Menü

2008.09.24.     Hozzászólás 27

Nyílt levél!

Mivel az alábbi Elnökségi határozatok nyilvánosan is megjelentek, és azok ...

Mivel az alábbi Elnökségi határozatok nyilvánosan is megjelentek, és azok egyrészt sértő‘ek számomra, másrészt igazságtalannak tartom ő‘ket, úgy vélem reagálnom kell rájuk.

 

18/2008. Eln. Hat. (09.23.)

Szövetségünk elnöksége egyúttal köszönetét fejezte ki Szabó Zitának, hogy tudásához mérten példaértékűen helytállt a kvalifikációs versenysorozatban és az olimpián is. Kuttor Csabára sajnos ezek a dicséretek az elnökség véleménye szerint nem mondhatók el.

 

19/2008. Eln. Hat. (09.23.)

Szövetségünk elnöksége megtárgyalta Kuttor Csaba beadványát, melyben műhelytámogatás összegét kérte az elnökségtő‘l, mivel indulhatott az olimpián. A Szövetség elnöksége négy igen és egy ellenszavazat mellett a beadványt elutasította, azzal az indokkal, hogy Kuttor Csaba nem egyenes ágon jutott ki az olimpiára. Ezen kívül az olimpiai kvalifikációs sorozat során nagyobb anyagi támogatásban részesült, mint Szabó Zita. (Kuttor az olimpiát megelő‘ző‘ idő‘szakban egy autót is kapott az Olimpiai Bizottságtól, amit Zita nem.)

 

Elő‘ször az első‘ kijelentésre reagálva leírom az Olimpia eredményeit: Nő‘knél első‘ Snowsill 1:58:27, 38ik Szabó Zita 2:06:46-tal, a különbség 8:19. Férfiaknál első‘ Frodeno 1:48:53, 47ik Kuttor 1:55:53-mal, a különbség 7:00.

Különbséget tenni tehát a két magyar versenyző‘ között csak az Elnökség szakmai hozzá nem értését mutatja.

A kvalifikációs sorozatban való helyt állást megvizsgálva elmondhatjuk, hogy Szabó Zita 1323pontot gyűjtött, míg én 1665-öt. Nem akarom Zita érdemeit csökkenteni, nem is tehetem, mert csont nélkül kijutott az Olimpiára, de a férfi mező‘ny vitán felül sokkal erő‘sebb és kiegyenlítettebb a nő‘inél. Ebben a mező‘nyben szereztem nála 342ponttal többet. Akkor hogyan lehet becsmérelni a teljesítményemet? Az olimpiai kvalifikációt 12-en (!!!) kezdtük el. Tömérdek pénz elment olyan versenyző‘k edző‘táboroztatására, versenyeztetésére, akik késő‘bb nem váltották be a reményeket. Á‰n állva maradtam! Férfiak közt egyedül! A magyar triatlonsport elmondhatja magáról, hogy mindkét nem küzdelmeiben képviseltette magát az Olimpián! Ez óriási dolog, és a következő‘ években ennek mind erkölcsi mind anyagi haszna meglesz a Triatlon Szövetség szempontjából. Á‰ppen ezért fölöttébb furcsa, hogy a sikert elért versenyző‘nek nem köszönetet mond az Elnökség, hanem szapulja.

 

A műhelytámogatás elutasításának indokaként felhozzák, hogy nem egyenes ágon jutottam ki. Vajon ez az almanachokban szerepelni fog? Vagy a MOB-ban engem úgy regisztrálnak mostantól, mint két és félszeres olimpikont, mert a pekingi csak felet ér? Amíg nem jutottam ki, nem is kértem a Szövetséget arra, hogy ugyanazokat a juttatásokat ítéljék meg számomra is, melyeket Zita megkapott. Utólag viszont véleményem szerint a szereplést látva sem lehet különbséget tenni kettő‘nk között. Fő‘leg akkorát nem, hogy míg Zita egyesülete 2.4milliót kapott, addig az enyém nullát!

