Fesztiváli hangulatot ígérnek a jövő évi keszthelyi maraton szervezői Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/12/11
A szervezők a nézőkkel együtt mintegy másfélezer résztvevőre számítanak; a május 30-ai futóversenyen a gyermekeket és a kerekesszékeseket is díjazzák.
Hirdetés

Az előző két rendezvény sikerei után már javában zajlanak a jövő évi Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóverseny előkészületei. A szervezők a nézőkkel együtt mintegy másfélezer résztvevőre számítanak; a május 30-ai futóversenyen a gyermekeket és a kerekesszékeseket is díjazzák. A viadal az országos Tér-Film-Zene Fesztivál hoz is kapcsolódik, erről a közelmúltban született döntés. Az esemény érdekessége, hogy egyidejűleg maraton, félmaraton és maraton váltó is megrendezésre kerül a Balaton-parti településen.

 

A viadal dinamikus fejlődését, népszerűségét mutatja, hogy, amíg az első évben 360 felnőttet és 200 gyermeket regisztráltak a szervezők, addig 2009-ben már 545 felnőtt és 250 gyermek adta le nevezését. 2008-ban több mint 200-an futották a fél- és közel félszázan a teljes maratont, a második évben már 260-an a rövidebb, és mintegy százan a hosszabb távot választották. A csapatok száma a kezdeti 27-ről, közel megduplázódott.

A 2010-es versenyt illetően Bedő Beáta főszervező bizakodóan nyilatkozott: - Szeretnénk a 900 fős indulói létszámot elérni, a gyermekek futamaiban 400 kiskorúra számítunk, a négy napos fesztivál alatt mintegy ötezer látogatóval kalkulálunk. Külön díjazással a kerekesszékeseknek is futamot szervezünk. A Keszthelyi Kilométerek Egyesület szervezőcsapata mindent megtesz a siker érdekében, a futószámok mellett kiegészítő programok fogják színesíteni a családi sportnapot május 30-án.

 

A Keszthelyi Kilométerek jövőre szorosan kapcsolódik a 2004-ben indult országos rendezvénysorozathoz, a Tér-Film-Zene Fesztivál hoz, melynek 2010-es első állomása május 27-én Keszthely lesz. A fesztivál – melyhez legutóbb tíz város csatlakozott – folyamán a településeken óriáskivetítőn követhetik a kilátogatók a futóverseny után a Kék Szalag vitorlásversenyt , illetve a labdarúgó világbajnokságot is. A futószámok, a koncertek és a gyermekprogramok várhatóan a sportolók mellett komoly nézőközönséget vonzanak majd a jövő évi Keszthelyi Kilométerek futóversenyre. 

Az eseménnyel kapcsolatos részletes versenyinformációk január végén várhatók.

 
Hirdetés