Teljesítménynövelés legálisan - Sidas Conformable Custom talpbetétek Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/11/19
A világon nincs két azonos emberi láb, ahogyan két azonos emberi arc sincsen. A tömeggyártásban készülő (sí)cipők nem tudnak ehhez maguktól alkalmazkodni, így nem csoda, ha sokan panaszkodnak a talpon fellépő görcsökre. A Sidas cég Conform'able Custom talpbetétei erre kínálnak megoldást.
Hirdetés

Eltérések vannak a boltozat magasságában, a talp szélességében, vastagságában, de még a bal és a jobb láb is különbözik egymástól. Talpunk néhány négyzetcentiméternyi felületen tartja, támasztja meg lábunkat. Az itt fellépő erők változnak a testmagasságtól és –súlytól, a mozgás típusától, intenzitásától és idejétől függően. Ezen tényezők közvetlenül befolyásolják a testtartást és a komfortérzetet. Elég könnyű belátni, hogy a tömeggyártásban készülő (sí)cipők nem tudnak mindezen tényezőkhöz maguktól alkalmazkodni. Így nem csoda, ha sokan panaszkodnak a talpon fellépő görcsökre, az izmok fáradékonyságára, az ízületek kopására.

A francia Sidas cég Conform'able Custom talpbetétei erre kínálnak megoldást.

A 100%-ban egyedire formázott talpbetétek a következő előnyöket nyújtják:

- a talp teljes felületére elosztják a terhelést, alátámasztják a boltozatot, ezáltal tehermentesítik a korábban túlzottan igénybevett izmokat, aminek következtében 20-25%-kal növelik a komfortérzetet és a teljesítményt

- rögzítik a sarkat, így megakadályozható a láb csúszkálása a cipőben

- elősegítik a láb függőleges irányú stabilitását, így "precízebb" erőkifejtést, lécvezetést tesznek lehetővé

- a helyes testtartást elősegítő betétek hosszútávon óvják az ízületeket a káros hatásoktól, melyek következménye pl. a térd- és csípőkopás


A cég nem csak sí-, hanem bringás-, túra-, tenisz-, futó- vagy akár utcai cipőkhöz is gyárt megfelelő talpbetéteket. Rengeteg élsportoló cipőjében bújik meg Conform'able talpbetét, így a francia fociválogatott vagy éppen a lesikló Antoine Deneriaz is a Sidas termékeivel optimalizálja teljesítményét. Ezek a sportolók nem csak a betétek előnyeit élvezik, hanem tapasztalataik átadásával a fejlesztésekhez is nagyban hozzájárulnak. De a kényelmes, egyedi cipő nem csak a versenyzők kiváltsága!


Az idei síszezonban jelennek meg először a hazai sportboltok kínálatában a talpra alakított, 100%-ban egyedi Conform’able talpbetétek, melyek minden síelő, sportoló számára ajánlhatóak. Elsősorban új sícipő vásárlásakor érdemes megfontolni beszerzésüket, de a régi, már „jól bevált” cipőkbe is behelyezhetők. Keresse fel az erre szakosodott sportboltokat és kérjen tanácsot a megfelelő talpbetét kiválasztásához.

A fentieket elolvasva és a Sidas cég hivatalos, vonatkozó weboldalát tanulmányozva nem volt egyértelmű, hogy pontosan mitől is lesz 100%-ban egyedi a talpbetét, ugyanis az oldalon számtalan, "előre elkészíttetnek látszó" betét található, melyek közül használati mód szerint lehet választani. A felmerült kérdésünkre ifj. Fülöp György (Suli Sí) adott választ:


Mozgásvilág.hu Pontosan mit jelent, hogy 100%-ban egyénre szabott talpbetét? Első hallásra azt gondolnám, hogy körberajzolják, vagy gipszbe öntik a talpamat és az alapján egy mesterember megalkotja az én egyedi betétemet. A sidas.com weboldalon található infók gyors átfutása alapján viszont arra jutottam, hogy létezik rengeteg típusú betét, amit a felhasználás módjától függően ajánlanak. Ezek szerint a 100% azt jelenti, hogy a felhasználás módjától függően lesz egyedi?

ifj. Fülöp György Nem jársz messze az igazságtól, valóban olyan, mintha gipszlenyomatot vennénk a talpról, csak éppen egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett géppel, melyet úgy lehet elképzelni, mint két homokzsákot, amire ráállva megmarad benne a talplenyomat a vákuumnak köszönhetően. Ezután a felmelegített talpbetétet a nyomba helyezve ráállítjuk az ügyfelet, így az felveszi a pontos formáját a talpnak. Ezután már csak a cipő formájához kell alakítani a talpbetétet.


Valóban, rengeteg típusú betét létezik, alapvetően 3 kategóriában:


1. talpebtétek, melyek előre vannak formázva, "lábraszabásuk" nem lehetséges, csak a megfelelő alakúra kell őket vágni, hogy illeszkedjenek a cipőbe

2. FlashFit rendszer: ezek a betétek is valamennyire előformázottak, azonban egy egyszerűbb eljárással valamelyest lábraformázhatóak, de használhatóak e nélkül is. Ezek a gyártó leírása szerint kb. 75%-ig egyedileg alakíthatók a felhasználó talplenyomatára

3. CustomFit: ez az eljárás 100

Hirdetés