Brooks Bedlam

Mozgásvilág RunSquad
2019/03/26
A Bedlam egy teljesen új típus, telis-tele új fejlesztésekkel.
Hirdetés

Nem először találkozunk Brooks futócipőkkel és a múltbéli tapasztalatok jellemzően pozitívak voltak. Nézzük, hogy ezzel a modellel is így lesz-e!

 

Súly

317,5 gramm (férfi) – 280.7 gramm (női)

A Brooks Bedlam nem mondható könnyű cipőnek még a kategóriájában sem, de ehhez köze van annak, hogy rengeteg új fejlesztést vittek bele a cipő talprendszerébe. Viseléskor nem érezni úgy mintha a gravitáció lehúzna a lábakat. Pár grammal persze lehetne könnyebb, de a gyorsabb tempónál sem igazán zavaró.

Osztályzat: 7

 

Brooks Bedlam Forrás: Mozgásvilág.hu
Brooks Bedlam
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Párnázottság, kényelem

Ha kézzel áttapogatjuk, nincs agyon párnázva, de ennek ellenére viseléskor kellemesen körbeöleli a lábat és jó benne sétálni és futni is. Ritkán találkozni azzal, hogy a nyelv egyik fele az tulajdonképpen a cipő felsőrészéből nőtt ki, de ennek az is az eredménye, hogy eggyel kevesebb (esetleg zavaró) illesztést találunk a cipőben.

Osztályzat: 9

 

Rugalmasság, hajlékonyság

A vastag talp ellenére is nagyon rugalmas. Nincs benne az az érzés, hogy lépsz egyet és ott marad az aszfalton a lábad, hanem ad egy pattogós ritmusos futást. Azért a súlya és a vastag talpazat miatt résztávos futásokra nem a legideálisabb és nem is lehet benne annyira gyorsan szaladni, de egy hosszabb futásra, amiben csak egyenletes tempóba mennék arra tökéletes.

Osztályzat: 8

 

Brooks Bedlam Forrás: Mozgásvilág.hu
Brooks Bedlam
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Sarok megtámasztás

A sarokmegtámasztása szépen, magasan jön fel és körbeöleli a sarkat. Szokatlan megoldás, hogy az sarok felső része egy gmiszerű anyagból készült, ami tapadásával nagyban hozzájárul a sarok egyhelyben tartásához.

Osztályzat: 9

 

Szellőzés, légáteresztés

Vékony anyagának köszönhetően egyenletes, kellemes szellőzése van a cipőnek, amin maximum az anyag sűrű szövése ront némelyest. Az ehhez hasonló, belebújós felsőrészek azt sejtetik, hogy akár a zokninak, olyan természetes lesz a viselésük, ám a tapasztalatok alapján mégis ez a kialakítás hajlamos a forró pontokat kialakítani a bőrön.

Osztályzat: 8

 

Brooks Bedlam Forrás: Mozgásvilág.hu
Brooks Bedlam
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

Akinek futás közben nagyon jár a bokája, annak mindenképpen ajánlott ez a cipő. A vastag talp és a merevítés hiányának kompozíciója alapján felmerült, hogy könnyen kibicsaklik benne az ember lába, de az igazság az, hogy ez egy ngyon stabil cipő. A lábra tökéletesen illeszkedik (de tényleg tökéletesen) és maximális stabilitást ad a lábnak. 

Osztályzat: 10

 

Ütéscsillapítás

Az új DNA AMP talprendszernek és a teljes talpban megtalálható GuideRails-nek köszönhetően nagyon hatékonyan csillapítja a lépéseket.

Osztályzat: 10

 

Dinamika

A talpába pakolt fejlesztések alapján lehet benne tempósabb, energikusabb futásokat is végrehajtani, de mégis inkább a csillapításon van a hangsúly, mintsem a 3..2..1 kilővés érzésen. Nincs ezzel semmi baj, végtére is a legtöbben azért futnak, hogy élvezzék azt, ha meg hirtelen el kéne érni még a buszt indulás előtt, akkor azért arra a rövid távra meg lehet benne küldeni.

Osztályzat: 7

Összegzés: 67 pont

 

Összességében a Brooks Bedlam egy kényelmes cipő, de inkább a laza hosszú futásokra ajánlanám. Főként azoknak akik egy kényelmes és stabil cipőt szeretnének és azt az érzés várják, hogy a cipő eggyé váljon a lábbal - na ezt adja a Bedlam. A fazon kialakítása inkább a szűkebb lábakra van tervezve, de annyi nyúlás van benne, hogy egy szélesebb lábra is még kényelmes legyen.

  

A Brooks futócipőket a Nyúlcipőbolt adta tesztelésre. Köszönjük!

 

Hirdetés