Menü

2012.04.12.     Hozzászólás 0

Gerlei Tamás

Asics Gel-Fuji Racer futócipőteszt

A pehelysúlyú terep versenycipő - Gerlei Tamás terepfutó világbajnok blogbejegyzése


Az idei modellévben az Asics igen komoly arzenállal támad az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő terep- és hegyifutó szakágban.

 

82291-2011_Asics_SS12_Gel_Fuji_Racer_Mens_Trail_Running_Shoes.jpg

 

Jómagam, adottságaimnak köszönhetően leginkább a márka neutrális jellegű cipőit preferálom és használom az utóbbi időszakban. A nemrég oldalunkon is bemutatott Asics Gel-Fuji ES bázisán a japán gyártó egyszerre három új cipővel jelentkezett a terep versenycipő Gel-Fuji Racer, a konvencionális, „mindenes” Gel-Fuji Attack és az edzőcipő Gel-Fuji Trainer személyében.

Ezúttal a régóta kíváncsian várt versenycipőt vizsgáltam meg közelebbről, mivel ez számomra (és szerintem sokunk számára) egy hiánypótló darab. A nagyobb nemzetközi versenyeken rendszeresen figyelem, hogy vetélytársaim milyen cipőt használnak. A kép egyáltalán nem egységes: a futókon egyaránt látni robosztusabb és könnyebb építésű terepcipőket és szuperkönnyű utcai versenycipőket. Nyilván mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, a terepcipőknél a jobb tapadás és talajfogás, utóbbiaknál a kisebb tömeg. A pályák összetettségének és jellegének köszönhetően hol az egyik, hol a másik dominál.

Tovább a teljes cikkhez! 

Olvass többet a témáról: futás, teszt