A kvalifikációs sorozatban való kiemelt támogatást is vitatnám: Tavaly éppen azért nem utaztam ki az észak-amerikai háromversenyes túrára, hogy ha már nem szorulok annyira rá, akkor legalább pénzt is spóroljak a szövetségnek. Zita kint volt, én pedig néhány más versenyen voltam egyedül. A különbség nem hinném, hogy számottevő‘ lenne. Egyébként pedig úgy gondolom, hogy a végén ugyancsak köszönet járna azért, hogy a nem csak számunkra létfontosságú kvótát a fél világot körbejárva megszereztük. Ezzel nem csak, hogy nem kerestünk túl sok pénzt, de az arról való lemondással, hogy más versenyeken pénzt keressünk, komoly anyagi áldozatot is hoztunk.

Az emlegetett gépkocsiról szólva elmondom, hogy abban a MOB-nak csak ajánlási szerepe volt. A Peking Klub egy civil kezdeményezés, temérdek szponzorral, akik nem csak sporteredmények alapján döntöttek a kocsik odaítélésénél, hanem a versenyző‘ múltját, ismertségét, emberi oldalát is nézték. Elnézést Zitától, de gondolom a nagyobb ismertségem, illetve olimpiai múltam is közrejátszott, hogy nem ő‘, hanem én kaptam a Seat Leont. Egyébként összesen kilenc hónapig használhattam, hiszen utoljára vettem át és első‘nek adtam vissza

Ezt forintosítani, és komoly támogatásként elszámolni felém minimum kisstílű dolognak tartom, ráadásul a Triatlon Szövetségnek ehhez semmi köze sem volt.

A műhelytámogatás elvételét így egyrészt rossz üzenetnek tartom a következő‘ nemzedék felé, akik azt látják, hogy megbecsülésre még ilyen sikerek esetén sem számíthatnak, másrészt az eddigi, triatlonért végzett erő‘feszítéseim semmibe vételét is jelentik. Á‰s még egyszer leírom. Ez a pénz nem jutalom lett volna, hanem csak egy csekély kompenzációja annak az elbukott összegnek, amit más versenyeken meg tudtam volna keresni!

A továbbiakban el kell gondolkodnom azon, hogy ilyen környezetben, ilyen döntéshozók mellett milyen szerepet vállaljak a magyar triatlonban. A sportolástól nem tudják elvenni a kedvem, és az edző‘sségbe is egyre nagyobb elánnal vetem magam bele, de más feladatot addig, amíg ez az Elnökség van hivatalba, nem vállalok.

Egyúttal a szakmai bizottsági tagságomról is lemondok.

Tisztelettel:

 

Kuttor Csaba

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • muzikant 2008.10.02.   05:48

  muzikant

  hahó mindenki! Vélemény nyilvánítás helyett, én csak csatolnék egy szemléltető példát arról, hogy más terülteteken - pl- zene- is hasonlóan kifogásolható időnként a vezetés döntése. A szakmai szempontok igen gyakran háttérbe kerülnek és csak az érintettek, bennfentesek tudják igazán, mi is áll a döntések hátterében (már ha tudják): szakmai inkompetencia avagy bunda, korrupció..stb.... http://montreux-ikalandok.blog.hu/2008/08/ Aki tud, tegyen ellene Uff, beszéltem!

  válasz erre...

