Adidas Supernova női futóruházat teszt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/06/05
A cipő már csak a kinézetéből és „tartozékaiból” is csak kedvet tud csinálni a futáshoz.
Hirdetés

Adidas Supernova Glide 4

Adidas Supernova Glide 4

Rugalmasság, hajlékonyság:  Az első ránézésre kissé robosztusabbnak tűnő cipő meglepően hajlékony és rugalmas. A jól felépített talp két részből áll. A FORMOTIONTM sarokrész csillapítja a talajfogáskor fellépő ízületekre káros feszültségeket.  A TORSION SYSTEM segítségével pedig  a talajfogás utáni pillanatban a cipő szinte magától gördül tovább elősegítve egy rugalmas talajtól való elrugaszkodást.  Az egész cipő kettős érzést keltett bennem. Egyrészről egy szilárd biztos tartást biztosít míg másrészről egy gördülékeny kevés energiát igénylő mozgást segít elő.

Osztályzás:  8

 

Párnázottság, kényelem:  Verseny szezon lévén mostanság inkább könnyű „törékeny” cipőket használok, így már első felvevésre olyan volt mintha a mennyországba léptem volna. A cipő finoman öleli körbe a lábfejet, a sarok és boka résznél biztos támasztást nyújtva míg a lábfejnél egyfajta kellemes szabad teret hagy a láb első részének.  Itt eszembe is jutott, hogy ez esetleg zavaró lesz futás közben, hogy csúszkálni fog benne a lábfejem. Azonban már az első futásnál bebizonyította a cipő, hogy feleslegesen aggódtam.  A futás közben bármilyen talajon (aszfalton, erdei ösvényen, kavics ágyon)  nyúztam a cipőt mindig úgy éreztem biztos lábakon állok. 

Osztályzás: 10

Adidas Supernova Glide 4

Szellőzés, légáteresztés:  A cipő nagy részét egy légáteresztő finom szövésű háló fedi. A háló egyrészről biztosítja, hogy lábunk még a nyári melegben se izzadjon meg a cipőben, másrészt egy könnyed,  légies érzést ad az egész futás során.  A sarok- és orrészt erősebb anyagok ölelik körbe így biztosítva a cipő időtállóságát. A gyártó leleményességét jelzi a nagylábujj felett megtalálható kis „folt” amely szintén ebből az erősebb anyagból készült és azt a kis lyuk megjelenését szeretné megakadályozni ahol a nagylábujj szokott kikandikálni a sokadik lefutott kilométer után.

Osztályzás: 9

 

Súly:  A cipő egyértelműen az edzőcipők csoportjába sorolható, így nem az a kifejezetten könnyű fajta. De erre nem igazán panaszkodhatunk, hiszen ha számba vesszük mennyi minden van benne a kényelmünkért és a sérülés mentes futás elősegítéséért szinte csodálkozunk, hogy ezt 340g-ból ki lehetett hozni.

Osztályzás: 7

Adidas Supernova Glide 4

Ütéscsillapítás: A FORMOTION TM a lehető legkiválóbb módon vezeti el a talajfogáskor keletkező feszültségeket, amelyek nagyban hozzájárulnak a térdízületek kopásához. Így egy dinamikus talajfogást követően a mozdulat további része is „könnyebben” megy, hiszen a mozgásba fektetett energia nem nyelődik el a beérkezés pillanatában.  

Osztályzás: 7.5

 

Sarokmegtámasztás:  A GEOFIT ® technológiának köszönhetően a sarok rész a futás minden pillanatában biztos, stabil támaszt nyújt így nem kell félnünk, hogy bokánk oldalra bicsaklik még a „göröngyösebb” utakon sem.

Osztályzás: 8

 

Boltozati alátámasztás: A cipő egy neutrális darab így nem rendelkezik semmilyen extra alátámasztással, megerősítéssel. A talprészen belül a TORSION SYSTEM felel a lábfej megfelelő alátámasztásáért. Kialakítása elősegíti, hogy lábfejünk a helyes tartásban legyen a futás egésze alatt és ezáltal ne fáradjon el „ feleslegesen”.

Osztályzás: 8

Adidas Supernova Glide 4

Átfogó vélemény:  A cipő már csak a kinézetéből és „tartozékaiból” is csak kedvet tud csinálni a futáshoz. Egy 4-ik generációs gyártmányhoz illően mindenre odafigyeltek a gyártók. A cipő nem csak kényelmes, könnyebb mint elődei és szebb is de igazi élmény benne futni.  Mindazonáltal professzionális sportolásra nem ajánlanám, hiszen nem engedi azt az aktív futómunkát ami a nagyobb sebességeknél már elengedhetetlen. Azonban a cipő párnázása tökéletes védelmet nyújt az ízületeknek. Ez hatalmas előny amikor az anyuka/ apuka lemegy a szigetre és fut benne. A futás élményét külön fokozza a MiCoach programmal való használata, amellyel minden amatőr sportoló is igazán profinak érezheti magát. 

Osztályzás:  8

 

 

 

Adidas Supernova Short Sleeve Tee W

Adidas Supernova Short Sleeve Tee W

A futó póló a ClimaCool technikának köszönhetően tökéletes szellőzést biztosít a futás egész időtartamára. A nyaktól a hátán át külön szellőző anyagból készült rész fedi. A hátulján elhelyezett cipzáros zseb pedig külön praktikus egy kis aprópénz vagy éppen a kocsi-, lakás kulcs tárolására. A színe tökéletesen passzol a nadrágra festett narancs sárga virághoz. A szabása szerintem szép, nőies, a derekánál karcsúsított. A nyakánál kör alakú kivágás. Az oldalán a szokásos Adidas csíkok futnak végig

Osztályzás: 10

 

 

Adidas Resolution ¾ Tights

Adidas Resoluiton Tights

A háromnegyedes futó nadrág anyaga kellemes, könnyed, futásközben szabad mozgást enged a lábaknak.  Nem szorít sehol, nincsenek rajta kényelmetlen cipzárok, felesleges zsebek.  A fekete nadrágot narancsszínű virággal díszítették, és ugyanilyen színűre festették a derekát is. A szabása tökéletes, a varrások nem dörzsölnek. A számozása nekem megfelel az átlagosnak mondható, részemről a szokásos 36-os méret kell nekem. A hosszúsága miatt kitűnő ruhadarab tavaszi-őszi edzésekre, amikor a hosszú futó nadrágokban már melegünk van, de a shortokban még fázik a térdünk. A derekán elhelyezett MiCoach tartó tökéletes helyet teremt a panelnek. Nem akadályozza a mozgásunkat, mégis könnyen elérhető helyen van így akár futás közben is kezelhetjük azt. 

Osztályzás: 10
Hirdetés