Jövőre is futhatunk Hír

VasváriPress
2011/11/28
2012-ben is lesz 4RUN Félmaraton sorozat, a három futóversenyre elindult a nevezés
Hirdetés



A tavalyi sikeres debütálás után, idén újra összeáll a három szervező, és másodízben is megrendezi a 4RUN félmaraton-sorozatot. A II. Rotary Debrecen Félmaratonra , a szekszárdi III. Borvidék Félmaratonra és az V. Keszthelyi Kilométerekre már elindult a nevezés.

A 4RUN egyes állomásain, a félmaraton alkalmával tavaly 6-800-an álltak rajthoz. A fő versenyszám mellett különböző távú futószámokra és gyermekfutamokra is sor kerül. Idén külön kell regisztrálni minden egyes állomásra – a nevezőrendszerek már működnek –, információk a versenyek honlapján és a facebook.com közösségi portálon is megtalálhatóak. A versenyt futamonként is értékelik, a három állomás eredményei alapján végül összetettet is hirdetnek a szervezők.

A sorozat március 25-én a II. Rotary Félmaraton és Maraton utcai futóversennyel kezdődik. Az egyéni és váltó félmaraton mellett maraton egyéni, 2 és 5 fős váltó, valamint negyedmaraton egyéni kategóriák közül is választhatnak a futók. A váltó alkalmával 12 km, 5 km, 6,5 km, 7,7 km és 11 km a választható táv; az ingyenes centenáriumi futás 1912 méterre van kiírva.

A 4RUN sorozat Szekszárdon május 6-án folytatódik. A fő versenyszám, a félmaraton mellett 8 és 12 kilométeres futásra is lehetőség nyílik. A III. Borvidék Félmaraton alkalmával a futók a belvárosból indulva a történelmi borvidék dombjait is megmászhatják.

A fináléra a Balaton-parti városban, Keszthelyen kerül sor. Az V. Keszthelyi Kilométerek elnevezésű futóversenyt ezúttal pünkösdi, május 27-ei dátummal került a futónaptárba. A viadalon – a hagyományoknak megfelelően – a kerekeszszékes és hand bike-os sportolók külön kategóriában versenyezhetnek. A kétnapos eseményt kiegészítő-programok színesítik. 
Hirdetés