 • Zsófia 2008.09.28.   16:14

  Zsófia

  Kedves Pubi (és Mindenki)! Sok mindenben igazad van, és sok mindenben nincs. Rámutattál arra, hogy lehet az Elnökségnek véleménye Csabi teljesítményéről, ez így is van, csak akkor éppenséggel a blogot olvasóknak is lehet erről véleményük, amit szintén tiszteletben kell tartani. Ezért nem fair, hogy undorítónak tituláltad a hozzászólásukat, mert ezek a blogok, fórumok pont ezért vannak, hogy sok mindenki elmondhassa a véleményét. Igazad van abban, hogy sokak stílusa hagy kívánni valót maga után, és a mocskolódás nem vezet sehova. És most attól függetlenül, hogy jogos volt e az Elnökség kritikája vagy nem, pár ember, aki az Elnökségben ül, néha elgondolkozhatna azon, hogy lehet, hogy nem mindig a versenyző a hibás, nem mindig mi vagyunk a "szarok", a nem eléggé felkészültek, motiváltak. Mert nagyon könnyű onnan osztani az észt, főleg utólag, hogy így meg úgy kellett volna. Néha elképzelhetnék, hogy mi lenne ha a versenyzők helyében lennének, akik nem tudnak 1hónapná előre tervezni, a versenyidőszakot nem tudják normálisan beütemezni, mert általában 1-2 héttel a verseny előtt derül ki, hogy hoppá ez válogató. Amikor egy sportoló elkezdi a felkészülést, mondjuk az alapozás közepén tart nem túl jó ha akkor találja ki az Elnökség, hogy felmérőkön, teszteken kell részt vennie. Sok minden amit leírtál nagyon szép és jó, csak sajnos az idei tapasztalataim azt mutatják, hogy nagyon nem efelé halad a dolog. Amig a támogatások nincsenek felosztva és a sportolók nem tudják, hogy mivel számoljanak a jövő évben, hogy milyen edzőtáborokat versenyeket tervezzenek, amíg az illetékesek (itt nem az Elnökségre gondolok) több millió forinttal nem tudnak elszámolni addig szerintem aki azt állítja, hogy a jelenlegi rendszer ehhez közelít vagy nem látja át a dolgokat vagy hazudik. (Én egyiket sem állítom rólad, de ezt te sem gondolhatod komolyan.)Igazából én sem látom át teljesen csak egy egészen kis részét, de időnként megdöbbenek, hogy ilyet, így meg lehet csinálni. Most lehet azt mondani, hogy igen, Magyarországon ez megy, de nem ebből kell kiindulni. Főleg nekünk, versenyzőknek nem. Igyekszünk dolgozni és nem törődni ilyen dolgokkal de nekünk is lehet véleményünk. Mert ez is csak egy vélemény volt.

  válasz erre...

 • csecsaba 2008.09.27.   21:09

  csecsaba

  Csabi! A triatlon.hu-n a futás időd összehasonlítását kicsit erőltetettnek gondolom. Nálunk biatlonban is van sífutás és lövészet összehasonlítás, de az aranyat az elsőnek adják. Tájékoztató értéknek jó, de azt is odaírhatta volna a kritizáló, h a 27. futóidővel is percekkel verted az első nőt a célban, ami megmutatja, hogy kicsit más állapotban vettétek fel a cípőtöket a keró elhajítása után. (a párhuzamos kritikától, amit mi kapunk hasonló helyzetben, megkimélem a blogodat) Bár a korábbi, Pajor kupás beírásodnál triatlonozónak tituláltál a triatlonozgató helyet :-), de köszi a reklámot

  válasz erre...

 • mt 2008.09.27.   20:52

  mt

  Pubi! Kinek a hibája, hogy nincsen szakmai vezetője a magyar triatlonsportnak? És az, hogy az athéni olimpiára a versenyzők edzője helyett olyan sportvezetőt akkreditáltak és utaztattak ki, aki sosem edzette egyiküket sem? Hogy egészen 2007-ig igencsak elavult és gagyi honlapja volt a szövetségnek, hogy ha valaki outsider ráklikkelt, úgy érezte, 1997-ben megállt az idő? És az idei középtávú OB hiányosságai? Az, hogy az általatok is rendezett zánkai triatlon színvonalasabb volt, mint az MTSZ-versenyek nagy része? Azt hiszem, lehetne még sorolni. AZ pedig, hogy az elnök hozza a pénzt és több pénzt hoz, mint az elődei, a lehetőségei fényében teljesen érthető. Az elnöknek az a dolga, hogy pénzt hozzon, hiszen ezért ülnek majd minden sportági szakszövetség élén politikusok, állami cégek vezetői vagy épp maffiózók (utóbbi kategóriánál nem Szekeres elvtársra gondolok..) Azzal visszadobni a labdát, hogy a kommentelők nem csinálnak honlapot, blogot, az nem túl sportszerű, mert egyrészt nincs mindenkinek ideje erre, másrészt pedig a sportolónak sportolnia kell, a szurkolónak szurkolnia, a vezetőségnek pedig megoldást találnia a problémákra. Ha meg nem tud, akkor igenis távozzon. Ezt kijelenteni és kívánni sem eretnekség.

  válasz erre...

 • Pányó 2008.09.27.   20:30

  Pányó

  Egy idézetet szeretnék küldeni a Magyar Triatlon Szövetségnek! SORRY GO!!!

  válasz erre...

