Menü

2011.07.04.     Hozzászólás 6

Mezitlábas futócipő Teszt: Merrell - Barefoot Trail Glove

Eleinte meggyűlt vele a bajom, de mit számít, ha olyan vele a futás, mintha repülnék...

Rugalmasság, hajlékonyság. A Merrell Barefoot Trail Glove egy mezítlábas futócipő, melynek rugalmassága és hajlékonysága olyan mintha egy indián mokasszint hordanánk. A cipő szinte észrevétlenül rásimul a talpra felvéve annak formáját. Éppen ezért nem tudom, mi lehetne ennél rugalmasabb és hajlékonyabb: Osztályzat: 10.

 

81665-003.JPG
Fotó: Tibor Katalin

 

Párnázottság, kényelem. A Merrell Omni-Fit technológiájának köszönhetően a felső rész úgy simul a lábra, ahogy a kesztyű a kézre. Számomra legyen az aszfalt, erdei ösvény, vagy mező a cipő nagyon kényelmes volt a viselete, egy helyen, a kavicsos lefelé futások alkalmával hiányoltam a vastagabb talpat! A sarokrésszel, mint általában minden cipőnél, itt is meggyűlt a bajom, de ez inkább a fura sarokcsontomnak, mint a cipőnek köszönhető. Osztályzat: 9

Szellőzés légáteresztő képesség. A mikroszálás lélegző anyagnak köszönhetően cipő jól szellőzik, tulajdonképpen azt tapasztaltam, hogy nem tapasztaltam semmit, sem izzadást, sem egyéb kényelmetlen hatást. Osztályzat 10.

 

81665-004.JPG
Fotó: Tibor Katalin

 

Súly
Én a 44-es méretű cipőmet 210g-nak mértem. Először amikor felvettem a modellt és kimentem futni, olyan volt, mintha nem viselnék semmit. Soha nem volt ilyen könnyű lábbeli rajtam edzések és versenyek során. Osztályzat: 10

Ütéscsillapítás
A mezítlábas stílushoz igazodva a sarokrészen mindössze 4mm, míg a láb elülső részein 1mm vastagságú talp felel az ütéscsillapításért. Erre kerül rá a Vibram® Trail Glove Sole/ Rubber Compound TC-1 talprész mely tökéletes tapadást biztosít szinte minden talajon. Ennek ellenére ki kell emeljem, hogy az első használat előtt a régi, párnázott cipőmben fájt a térdem, mióta ebben futok legyen az aszfalt, vagy terep semmi baja a térdemnek!

 

81665-002.JPG
Fotó: Tibor Katalin

 

Sarokmegtámasztás
Erről is nehéz beszélni, ugyanis a cipőnek az a célja, hogy a talpi és lábszári izmokat stimulálja azáltal, hogy a természetes, mezítlábas futótechnikát követeli meg a viselőjétől. Mindenképpen szempont a fokozatosság, tanulni kell a tesztelő vakmerőségéből 
és nem versenyen kell kipróbálni az új cipőt, mely annyira változtatott a stílusomon, hogy 2 napig lábra alig bírtam állni az izomláztól, igaz kb. egy perccel gyorsabb 10 km volt ennek az eredménye!

Boltozati alátámasztás
Itt ismét vissza kell kanyarodni az előző szemponthoz, hiszen a cipő nem passzívan támaszt alá, hanem kikényszeríti a talp izmainak saját fejlődését. Ezen a modellen is megtalálható némi alátámasztás, ez olyan minimális, hogy nem is érdemes beszélni róla.

 

81665-001.JPG
Fotó: Tibor Katalin

 

 

Összességében a cipő kiváló! Természetes, hatékony futóstílust eredményez, mellyel eleinte meggyűlik a baja a hagyományos cipőhöz szokott futó izomzatának. Már első viselésnél olyan, mintha repülnénk benne, összességében számomra fantasztikus élmény, imádok benne futni!

 

Próbáld ki saját magad, klikk ide!

Olvass többet a témáról: futócipő, teszt

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Nándi 2014.06.05.   12:28

  Nándi

  Kedves Ősember! Nekem egy kicsit nyúlt meg a cipő, szinte elhanyagolhatóan. Ha kényelmes és nem tör, akkor ne válj meg tőle, de ha ez nem igaz, akkor inkább cseréld ki.

  válasz erre...

 • Ősember 2014.06.04.   17:49

  Ősember

  Érdekelne hogy mennyire nyúlik meg a cipő, mert neten rendeltem és pont passzos, tökéletesen nem tudok benne lábujjhegyre állni...

  válasz erre...

 • Kempelen Ignacsov 2011.07.19.   20:03

  Kempelen Ignacsov

  csodák nincsennek, egy 4mm  vastagságu cipőtől nemkell sokat várni, nemtudom ki miben reménykedik, de alapbol eldobósnak néz ki. élmény lehet benne egy kissé kavicsosabb részre rászaladni.
  mondjuk egy tornateremben biztos jol elszaladgál benne az ember körbe körbe, ugy lehet hogy birja.

  válasz erre...

 • hansy 2011.07.19.   18:42

  hansy

  Merrell-t soha többet!! 3Három éve vettem egy Helium Ventilator-t. Elméletileg vmi féle terepfutó cipő. Na, nálam terepet nem látott sőt még futást sem. Csak nyáron használtam, utcai viseletnek. És ez benne a pláne, lejön a talpa. maradok a Nike-nál. Több pár cipőm van, téli és nyári is. Gyalázom őket rendesen. Semmi bajuk. Nekem ez jön be.

   

  Üdv:hansy

  válasz erre...

 • SiMoon 2011.07.07.   08:44

  SiMoon

  A kapcsolódó linket éppen emiatt tettük be.

  válasz erre...

 • Gabber 2011.07.07.   07:23

  Gabber

  Ha már írtok róla, az árak is érdekelnének :-(

  válasz erre...