4500-nál is több futó a Rotary-n Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/03/16
...valóra vált egy álom, és új színt sikerült hozni a debreceni atlétika palettájára...
Hirdetés
Kovács Zsolt és Bakonyi Fruzsina nyerte az I. Rotary Debrecen Félmaratont   Több mint négy és félezren vettek részt szombaton az I. Rotary Debrecen Félmaraton futóversenyen. A 4RUN Félmaraton sorozat első, debreceni állomását – a több mint 600 fős félmaratont – Kovács Zsolt és Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina nyerte. A mintegy 4000 futót számláló, 1361 méteres jótékonysági futás csapatversenyében a Debreceni Sportiskola győzött.
 
Rotary Félmaraton 4RUN
  A Gyulai István Atlétikai Stadionból indulva több mint 600 fő teljesítette a szenzációs tavaszi időben a 21 kilométeres távot. A Rotary Club szervezésében létrejött rendezvény az 1361 méteres jótékonysági futással a rövidebb távot választó gyermekekre és felnőttekre is gondolt. A közel 4000 induló rendkívüli lelkesedéssel lépte át a Hadházi úti rajtvonalat . A stadionban a jelenlévők a rövidtávot teljesítő kisújszállási MELOFON fúvószenekar előadását is meghallgathatták; a célban minden résztvevő érmet vehetett át. A csapatverseny nyertese a Debreceni Sportiskola lett 680 fővel, így ők vehették át a csapatverseny fődíját, az 500 ezer Ft értékű defibrillátor készüléket. A dobogó második fokára a kisújszállási „Összefogás az életért” elnevezésű, 560 fős csapat képviselője állhatott fel, harmadik a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium lett 413 futójával.
 
Rotary Félmaraton 4RUN
  Tóth Csaba, a verseny főszervezője elmondta, jó érzéssel tölti el, hogy valóra vált egy álom, és új színt sikerült hozni a debreceni atlétika palettájára, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ebből hagyományt teremtsen.   A sportrendezvényt Krecsmár András, a magyarországi Rotary szervezet kormányzója nyitotta meg, aki az egészségmegőrzésben a prevenció fontosságát hangsúlyozta, melynek egyik fontos eleme a mozgás. Örömét fejezte ki, hogy a rendezvény kortól függetlenül ilyen jelentős létszámú futót nyert meg, akik a mozgás mellett egy magasztosabb célért veszik fel a küzdelmet. Monspart Sarolta, a verseny fővédnöke szintén rendkívüli eredménynek tartotta, hogy több ezer ember vett részt a futáson, különös tekintettel arra, hogy a verseny nem az igazi futószezonban került megrendezésre. 
 

Rotary Félmaraton 4RUN

  A 4RUN Félmaraton sorozat következő állomása a május 7-ei Borvidék Félmaraton lesz Szekszárdon, a záró eseményre a Keszthelyi Kilométerek alkalmával június 5-én kerül sor.
  I. Rotary Debrecen Félmaraton felnőtt abszolút eredmények: Férfiak: 1. Kovács Zsolt (01:10:54), 2. Szekeres Attila (01:14:48), 3. Balogh Lőrinc (01:16:56). Nők: 1. Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina (01:25:38), 2. Hajdú Anna (01:26:07), 3. Tóth Eszter (01:28:51).   Teljes eredménylista: Képgaléria : http://www.rotaryfelmaraton.hu/galeria.html
Hirdetés