 • Zoli 2008.09.27.   12:43

  Zoli

  nem lehet ez a véleményük, mert akkor nem normálisak. ha a magyar vízilabda válogatott londonban 2. lesz, utána meg 3., akkor ilyeneket fog írni a vízilabda szövetség?

  válasz erre...

 • Pubi 2008.09.27.   12:07

  Pubi

  Mint írtam, én sem gondolom, hogy a szövetség korrekt módon járt volna el. A hozzászólások és a felháborodás lehet jogos, de véleményem szerint nem ilyen módon. Kicsit túlzásba estek néhányan, én pedig ezt próbáltam meg érzékeltetni. Azért mert még leereszkedünk egy alacsonyabb szintre (esetleg alpári módon fejezzük ki magunkat) nem fog az elnökség lemondani és a határozatait megváltoztatni. Én olyan hozzászólásokat is várnék ami a következő 4 évre építő jellegel hat. és akkor már ezzel együt válaszolok is az előző kérdésre, Szerintem: Olyan döntéseket kell hoznia a vezetésnek amik ezeket a lehetőségeket (támogatás megvonása, átcsoportosítása, stb.) kizárják. Ki kell dolgozni olyan rendszert ami egyértelműen leírja, hogy ki mennyi támogatást kaphat teljesítménye szerint. ڍgy a fiatal tehetségek tisztában vannak azzal mit kell nyújtaniuk, mindkét fél tiszta lelkiismerettel nézhet a jövőbe. A jelenlegi rendszer ehhez közelít... Az már valóban gáz, hogy egy elnökségi határozatban közlik Csabával, hogy nincsenek megelégedve a teljestményével...de ettől még ez valaki(k)nek a véleménye, amit tiszteletben kell tartani.

  válasz erre...

 • Kristóf 2008.09.27.   11:50

  Kristóf

  Megtisztelő h megemlítesz Pubi!:)köszi:)amúgy nagyon sok igazság van abban amit mondasz,de ez az elnökségi határozat ez "kissé" tisztességtelen...szóval hajrá Csabi! Ja,és megjegyezném,h nem tudom ti hogy vagytok vele,de én nem azért szeretnék jövőre is versenyezni,mert szeretem az elnökséget vagy nem szeretem.szerintem mindenki tegye a dolgát legjobb tudása szerint. (tudtommal Csabi is folytatja az edzősködést.)na mégegyszer hajrá Csabi!

  válasz erre...

 • Pubinak! 2008.09.26.   15:42

  Pubinak!

  Azok a tehetségek akiket felsorolsz és akiket nem,egy ilyen elnőkségi döntés után hogy állnak oda a rajtvonlahoz vagy a következő Olimpiai kvalifikácohoz? Szerinted?

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2008.09.26.   13:13

  kuttor.csaba

  Pubi! Az Elnökünk valóban az eddigi legjobb elnök. Megvan a lehetősége, hogy pénzt szerezzen, és úgy tűnik, szerez is, mert a nemzetközi sikertelenségünket felnőtt szinten mindenre foghatjuk, csak a pénztelenségre nem. De! Egy Elnökségi döntés jogosságának nem sok köze van a pénzhez. Ahhoz csak józan ítélőképesség és korrekt gondolkodásmód. A fentiek is elsősorban ezért ítrak hozzá, nem pedig azért, mert nem tetszik nekik a triatlon tour... Bár, ha jobban belegondolunk, az is csúnyán ellaposodott...

  válasz erre...

