Menü

2015.10.05.     Hozzászólás 2

(x)

Megnyílt Budapest első buszmegálló tornaterme

Minden mozgással töltött perc számít


Minden percet ki lehet használni egy kis mozgásra, még azt is, amit a buszra várva töltünk.

Heti 150 perc mozgás már elég volna az egészségünk megőrzéséhez. Az V. kerületi Széchenyi utcai buszmegállóban szeptember 1. óta több tízezren találkoztak az itt felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel. Az aktív életmód támogatását Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra is méltatta. 

 

Pestébresztő buszmegálló

Az elmúlt hónapban több tízezer ember találkozott Magyarország legnagyobb vállalati aktív életmód kezdeményezése, a Coca-Cola Testébresztő program keretében felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel az V. kerületi, Széchenyi utcai buszmegállóban. A Pestébresztő buszmegálló arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy akár a várakozással eltöltött idő is kihasználható a testmozgásra.

A WHO szerint a mozgásszegény életmód világszerte ma már a negyedik leggyakoribb halálok , miközben a szervezet szerint heti 150 perc , napi fél óra, intenzív mozgás már elegendő volna ahhoz, hogy csökkenthessük a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, sőt egyes daganatos megbetegedések kockázatát is.

 

Testébresztő Buszmegálló Forrás: Uniomedia Kommunikációs Zrt.

 

Több tér a mozgásra

Egy hónappal átadása után, október 1-jén az átalakított buszmegállót Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra is meglátogatta. Mint elmondta, a Főváros is osztja a Coca-Cola azon célját, hogy a mindennapokban a sport is az emberek hétköznapi rutinjává váljon.

A főváros területén is egyre több street workout, és futópálya található, ami ehhez hasonlóan azt a célt szolgálja, hogy komolyabb előkészület vagy anyagi ráfordítás nélkül is tudjunk mozogni annyit, amennyire lehetőségünk van. Ilyen például a Feneketlen-tónál nemrég átadott street workout pálya és futókör.

Gyakorlatilag kulcsrakész állapotban van a Fővárosi Önkormányzatnál egy sporttérkép, amelyen online elérhetőek a budapestiek rendelkezésére álló, ingyenesen igénybe vehető sportolási lehetőségek. – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Tóth Valentin, a Coca-Cola HBC Magyarország kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Coca-Cola Testébresztő program az idén indult Európai Sporthét célkitűzéseivel összhangban, de már tíz éve az egészséges és aktív életmódot népszerűsíti és az elmúlt évtizedben több mint 3,3 millió embert mozgatott meg különböző szabadidő sport rendezvényeken. Tóth Valentin elmondta:

A Pestébresztő buszmegálló egy jelképes gesztus, amivel azt szeretnénk megmutatni, hogy szemléletváltással a mindennapi tevékenységeink részévé tehetjük a rendszeres testmozgást.

 

A „sportosan” átalakított buszmegállóban rendezett sajtótájékoztatón jelen volt a Testébresztő program egyik nagykövete is, Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok. Ő azt hangsúlyozta, hogy bármilyen mindennapi tevékenység, akár a kutyasétáltatás, a bevásárlás vagy a lépcsőzés is szolgálhatja az egészségünket, amennyiben megdolgoztatja a keringésünket.

A jól ismert tömegsport rendezvények mellett – mint, amilyen például a Családi Mozgásfesztivál, a Női Futógála és a Tour de Pelso – a Testébresztő átfogó kampányt indított az aktív életmód népszerűsítéséért. A program nemcsak a busszal közlekedőket szólítja meg: azok, akik a 2-es villamoson utaznak, találkozhatnak a Coca-Cola Testébresztőt népszerűsítő villamossal is. A tornateremmé alakított buszmegállót a hónap végéig használhatják az arra járók.

Olvass többet a témáról: szabadtéri fitness

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • GIGI 2016.03.12.   12:35

  GIGI

  Hurrá! Sok ilyen kellene városszerte, országszerte. Már az ötletért is köszönet.

  válasz erre...

 • Erus 2015.10.05.   16:50

  Erus

  Nagyon tetszik ez az ötlet. Kellemes és hasznos időtöltés, az egészséges életmódra nevelésre bíztat. Amit még megtehetnének az emberek, ami külföldön már gyakorlatban van, hogy egy ember elkezd énekelni, valamilyen hangszer kiséretével, és tömeg gyűlik össze, akik vele együtt énekelnek, vagy még táncolnak is. Nekem az ilyen dolgok, az emberek összetartását fejezik ki.

  válasz erre...