Menü

2012.12.04.     Hozzászólás 0

Inspiráló edzések - Suunto M5 teszt

Fogyás, fittség javítás, vagy csak mozgás passzióból? Ehhez a Suunto M5 kell!


A Suunto M5 egy kezdőknek kifejlesztett óra. Azoknak készült, akik végre szeretnének barangolni egy kicsit a pulzusmérés világában és mindezt minőségi, de megfizethető órával tennék.

Az M5 előnye nem csak ár/érték aránya, hanem bővíthetősége: Footpod, Bikepod és GPS is párosítható hozzá, vagyis futás és kerékpár során is mérheted a megtett távolságot és az aktuális sebességed.

 

Megelőző Suunto tesztjeink során inkább a profi atlétáknak szóló szerkezeteket teszteltük, mint a futóknak fejlesztett Quest és a „multisport ász” Ambit. Amennyire átfogóak voltak ezek az órák, az M5 annyira egyszerű, könnyen kezelhető és világos.

Suunto M5

Funkciók...

...minden azért, hogy megfelelően kezdj sportolni, se sokat, se keveset

• Fitnesz teszt – tudd meg, honnan indulsz, és mérd a fejlődésedet. Nem kell megijedni, ugyanis csak 1600 métert kell gyalogolni, ahogy bírsz, olyan gyorsan. Javaslom, hogy 400-as pályán tedd és egyenletes köridőkre törekedj!

• 3 egyénileg beállítható edzéscél – ha fejlődnél, ha fogynál, vagy ha csak úgy edzenél, mert ahhoz van kedved

• Napi feladat előírás hossz és intenzitás alapján

• Automatikusan frissülő heti edzéstervek

• „Real-time” edzésvezetés intenzitás alapján

• Pihenőidő kalkuláció – hogy tudd, mennyi időd van a következő edzésig

• Motiváló üzenetek

• Suunto Dual Comfort Belt - a legtöbb fitnesz géppel kompatibilis, vagyis bárhol használhatod

• Edzésnapló a Movescount.com oldalon

• Letölthető edzéstervek a Movescount.com oldalon

• Sebesség és távolság mérés (kiegészítők: Suunto Foot POD, Bike POD, Road Bike POD és GPS POD)

• Egyszerű használat

• Egyben minden: „Suunto Performance Pack” – csak multisportokhoz és futáshoz!

Az előre programozott képernyőkön követhetjük az edzésünk pillanatnyi értékeit. Természetesen az aktuális pulzus, stopper, elégetett kalória mind alapfunkció, és ha akarjuk sebesség és távolság is megjeleníthető a megfelelő kiegészítők használatával.

 

Szubjektív

Hiába volt már a kezemben a Suunto Ambit, a menürendszert az M5-nél újra meg kellett tanulnom, mert teljesen különböző a két "szisztem". Miután kiismertem, egy tényleg könnyen kezelhető, egyébként rendkívülien mutatós pulzusmérő órát kaptam, ami azt csinálja, amit akarok.

Azt döntse el mindenki maga, mennyire érzi fontosnak a motiváló szövegek olvasását edzés közben (én jobban hiszek a maximumra tekert hangerőben), ám biztos vagyok benne, hogy sokan fogják szívesen figyelni ezeket és sokakat fog átlendíteni a holtponton.

Ja, és még egy, ami azonnal szembetűnt: a Suunto M5 könnyű és kényelmes. Imádtam az óra szíján az óriási hézagokat, amiktől nem izzadt be a csuklóm. A 40 grammjával pedig sokszor olyan volt, mintha nem lett volna a karomon semmi.

Az pulzusmérő övről már írtam korábban. A kedvenc övem, kényelmes, könnyen tisztítható és pontos, még magas (nemzetközi) feszültségű vezetékek mellett is, ugye Pelikán elvtárs?! Az adatátvitelnél egyre kell figyelni, hogy hová tesszük használat után a bluetooth-os adatátvitelű Movestick Minit, olyan kicsi. Ezt egyébként csak betesszük egy USB csatlakozóba és mindent lépésről-lépésre megmutat, mit hogyan kell csinálni, és pikk-pakk az interneten vannak az edzéseink.

Az órát kezdőknek ajánlom, akik most kezdenek sportolni, szeretnek futni, kerékpározni. A maga egyszerűségével korosztálytól függetlenül lehet használni. Az óra használata egy tartós, fokozatos, személyre szabott terhelés alapja lehet, mely tulajdonságok nélkül nincs tartós változás e téren.

 

Bővebb infó, holkapható: klikk ide!

 

Olvass többet a témáról: teszt, Suunto

Ajánló