 • Pubi 2008.09.26.   12:33

  Pubi

  Hello mindenki! Sok hozzászólás érkezett...én is írnék pár sort, mert szerintem sok mindenben nincs igazatok. Undorító sokak hozzászólása: "jó lenne e nélkül a garnitúra nélkül ünnepelni" "váltsuk le", "elvtelenül működő elnökség", "valaha indulok e még egy magyar versenyen". Mégis megkérdezem kire váltsunk? Ti, akik nagyon jól tudjátok mit kellene tenni, miért csak ilyenkor szóltok? Ilyenkor lehet máskor pedig nem? Miért nem írtok blogot, e-mail-t, csináltok honlapot, hogy megelőzzétek a bajt??? Miért nem vagytok képesek az olimpiai felkészülés előtt (közben) ezekről beszélni? Balázs? Mi az, hogy nem indulsz magyar versenyen? Jól átgondoltad ezt a kijelentésed? Mert ha igen az elég szomorú... Nagyon könnyű a gép előtt ülve megmondani a frankót. Én is tudnék sok olyan dolgot említeni amiben a szövetség hibázott. Lehet, hogy vannak olyan emberek akik helyett lehetne jobbat találni.... De akkor is! Rengeteget köszönhetünk az elnökségnek akik több mint 10 éve itthon tartanak egy világkupa futamot, 2006 óta rendezik a triatlon tourt, stb. Próbáltátok már ezt csinálni? Hát ugye hogy nem. És amikor a hazai triatlon legnagyobb ünnepét éljük majd át 2010-ben, mindenki gondolkodjon el azon, hogy ez a jelenlegi elnökünk, elnökségünk nélkül is ment volna? A mai hazai helyzet nem teszi lehetővé, hogy végtelen mennyiségű pénzt rakjunk a sportba. A magántőkét bevonni kurvanehéz. Miért támogatna bárki is egy triatlonistát? Vállakozóként inkább támogatok sikersportokat...A szövetség mégis megpróbál olyan erőfeszítéseket tenni ami dícséretes. És, hogy ahhoz is szóljak valamit amiből ez az egész "szar a helyzet" téma kipattant: Valóban rosszul festett az elnökségi határozatokban Kuttor Csaba olimpiai szereplésének értékelése. Ennek talán lett volna más módja is... Ja és még valami ami elkeserített Csaba blogjának hozzászólásaiban! Vannak fiatal magyar tehetségeink! Király Kristóf, Tóth Zsófia, Faldum Gábor, Kovács Zsófia...és még sorolhatnám! Ha annyira fontos nektek az utánpótlás (ami ugye alapjaiban határozza meg a jövő élsportjának helyzetét), akkor legalább egy olyan hírhez, amiben a fent említett srácok nagyszerű eredményeiről számolunk be, miért nem lehet egy gratuláló kommentet írni???? Ha erre valaki elfogadható választ ad az eddig itt kommentelők közül, fizetek neki 3 nevezési díjat. Magyar versenyen.

  válasz erre...

 • olboy 2008.09.26.   10:43

  olboy

  Szerintem ez nem vicc hanem nagyon, nagyon szomorú!!! De mit is várhatnánk hiszen ez a magyar vezetői mentalitás amit átsző a mutyizás, irigység és rosszindulatúság. Talán magukba kellene nézni az egész Elnökségnek hogy miért „ csak” egy Kuttor Csabánk van aki egyedül képes a harmadik olimpiáján képviselni Magyarországot ???? Milyen munka folyik abban a szövetségben ahol 12 év alatt csak egyetlen férfi versenyzőnk képes nemzetközi szinten említésre méltó eredményt produkálni. És ha már összehasonlítják ami összehasonlíthatatlan: a férfi és női olimpiai eredményeket amelynek az a summája hogy Zita szereplése jó Csabáé pedig rossz ami magukra nézve iszonyatos dilettantizmust és hozzá nem értést mutat, és valami faramuci képlet alapján kihozzák a fenti eredményt……. Remélem a saját fizetésük vagy egyéb juttatásuk összegének beterjesztésekor aminek a megszavazása biztosan egyhangú lesz, vegyék elő a fent alkalmazott képletüket és a kapott eredményt szorozzák meg nullával hogy egyáltalán szemükbe tudjanak nézni a rajtvonal mögött álló versenyzőknek!!!

  válasz erre...

