Nyáry Tamás

A Nagy Fehér, aki óriásira hízlalta a Mozgásvilág túraútvonalainak számát. Lankadatlan lelkesedéssel járja (főként) Magyarország gyalogösvényit, ismeri a titkos csapásokat és minden tájegységről van valami mesélnivalója. Esetében erősen ajánljuk, hogy kattintsatok az alábbi nagy gombra:

Túraútvonalai

Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

Idén 10 éves a Vándortúra! Érdekes ezt kimondani a szervező és alapító csapat tagjaként. Azért is, mert a korona vírus miatt két év kimaradt. Így a kilencedik rendezvényre készülünk, de tény hogy 2014-ben szerveztük meg először. A terv pedig korábban is megvolt már, hiszen majd két évig tartott, mire az elképzelésből terv, a tervből pedig többszöri útvonal bejárások nyomán egy költségvetéssel alátámasztott prezentáció lett a támogató Fjällräven projektor vásznán.

#túrázás
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

Külföldön már igen nagy népszerűségnek örvendenek, és gomba módjára szaporodnak a lombkorona ösvények. Szinte elkerülhetetlen, hogy hazánkba is be gyűrűzzön ez a látványos… minek is nevezzem: Műfaj? Hiszen kinek nem jutott már eszébe, hogy milyen jó lenne felrepülni a levegőbe, és mint a madarak megszemlélni a fák koronájának szintjén élő állatvilágot. Ha már repülni nem tudunk, akkor valami mást kell kitalálni. Sétáljunk odafent, mert az izgi!

#túrázás
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

A Folly arborétum már nagyon sokunk számára ismert desztináció, amikor a Balaton-felvidék badacsonyi régiójában élvezzük a természet szépségeit. Ez a kis csodasziget az év minden szakában felkereshető, így a nyaralást is megszínesítheti, de akkor is kiváló program lehet, amikor nem a nyári főszezonban látogatunk erre a vidékre. Ha még nem ismered, akkor most rögtön írd fel a bakancslistádra, mert amíg nem látod, fogalmad sincs, miről maradsz le.

Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

A 10 legszebb, legjobb - szerintünk

#túrázás
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

Aki rendszeresen túrázik és szereti az erdőben tölteni az idejét, annak biztos megfordult már a fejében, hogy az erdő mélyén egy romantikus faházikóban töltsön el egy éjszakát, kandalló előtt melegedve valahol az Isten háta mögött, ahol a térerő sem tudja utolérni. Ezzel én is így vagyok, ezért az online médiában szörfölgetve, azonnal megragadta a fantáziámat az a frissen felújított erdei rönkházikó, amely a Bakonyban található Döbröntétől körülbelül két kilométerre az Ödön-forrás mellett.

#túrázás
Hirdetés
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

Aki szeret bringázni, de nem barátja a hegyeknek és az emelkedőknek, az induljon el az Alföld felé! Ez így rendben is van, de ha már túrázni indulunk, lehet, hogy nem csak tekerni akarunk, hanem nézelődni is.

#kerékpár
#kerékpár túra
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

Milyen szabályokat kell betartanom, ha gyalogosan túrázom az erdőben? Biciklizhetek, ott, ahol más túrázik? Szabad-e lovagolni az erdei utakon? Milyen sporteszközöket használhatok hazai erdeinkben? Egyáltalán mennyi ideig és mi módon tartózkodhatok az erdőben? Ugye, neked is felmerültek már ehhez hasonló kérdések? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

#kerékpár tudástár
#túra tudástár
#túrázás
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

Másfél hét esőzés utáni első napsütéses napon ilyen szépségeket találhatunk a Bükkben.

#bükk
#túrázás
#videó
Hirdetés
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás - Támogatott tartalom

A videóban bepillantást nyerhettek legújabb túraútvonalainkba és egy kicsit a dolgos hétköznapjainkba is :) 

#suzuki
#túrázás
Nyáry Tamás
Nyáry Tamás

Hova menjek kirándulni, túrázni, ha a közkedvelt helyeket bezárták?

#koronavírus
#túrázás
Hirdetés
Hirdetés