Küzdelem a lépcsőkkel – 3xL lépcsőfutás

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/05/31
A gyöngyösi tájfutók hagyományos lépcsőfutóversenyét rendezték szombaton, részben a városban, részben a Mátra erdeiben.
Hirdetés
 
A gyöngyösi tájfutók hagyományos lépcsőfutóversenyét rendezték szombaton, részben a városban, részben a Mátra erdeiben. A különleges kihívást az jelenti, hogy három lépcsősort kell megmászni minél gyorsabban a vállalkozóknak – ráadásul a helyszínek között 1-1.5 óra szünet is van, ami pihenőnek is tűnhetne, de valójában nagyon megnehezíti küzdelmet. A tavalyi győztes Gombos Károly (X2S-KONA TEAM) idén is a leggyorsabb volt.

Főleg futók, tájfutók, triatlonisták alkották a mezőnyt, de az egyik legnagyobb meglepetést egy néptáncos fiatalember okozta, aki az egyik főpróbán pályacsúcsot futott a 20 emeletes toronyházban - ez pedig nagyon kiélezetté tette a küzdelmet. Sajnos – mivel a futóversenyek feszültségéhez nincsen hozzászokva – élesben nem tudta megismételni a teljesítményét, így Gombos biztosan hozta a legjobb időt.

A második futamra az Adrenalin Parkban került sor, ahol egy természetese lépcsőt futottak meg a versenyzők. Nehezítésként felhőszakadás és viharos szél segített emlékezetessé tenni a futamot.

Végül a döntő futam a Kékestetőn, a TV torony lépcsőin várt az indulókra. Ez a legrövidebb és legintenzívebb szakasz azonban már nem változtatta meg a sorrendet. A nők versenyét a gyöngyösi Bognár Gina nyerte.

Gombos, aki biatlon válogatott, tavaly az olimpiai felkészülési időszakban szenvedett balesetet, keze, válla több helyen eltört, ennek ellenére elindult az olimpiai kvalifikációs futamokon. A nyári időszakban terep és hegyifutó versenyeken indul, a tereptriatlont és a kerékpározást regenerációs okokból kihagyja.

A 3xL verseny jövőre is várja a kihívásokat keresőket, több új lehetőséggel és programmal.

A verseny létrejöttében közreműködött a Gyöngyösi Tájfutó Klub, a Mátra Centrum Kft, az Oxygen Adrenalin Park, a BIOrganik és a X2S-KONA TEAM.

1       Gombos Károly         X2S-Kona Team      3:01
2       Magyari Gábor          X2S-Kona Team      3:09
3       Pintér Ábel                Gyöngyösi Tájfutó      3:17
1       Bodnár Gina              Györse             4:41
2       Timár Lili                   Györse             4:44
3       Balog Petra               Györse             4:48
Hirdetés
Hirdetés