 • szkeptikus 2008.09.26.   10:27

  szkeptikus

  "Most a Kropesz volt mellettem. Az egyetlen, aki versenyző szemmel is át tudja ezt látni..." Érdekes, hogy ezt gondoltad Csaba. Bizonyára a régmúlt vezérelt, amikor az MTSZ és Kropkó Péter csatájától volt hangos a magyar triatlon. Bár én még "kezdő" voltam akkor, még hozzám is eljutott, hogy micsoda sárdobálás és a mostaninál is különb levelezések folytak. Érdekes, hogy ezt gondoltad Csaba. Azok után, hogy Kropkó Péter most ugyanennek a szövetségnek az elnökségi tagja. "Egy kis helyesbítés… Dr. Márkus Gáboré volt az ellenszavazat, nem Kropeszé." Köszönöm tri, hogy megírtad ezt a fontos információt, bár nagyon elszomorít, mert ez taktika és még inkább az mt által elmondottakhoz vezet: "A Magyar Triatlon Szövetség vezetésének egyre belterjesebbé válása." Annak nagyon örülök, hogy végre elindult valami, hogy a figyelem végre ráirányult az évek óta gátlástalanul és elvtelenül működő elnökségre, ám arra figyelni kell, hogy a dolgok nem csak jobb irányba fordulhatnak! Az biztos, hogy amíg az elnökségben olyan - most politikai vonatkozásoktól függetlenül - tagok ülnek, akik anélkül választattják be magukat más szövetségbe, hogy az előzőről lemondanának (Ez szabályos egyáltalán?!) és még a hitelességük is kétségbevonható, nincsen miről beszélni.

  válasz erre...

 • Flowerzmeister 2008.09.26.   09:47

  Flowerzmeister

  Nemrég olvastam a triatlon.hu -oldalon és engem is mellbe vágott az elnökségi határozat. Idén kezdtem el triatlonozni,de már régebben is olvastam a cikkeket a magyar triatlon sportról.Év elején mindenki azt mondta,hogy nehéz idők járnak a sportra -mint az országra is - de ha összefogás van sportolói és vezetői szinten,akkor kilábalhatunk a gödörből.Eme határozat nem éppen ezt segíti elő. Az összehasonlítás ilyen formája,a diszkrimináció határát súrolja. Valószínűleg Csabának nem az elnökségi dicséretre volt szüksége,és mindannyian tudjuk a kikerülés előzményeit -mi a sporttársakkal éppen Fadd-Domboriban voltunk,és azt beszéltük,hogy Csabának nem itt lenne a helye és másnapra láss csodát,érkezett a hír,mehet Pekingbe- és az elnökség is örült,hogy még egy magyar mehet.Az már igazi magyar "specialitás",hogy húzzuk a szánkat,hogy került ki.Beteg lett előtte az a pár ember,utólag Gaagról is kiderült,hogy doppingolt -no comment-szóval rendet kéne tenni felsőbb vezetés és sokak fejében is arról,hogy ki,milyen eredményt ér el,nem mindig tehet ő. Hallgattam pár hete az U23-as magyar foci válogatottról nyilatkozni a szövetségi kapitányt.8:0ra kikaptak Szerbiától,és mindenki mondta,hogy ez hallatlan,meg mi ez a lelketlenség,stb.Erre azt mondta a vezető,hogy akár tetszik,akár nem,ebben az országban ezekből a fiatalokból tudunk válogatni,nem lehet más nemzetiségű "sztárokat" szerződtetni.Csinálják tovább a felkészülést,és remélik nem lesz még egy ilyen betli. Ezzel a példával nem untatni szerettem volna,csak az elnökségi elképzelésbe beültetni ezt a fajta morált.Azzal semmi jót nem tesznek a sportnak,ha egy háromszoros olimpiai bajnokunkat negatív hozzá szólással illetik meg.Sok embernek,főleg fiataloknak példaképe Csaba,van aki esetleg miatta kezdi el a triatlont.Ezeket a sorokat olvasva akár kétség merülhet fel benne,hogy jó helyen járok.Megértem Polónyi Balázst is,sokaktól hallottam már hasonlót,hogy akkor inkább hagyjuk az itthonit. Lehet,hogy ez nem megoldás,de hátha észbekapnak az elnökségi tagok,ha a "nagyok" bojkottálják a versenyeket,annak milyen káros következményei lehetnek az utánpótlásra és az ország határain túli megítélésen mennyit változtat,ha csökken a versenyeink színvonala. Hosszúra sikeredett a levél,de remélem sikerül gondolatot ébreszteni a megfelelő fejekben.Ha elolvassák. Hajrá Csaba! -- by Flowerz

  válasz erre...

