Eilat U23nők Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2011/10/29
Hirdetés

Persze nem csak U23 nők versenyeztek ma, de mégiscsak ez volt ma a legfontosabb versenyszám.

Dudás Eszter képviselte a magyar színeket, és bíztunk benne, hogy a 17fős mezőnyben sikerül úgy úsznia, hogy a mezőnnyel tud kerékpározni. Az első 1000m-es kört szépen megoldotta, ekkor mind a 17 lány együtt haladt még. Aztán az oroszok kicsit megrántották a második, 500m-es kört, és Eszti sajnos itt le is szakadt egy észt lánnyal. Kerékpáron így azonnal alárendelt szerepet játszott, hiszen egyszerűen senki sem maradt, akivel együtt lehetett volna tekerni. Az észt leányzó is csak arra volt jó, hogy árnyékként kövesse. Az élen haladók is háromfelé szakadta az emelkedős pályán, és ez azt eredményezte, hogy a bolyok üldözőversenybe kezdtek. Eszti magányos harcosként tekerte le a 40km-t, és kb. 2és fél percet kapott az előtte haladó négyfős társaságtól. Futáson, bár nem mozgott rosszul, légüres térben mozgott, ami meg is látszott motiváltságán. Tisztességesen végigcsinálta a versenyt, de egyéb pozitívumot ma nem mondhatunk el. Mivel még csak jövőre lesz első éves U23-as, így még négy alkalommal csaphat össze a kontinens legjobbjaival, biztosak lehetünk benne, hogy lesz ennél sokkal-sokkal jobb eredménye is, mint a mostani 14ik hely. Az élen álló négy fős csoportban három orosz és a francia Morel küzdöttek, és nagy versenyt vívtak futáson. Meglepetésre Morel még a dobogóra sem volt jó, ugyanígy a jó nevű Yaristratovának is be kellett érje egy 5ik hellyel. Nyert Razarenove, második Shorets, harmadik Ivanovskaya.

Az U23-as verseny előtt bonyolították le a női Európa-kupár, melyen rekord kevesen, 9en indultak. Egyértelmű, hogy így év végén ez a két verseny nagyon ütötte egymást. Itt Pap Eszti próbálkozott pontszerzéssel, de úszáson ugyanúgy járt, mint Dudás Eszti, leszakadt egy orosz lánnyal, aki ráadásul kerékpáron sem segített neki, így rövidúton ki is szakította. Egy reménye lehetett még, az extra rossz úszó ukrán Prystayko, aki perces hátrányból ért fel rájuk. Ő azonban klasszis kerós, aki állva hagyta a lányokat, és ment tovább, végül futáson egészen a 2ik helyig ért fel. Nyert rajt-cél győzelemmel a brit Raw, míg Pap Esztit végül az orosz lány is lefutotta, így 9ik lett. Sajnos jó esély van rá, hogy időhátránya miatt világranglista pontot ezért most nem kap.

A fiúk versenyében 20an indulta, benne Bajai Petivel és Borsányi Danival. Peti simán hozta az úszást, és itt azonnal egy nagy boly alakult ki, ami aztán nem nagyon haladt. Borsó az úszáson sajnos leszakadt, így a lányokhoz hasonlóan időfutam 40km-t teljesített, és becsületére legyen mondva, 2percre tartotta a boly. Futáson aztán kőkemény tempót nyomtak az oroszok, de a nagy esélyes Polyanskyt végül megelőzte a második helyre befutó Malishev és a meglepetés győztes ukrán Martynenko is. Bajai Peti nagy küzdelemben a 7ik helyre érkezett, Borsányi pedig 17ik lett, nála szintén az időlimiten múlik, hogy kap-e pontokat.

Hirdetés