Riemann P20 vízálló napvédő Hír

Riemann P20 vízálló napvédő Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/06/24
Hullámzó Balaton, szikrázó napsütés, de a bőröm még mindig tart...
Hirdetés

A Dániában (ami hiába van északon, napsütéses óráit nézve és a nyári átlaghőmérsékletet tekintve nincs nagy eltérés hozzánk képest) gyártott és hazájában nagy népszerűségnek örvendő napvédőt használtam legutóbbi, magyarországi nyaralásomon - a pihi mondjuk nem sikerült túl fényesre, mert sikerült kifognunk a nagy kánikula utáni lehülést.

A napvédő teszt szerencséjére a megelőző szombaton kellő napsütést kaptam a Balatonman Iron távján, úgyhogy kenegethettem magamra a P20-at.

 

Hogyan teszteljek napvédő szert?

Klinikailag igazolt és mérőműszerekkel megvizsgált tapasztalatokat nyilván nem fogok tudni prezentálni, de magamra kentem, úsztam, bringáztam és futottam a tűző napsütésben 13 órán keresztül (ebből bő egy óra az elején vízben) és végül megúsztam leégés nélkül - az alapszínem már megvolt, nem hófehérkén vágtam neki a versenynek. A hivatalos szöveg 10 órás védelmet ír, vagyis elvileg

elég a nap elején használnod és otthon is hagyhatod.

 

Riemann P20 Forrás: allabouttheride.com
Riemann P20
Kép forrása: allabouttheride.com

 

Ezt tudja a P20

A Riemann P20 napvédő egy erősen vízálló, 30 faktoros napvédő szer, lotion, vagy spray formájában (én ez utóbbiból kaptam). Nincs benne színezék, illatanyagoktól, valamint tartósítószertől is mentes és nagyon gyorsan szárad. Ha koncentráltan fújod mondjuk a tenyeredbe, akkor halvány zöldes színűnek látszik - ez meg tudja fogni picit a ruhát - ahogy a legtöbb napvédő szer -, úgyhogy csak a bőrödre kend - én felkenés után rögtön felvettem a fehér mezemet és nem volt gond. Enyhén ragacsos érzést tapasztaltam a tenyeremen felkenés után, de gyorsan elmúlt. A spray kivitel egyébként szerintem praktikus, könnyebb egyenletesen elkenni így.

Vízálló, de úgy igazán

Vízállóságát klinikai tesztekkel 80 perces aktív ázásban határozták meg, vagyis akár 80 percig is bent lehetsz a vízben egyhuzamban, a P20 még akkor is működni fog. A klinikai teszteket 3800 méter balatonban úszással támasztottam alá.

Gyerekeknek is

Mivel nincs benne sem irritációt okozható színezék, tartósítószer, sem a sokat kritizált parabén, ezért gyerekek is használhatják, vagyis ez az egy termék az egész családot kiszolgálja. Vízállósága és tartóssága révén sportolók, akítv kikapcsolódást kedvelők számára is praktikus.

 

Hol kapható?

A Riemann P20 napvédő a "déemekben", a kismamafutar.hu és az egeszsegbolt.hu oldalon kapható, vagy megnyerhető akár nálunk is...

 

Hirdetés