 • lifepack 2008.09.25.   21:12

  lifepack

  Ennek a vezetőségnek a két olimpikon tette e legtöbbet, hiszen az elkövetkező négy évben tolhatják maguk elött az olimpikonokat, LÁM VOLTAK MAGYAR INDULړINK PEKINGBEN és ezzel minden rendben van , lám milyen jó triatlonsportot irányítunk. Csakhogy nem Ők hagytak több vödör verítéket az edzőpályákon. Persze ez magyar szokás , hogy ha az eredmény megvan , utólag már nem kell fizetni érte. Egyébként nevetséges összehasonlítani a férfi és női teljesítményeket. Szerintem fogják szégyellni magukat ezért a határozatért, és meglátjátok , próbálják tompítani ,hogy nem így meg úgy gondoltuk. Ha egyáltalán önkritikát gyakorolnak. Mindenben egyetértek az előttem szolokkal.

  válasz erre...

 • Kabos Gyula 2008.09.25.   19:33

  Kabos Gyula

  20 év?Még mintha mindig 1989 lenne a szövetségben!Lapozzátok azt a naptárt emberek!

  válasz erre...

 • BíGí 2008.09.25.   19:32

  BíGí

  Majd lefordultam a székről, amikor olvastam a határozatokat. Aztán a második hidegzuhany a Csaba levelére írt válasz volt Czencztől. Tényleg tükröződik az "országos" helyzet ebben a szövetségben is.... mt: igen, jó lenne nélkülük ünnepelni, de erre sajnos nem túl sok esély van. Üdv: Egy (nagyon) amatőr triatlonos :-)))))

  válasz erre...

 • mt 2008.09.25.   13:58

  mt

  http://www.triatlon.hu/index.php?op=news&art=554 Nem késett a remek válasz. Csakhogy azt nem tudja megmagyarázani, hogy akkor Zita miért is érdemelt dicséretet a 38. helyével és 8 perces hátrányával? Mert szerintem mindkettőt dicséret illetné meg, de így viszont kilóg a lóláb. Az autós válaszuk is mókás, mert megismétli, amit Csaba is leírt, hogy a MOB javasolta. És akkor mi van? Persze az sem igaz, hogy nem szapulta a határozat, mert ha csak annyit tesznek, hogy Zitát megdicsérik, de Csabáról hallgatnak, még mindig kevésbé lett volna sértő, mint a "Kuttor Csabára sajnos ezek a dicséretek az elnökség véleménye szerint nem mondhatók el" kitétel. Aminek még a szórendje is magyartalan. Jó lenne a szövetség 20. évfordulóját már e nélkül a garnitúra nélkül ünnepelni.

  válasz erre...

 • tri 2008.09.25.   10:09

  tri

  Egy kis helyesbítés... Dr. Márkus Gáboré volt az ellenszavazat, nem Kropeszé. Egyetértek amúgy Csabával és az érdemi hozzászólókkal, h mind Zita mind Csaba nagyot kűzdött a kvalifikációért... meg még jónéhányan. Zitának sikerült, Csabinak is a végén némi szerencse folytán, nem csökkentve az érte tett erőfeszítéseket korábban. Zita tudta több mint 2 hónappal az olimpia előtt h megy, Csabi kb 1 héttel a verseny előtt. Akkor kellett volna akkor Csabinak mondani h nem mehetsz mert nem vagy felkészülve rendesen, nem most (anyagilag) elmarasztalni hogy "rosszul" teljesítettél...

  válasz erre...

 • Péé 2008.09.24.   19:07

  Péé

  Szekeres Imre "monnyon le"! :) Kropkó for preZident!

  válasz erre...

