imáiba foglalni a nadrágot: akik nem szeretik a feszülős alsónadrágot, hanem a lenge, himbilimbis boxert részesítik előnyben. De akár rövid futó nadrágot is hordhatunk alatta, ami nagyon kényelmes viselet!

 

Nem feszül és kényelmes (Galériához klikk a képre!)

 

Grátisz funkció,  hogy fitness nadrágnak is tökéletes. Egy magas kategóriás maci alsó :) 

A legnagyobb pozitívum azonban, az anyaga. Kifejezetten rugalmas, könnyű, selymes és jól szellőzik! Sok nadrág nem engedi a szabad mozgást, így behatárolja azt is, milyen sportra tudjuk használni. A  Trackster Evolution ilyen szempontból bármire használható!

 

 

Trail Microlight Pant

124 g-os futónadrág!  Képzeld el: elindulsz egy szép tavaszi napon egy hosszú futásra az erdőbe. Jön egy zápor és minden csurom víz lesz és lehűl az idő.  De  Te előveszed a sa ját zsebébe összecsomagolt  esőnadrágot, amit addig a derekadra csatoltál és mész tovább.

 

Trail Microlight Pant Mint egy kisebb méretű övtáska, vagy még akkora sem (Galériához klikk a képre!)

 

Amikor eláll az eső, de még hideg van, akkor felhúzod a szárnál lévő zippzárt és felcsatolod úgy, hogy  esőrövidndrág  lesz belőle. Közben nem izzadsz bele, mert a nadrág ülepe elasztikus, jól szellőző anyagból készült, akárcsak a térde. Ha melegszik az idő, ugyanúgy veszed le, mint ahogy felhúztad és közben a cipődhöz hozzá sem kell nyúlnod!

 

Trail Microlight Pant Ez itt kérem nem egy alap esőnadrág (Galériához klikk a képre!)

 

Hát ezt tudja ez a nadrág. Sőt továbbmegyek, ha nem futsz, hanem túrázol akkor is hasznos és praktikus – lehet, hogy ekkor még inkább!  Ajánlás: természetbolondoknak, akik hosszú utakra indulnak gyalog, vagy futva.

 

Ronhill viszonteladók:

 

Overland Budapest

Nyúlcipőbölt

Spuri Futóbolt

Multinavigátor

 
Hirdetés