Megnyílt Budapest első buszmegálló tornaterme Hír

Megnyílt Budapest első buszmegálló tornaterme Hír

(x) - Támogatott tartalom
2015/10/05
Minden mozgással töltött perc számít

Minden percet ki lehet használni egy kis mozgásra, még azt is, amit a buszra várva töltünk.

Heti 150 perc mozgás már elég volna az egészségünk megőrzéséhez. Az V. kerületi Széchenyi utcai buszmegállóban szeptember 1. óta több tízezren találkoztak az itt felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel. Az aktív életmód támogatását Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra is méltatta. 

 

Pestébresztő buszmegálló

Az elmúlt hónapban több tízezer ember találkozott Magyarország legnagyobb vállalati aktív életmód kezdeményezése, a Coca-Cola Testébresztő program keretében felállított szobabiciklikkel és pedálos székekkel az V. kerületi, Széchenyi utcai buszmegállóban. A Pestébresztő buszmegálló arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy akár a várakozással eltöltött idő is kihasználható a testmozgásra.

A WHO szerint a mozgásszegény életmód világszerte ma már a negyedik leggyakoribb halálok , miközben a szervezet szerint heti 150 perc , napi fél óra, intenzív mozgás már elegendő volna ahhoz, hogy csökkenthessük a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, sőt egyes daganatos megbetegedések kockázatát is.

 

Testébresztő Buszmegálló Forrás: Uniomedia Kommunikációs Zrt.
Testébresztő Buszmegálló
Kép forrása: Uniomedia Kommunikációs Zrt.

 

Több tér a mozgásra

Egy hónappal átadása után, október 1-jén az átalakított buszmegállót Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra is meglátogatta. Mint elmondta, a Főváros is osztja a Coca-Cola azon célját, hogy a mindennapokban a sport is az emberek hétköznapi rutinjává váljon.

A főváros területén is egyre több street workout, és futópálya található, ami ehhez hasonlóan azt a célt szolgálja, hogy komolyabb előkészület vagy anyagi ráfordítás nélkül is tudjunk mozogni annyit, amennyire lehetőségünk van. Ilyen például a Feneketlen-tónál nemrég átadott street workout pálya és futókör.

Gyakorlatilag kulcsrakész állapotban van a Fővárosi Önkormányzatnál egy sporttérkép, amelyen online elérhetőek a budapestiek rendelkezésére álló, ingyenesen igénybe vehető sportolási lehetőségek. – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Tóth Valentin, a Coca-Cola HBC Magyarország kommunikációs igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Coca-Cola Testébresztő program az idén indult Európai Sporthét célkitűzéseivel összhangban, de már tíz éve az egészséges és aktív életmódot népszerűsíti és az elmúlt évtizedben több mint 3,3 millió embert mozgatott meg különböző szabadidő sport rendezvényeken. Tóth Valentin elmondta:

A Pestébresztő buszmegálló egy jelképes gesztus, amivel azt szeretnénk megmutatni, hogy szemléletváltással a mindennapi tevékenységeink részévé tehetjük a rendszeres testmozgást.

 

A „sportosan” átalakított buszmegállóban rendezett sajtótájékoztatón jelen volt a Testébresztő program egyik nagykövete is, Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok. Ő azt hangsúlyozta, hogy bármilyen mindennapi tevékenység, akár a kutyasétáltatás, a bevásárlás vagy a lépcsőzés is szolgálhatja az egészségünket, amennyiben megdolgoztatja a keringésünket.

A jól ismert tömegsport rendezvények mellett – mint, amilyen például a Családi Mozgásfesztivál, a Női Futógála és a Tour de Pelso – a Testébresztő átfogó kampányt indított az aktív életmód népszerűsítéséért. A program nemcsak a busszal közlekedőket szólítja meg: azok, akik a 2-es villamoson utaznak, találkozhatnak a Coca-Cola Testébresztőt népszerűsítő villamossal is. A tornateremmé alakított buszmegállót a hónap végéig használhatják az arra járók.

Hirdetés