 • Polonyi Balázs 2008.09.24.   19:07

  Polonyi Balázs

  Ez egy vicc!!!!!!! Nem akarom ismételni az előttem szólókat, de nekem is az jutott eszembe elsőre, hogy ez tipikus Magyarország. Valóban azt tükrözi az egész szövetség, ami ebben az országban folyik. Hányni tudnék ezektől az emberektől. Mégis mit képzelnek ezek? Ők beszélnek olyan tervekről, hogy Londonban hány olimpikonunk lesz? Ha a fiatalok ezt látják, akkor minden bizonnyal baromi elszántan fognak küzdeni azért, hogy megszerezzék a kvalifikációt. Ezen kívül az indoklásokat is nevetségesnek tartom. Véleményem szerint semmilyen különbség nincsen a Zita és a Csaba olimpiai kvalifikációja között. Hogy lehet ilyen mondvacsinált hülyeségeket leírni? A legdurvább az AUTړ. Mondja már meg nekem valaki, hogy mi a f.... köze volt hozzá a szövetségnek? Nem értem mire megy ki a játék. Ha valakinek esélye van világszínvonalú szereplésre, akkor vegyük el a kedvét, lehetőleg örökre? Ehhez tényleg remek módon értenek. Szerintem ezekkel a húzásokkal az amatőröknek sem csinálnak túl sok kedvet az egészhez és azzal még talán azt is sikerül elérni, hogy teljesen megölik a magyar triatlont. Én személy szerint meggondolom, hogy valaha indulok e még egy magyar versenyen.

  válasz erre...

 • Aston Martin DB9 2008.09.24.   18:45

  Aston Martin DB9

  Felháborító!!!!!!Fantasztikus tükör a botrányos magyar helyzetről és a begyökösödött gittegyletről,amely sárba tiporja magyar sportot... 1.Ne hasonlítsuk össze a női és férfi mezőnyt,de ha mégis akkor ismét nem emelhetjük ki a Zitát 2. MOB-tól kapott műhelytámogatás,amelyet az induló sportolók kapnak,így nem tudom értelmezni az elosztás logikáját. 3.Hogy kevernek ide egy magánkezdeményezést,amelyhez az ég világon semmi közük nem volt(Pekingklub) 4.Ne vitassuk a nagyságát annak,hogy 0 felkészülés mellett így végégmentél, Én nagyon büszke vagyok rád!! És végül a felelősségvállalás igazán elérhetne már oda az egekben ülő elnökséghez,(mert mint azt normális lelkületű vezetők,edzők nyugaton megtesznek)és lemondhatna,mert úgy érzem az elmúlt 4 évben sikeresen leszerepelt és ennél mélyebbre már nehezen süllyedhetne a magyar triatlon sport.

  válasz erre...

 • mt 2008.09.24.   18:35

  mt

  "Olyanná tették a triatlont, mint amilyen az ország." - bizony, ez a kulcsmondat. És az országot is az ő fajtájuk tette ilyenné, csak azt csinálják kicsiben, amit nagyban. Mindenesetre ez a húzásuk most talán olyanoknál is ki fogja verni a biztosítékot, akik eddig nem láttak a szemüktől. Bár már semmin nem lepődöm meg. Amúgy biztos voltam benne, h Kropesz volt az az 1 szavazat.

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2008.09.24.   17:55

  kuttor.csaba

  Általában az a kedvencem, hogy 6:0-al mennek a szavazások... Az ország legegységesebb elnöksége! ږrüljünk! Most a Kropesz volt mellettem. Az egyetlen, aki versenyző szemmel is át tudja ezt látni... d.gy? A tuti ellenszavazat mindig... :)

  válasz erre...

 • Gobbi Hilda 2008.09.24.   17:10

  Gobbi Hilda

  Az ellenszavazat gondolom d.gy. Joke! Szakmai döntést összekeverni a személyeskedéssel!Ejnye!

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2008.09.24.   16:58

  kuttor.csaba

  Nem a múltjukkal van a baj, hanem hogy elvtelen döntéseket hoznak folyamatosan. Olyanná tették a triatlont, mint amilyen az ország: itt semminek sincs következménye... Mindenre folyhat a pénz, elszámolni nem kell... gyönyörűek a tervek így négyévente, utána meg mind elszáll mint a lufi!

  válasz erre...

 • mt 2008.09.24.   15:14

  mt

  Mit lehetne várni attól az elnökségtől, amelyet jelenlegi kormánytagok, egyben volt mszmp-s vezető funkcionáriusok vezetnek? Ezek csak egy dologhoz értenek, de ahhoz nagyon. A Magyar Triatlon Szövetség vezetésének egyre belterjesebbé válása és a szakmai szempontok háttérbe szorulása évek óta tartó folyamat, ami ellen időben kellett volna tenni valamit. Ha kitörlitek, ha nem, akkor is ez az igazság. Hajrá Kutya!

  válasz erre...