A nyár leghosszabb futókalandja Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/06/11
Negyedik alkalommal rajtol el az Ultrabalaton mezőnye, hogy közel két nap alatt Tihanytól Tihanyig körbefussa a Balatont.
Hirdetés
Már csak pár nap és június 19-én negyedik alkalommal rajtol el az Ultrabalaton minden eddiginél népesebb mezőnye, hogy közel két nap alatt Tihanytól Tihanyig körbefussa Közép-Európa legnagyobb tavát, a Balatont. Az eddigi hagyományoknak megfelelően a tihanyi Belső-tó partjáról június 19-én, 10 órakor induló futók között lesz, aki egyéniben, lesz, aki ötödmagával és lesz, aki tízfős váltó tagjaként teljesíti a 212 km-es kört.
 
80795--j_UB-3-.JPG
 
A kétnapos váltó esetében maximum 5 fős csapatok indulhatnak, a non-stop staféta esetében pedig maximum 10 fős csapatok vághatnak neki a tókörnek. A non-stop staféta tagjai tetszőleges sorrendben teljesíthetik a távot. Csupán egyetlen megkötés van, a váltás csak frissítőponton történhet. Így lehetővé válik, hogy azok a futók is rajthoz álljanak csapatba verődve, akik 5-10-15 kilométeres távok megtételére vállalkoznak, vagyis senki sem marad ki Közép-Európa leghosszabb futóversenyének több mint 1300 fős mezőnyéből.
 
80795-UB_1.jpg
 
Az útvonal a Balaton-felvidék legszebb településein át, érinti Keszthely városát, Balatonmáriafürdőt, Balatonboglárt, majd pedig Balatonföldvárt, Siófokot, Balatonaligát, Fűzfőt, Almádit és Füreden át vezet vissza a Tihanyi-félszigetre, a Belső-tó partjához. Az Ultrabalatonon 51 frissítőpont áll a futók rendelkezésére, melyeken az indulók folyamatosan pótolni tudják a szükséges energiát. A verseny szintideje 32 óra.
 
Sztárok a mezőnyben
Az Ultrabalaton idei népes mezőnyében rajthoz áll egy maratoni táv erejéig a népszerű „média-fenegyerek”, Winkler Róbert, az RTL Klub non-stop stafétájában Barabás Éva és Marsi Anikó a Fókusz műsorvezetői, illetve a januárban súlyos balesetet szenvedett Erőss Zsolt, az ország eddigi legeredményesebb hegymászója, aki első magyarként megmászta a Mount Everestet.
 
Mosoly Visszhang Futás
Bár az Ultrabalaton elsősorban az egészséges embereknek, gyermekeknek kínál sportolási lehetőséget, nem feledkeztek meg azokról a gyermekekről sem, akik fogyatékkal, vagy nehéz szociális helyzetben élnek. A Mosoly Alapítvány közreműködésével a 0. napon az Alapítvány pártfogoltjai az egyéni és váltóverseny résztvevőivel együtt futják le a pár száz méteres távot.
 
Bővebb infó: Klikk ide!
Hirdetés