Garmin fenix 6X Pro Solar teszt, bemutató Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2019/10/16
A Garmin fejlesztéseinek java egyetlen órában.
Hirdetés

Nem titkolom, hogy közel állnak a szívemhez a Garmin sportkütyüjei (lassan négy éve magam is egy fēnix 3-ast használok). Természetesen el tudok vonatkoztatni az érzelmeimtől, de még így is azt kell mondjam, hogy

a Garmin fēnix 6X Pro Solar az egyik legjobb műholdas (GPS-es) multisportóra, ami jelenleg elérhető a piacon.

A 6-os széria legnagyobb menőségei közé tartozik a fēnix 5-nél debütált térképes navigáció, az ezzel összefüggő ClimbPro (ami összegzi és kijelzi az előttünk lévő emelkedőket méterre pontosan), vagy a futó célok elérésében hatalmas segítséget nyújtó PacePro (hasonló, mint a virtuális versenytárs, de annál jóval szofisztikáltabb).

Kiemelt szerepet kap az akkuteljesítmény, különösen a Solar kivitel esetében. Azon felül, hogy az integrált napelemeknek köszönhetően jelentősen megnövelhetjük az alapesetben is tisztességes akkuteljesítményt, az energiagazdálkodási lehetőségekkel kedvünk (illetve a szükséges üzemidő) szerint variálhatjuk az óra szolgáltatásait (kikapcsolhatunk bizonyos funkciókat, hogy az óra üzemidejét növelhessük, például a telefonos kapcsolatot, a wifit, vagy optimalizálhatjuk a műholdkezelést is).

Az óra által nyújtott csecsebecsékhez tartozik a fejlett tevékenység-figyelés, a zenelejátszás spotify szinkronizációval, az érintős fizetés, a balesetészlelés, a megújult widgetek, a MoveIQ és még sorolhatnám. Ja, és a csuklós pulzusmérőt már úszás közben is használhatjuk.

A következő két videóban bemutatom a 6-os szériát és a Solar változatot is, illetve a fentebb említett funkciókat részletesen is szemléltetem.

 

Garmin fēnix 6 széria

 

Garmin fēnix 6X Pro Solar

 

Garmin fēnix 6

 

Hirdetés