Garmin fēnix 5X Plus Zapphire teszt Hír

Garmin fēnix 5X Plus Zapphire teszt Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2018/08/08
A mindentudó sportóra.
Hirdetés

A Garmin fēnix már a hármas szériában is az a sportkütyü volt (párdon, még ma is az), ami "mindenre" jó. Ha jellemzően multisportos életvitelt folytatsz és szeretsz mindenféle sportágat kipróbálni, vagy akár tartósan művelni, akkor a fēnix a hozzád való sportóra. 

A fēnix 5 tovább tökéletesíti ezt a multisport életérzést, a fēnix 5X Plus Zapphire modell (merthogy több különböző kivitel közül lehet választani) pedig kimaxolja a lehetőségeket fejlett térképes navigációjával, fizetési funkciójával, zenelejátszó képességével, a véroxigénszint-mérőjével, azzal, hogy strapabíró zafírüveget kapott, meg azzal a további kismillió funkcióval, aminek egy töredékét részletezem az átlagosnál kétszer hosszabb videómban:

 

 

"Magashegyi" kolléga hozzátenné

A alföldi testkörnyezetben a véroxgénszint mérésnek kevésbé tudtam hasznát venni, Préripárduc kollégának viszont hasznára vált (ugyan nem akadt ki a mért értékektől, de nagyjából pariban volt a mutatott érték és az, ahogyan érezte magát közben).

Nem csak magashegyi környezetben, de egyéb terepen is hasznos tudása az órának, hogy az előre beállított útvonal alapján egy szinttérképen jelzi számunkra, hogy milyen emelkedő várható éppen, meddig kell még elviselnünk a mennybemenetelt.

A barometrikus magasságmérő által mutatott értékekre csak nagyjából szabad hagyatkozni, mert volt, hogy egy helyben állás közben is "elmászott". Az óra üzemideje viszont nagyon pazar, 5 napnyi használat és kb. 9 óra GPS-es útvonalrögzítést követően még bőven félig volt az akku.

 

Ha még többre lennél kíváncsi, ajánlom figyelmedbe az óra , illetve a teljes fēnix 5 termékpalettát amit itt tudsz mustrálni.

 

Hirdetés