Közel 800 flúgos futó Hír

Vasvári Press
2011/05/09
752 induló közt Zsigmond Előd és Csatári Mónika a Borvidék Félmaraton abszolút győztese
Hirdetés
Hétvégén második alkalommal rendezték a Borvidék Félmaraton elnevezésű utcai futóversenyt. Szekszárd egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényének 752 indulója volt.   Abszolútban szekszárdi sikerek születtek: nőknél a híres borász, Eszterbauer János felesége, Csatári Mónika, férfiaknál Zsigmond Előd győzött. A legfiatalabb versenyző a 12 éves Szekeres Zsolt, szekszárdi kajakos volt, abszolút 57. lett; a legidősebb a 76 éves Kiss György, Dunakesziről érkezett, 2:13 óra alatt teljesítette a nehéz pályát.
  - A Flúgos Futam alkalmával a kegyetlen pálya idén sem kímélte a mezőnyt, de végül mindenki elégedetten távozott a befutó-ajándékokkal: szekszárdi borral és szép éremmel. A versenyt Horváth István, Szekszárd polgármestere indította. Több gazda kitelepült pincéje elé, kínálta a futókat. A Bodri Pincészet lenyűgözte a versenyzőket, igazi színfoltja volt a versenynek, este ugyanitt borkóstoló várta a vendégeket. Itt volt Lányi András egykori teniszező, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, a célkapu a triatlon vb-t is megjárta. A rendezvényen Szabó Gyula konferált. A szervezők több mint 1200 liter vizet és izotóniás italt osztottak. Elfogyott minden szilárd energiapótló, kelendő volt a szőlőcukor és a banán is. A meleg szívta a futók energiáját, sok helyen az élénk szembe szél sem segített. A visszajelzések kiválóak, Szekszárd készen áll egy még nagyobb nemzetközi verseny szervezésére is. A versenyt több mint 200 önkéntes segítette, a megye polgárőrsége és a rendőrség biztosította. Mindkét testületnek és civileknek a szervezők köszönetüket fejezik ki, csak úgy, mint Szekszárd önkormányzatának. A Temposport időmérése remek volt – mondta Márkus István főszervező.
  A 4RUN Félmaraton sorozat záró állomására a Balaton partján június 5-én, a Keszthelyi Kilométerek alkalmával kerül sor, melynek egyik díszvendége Tóth István, a North Pole Marathon győztese lesz.
  II. Borvidék Félmaraton felnőtt abszolút eredmények: Férfiak: 1. Zsigmond Előd, 01:19:17 2. Kovács András, 01:26:57 3. Várbíró Attila, 01:28:24 Nők: 1. Csatári Mónika Melitta, 01:42:18 2. Rácz Adél, 01:43:51 3. Roszik Adrienn, 01:45:02   Teljes eredménylista: http://borvidekfelmaraton.hu/2011_borvidek_netto.pdf
Hirdetés