Menü

2012.02.07.     Hozzászólás 0

VasváriPress

Monspart Sarolta a II. Rotary Futófesztivál fővédnöke

A debreceni futófesztiválra március 25-én kerül sor.


 

 

Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke lesz idén is a Rotary Félmaraton és Maraton utcai futóverseny fővédnöke. A debreceni futófesztiválra március 25-én kerül sor.

 

A 2011. évi Rotary Félmaraton alkalmával Monspart Sarolta különleges plusz erőt adott a versenyhez, mely a tájfutó világbajnoknő személyiségéből, mozgás szeretetéből, az életről alkotott pozitív szemléletéből fakad. A debreceni Nagyerdő természetvédelmi területét keresztülszelő útvonal mentén az esemény fővédnök asszonya mosollyal várta a futókat, mely új lendületet adott a versenyzőknek a félmaratoni táv teljesítéséhez” – emlékezett vissza Tóth Csaba főszervező. 

 

A maratoni távot első európai nőként 3 órán belül teljesítő Monspart Sarolta őszinte örömmel mondott igent a debreceni verseny szervezőinek az újbóli felkérésre: „Nagyon köszönöm a megtiszteltetést, hogy felkértek másodszor is fővédnöknek, szívesen vállalom, szeretem Debrecent, talán leginkább a lokálpatrióta mivoltáért. Talán Győr még hasonló, és a fővárosban Zugló, a XIV. kerület. Fantasztikusan tetszett a tavalyi első rendezvény, a nem várt sok célba érővel akár a rövid, akár a félmaraton távon. Valamit jól csinálnak Debrecenben! Szuper jó volt a hangulat: a rajtban, a – mindkét – célban és az állatkertben is a pálya mentén. Igaz, a Jó Isten is segített kicsit a márciusi meleg idővel. Remélem idén is így lesz!

 

A fesztivál alkalmából maraton egyéni, 2 és 5 fős váltó, félmaraton egyéni, félmaraton 2 fős váltó, negyedmaraton egyéni kategóriákban és 1912 méteres Centenáriumi futásra is várják a jelentkezéseket a szervezők.

A március 25-i rendezvény a nyitánya a 4RUN elnevezésű utcai futóverseny-sorozatnak, melynek további állomásaira május 6-án Szekszárdon, végül május 27-én Keszthelyen kerül sor.

Nevezés és versenykiírás: Rotary Félmaraton és Maraton utcai futóverseny

 

 

Olvass többet a témáról: rotary félmaraton, borvidék félmaraton, keszthelyi kilométerek, 4RUN