Menü

2012.09.03.     Hozzászólás 0

Beszélgetés az agyammal

Des Moines előtt… Agy: vajon mindenki így készül a versenyre? ...

Des Moines előtt…

Agy: vajon mindenki így készül a versenyre? Rohangál össze-vissza, edzéseket tart, és közben néha igyekszik olyat is edzeni, ami egy nem-bolyozós versenyhez szükséges?

Én: ja, menj már! Kurva jó vagyok, tavaly például 3héttel a verseny előtt romon voltam a másfél hetes magaslati tábor után, onnan kellett felállnom, és végül is tök jól mentem, most meg Faddon a tavalyi szégyen után egész értelmes futóidőt raktam oda. No pánik.

Agy: És szerinted az fasza, hogy a legfontosabb pár napot a válogatottat kísérve Stockholmban töltötted, és repkedtél ide-oda?

Én: Jaj, már, hiszen ott is edzettem, tök jókat futottam, kerón meg egész rendben voltam, azt a formát már csak megtartani kellett. Ne rinyálj már!

Agy: És az szerinted rendben van, hogy a lábad akkora, mint egy elefántnak, mert verseny előtt konkrétan két napig a levegőben voltál?

Én: És akkor mi van? Kedd éjjel kiértem, iszok sok kávét meg futkosok sokat, oszt majd kijön a sok víz!

Agy: De akkor meg az a baj, hogy 2 hete nem csináltál semmi erőset, lelapul a forma, kéne valami gyorsat is nem?

Én: Na jó, akkor nesze, csütörtökön odavágokk 4x3perc tempót kerón, az utolsónál 50es átlag, most akkor már pofa be!

Agy: Na brávó, most akkor ezt próbáld kipihenni, 19-re lapot húzni? Hát, nem tudom…

Des Moines verseny közben…

Agy: na nesze neked résztáv csütörtökön, jó bágyadt vagy, ebből égés lesz.

Én: Na jó, akkor újratervezés. Úszáson csak tapadok, és meg sem próbálok elkerózni olyanokkal, akik várhatóan 2perccel gyorsabbak nálam. Rendezkedjünk be a 15ik hely környékére, és majd meglátjuk, lehet, hogy lazul az a láb.

Agy: Na, azt várhatod öregem. Ezen a pályán lazulni max a láncod fog. A tavalyi büntid után nem kéne a bolyozás gyanúját sem kelteni a bírókban. Szóval told végig keményen, de ne várd, hogy jól fog esni.

Én: Na jó, akkor eddig ötös, úszás után nagy boly vége, mit lármázol? Ott vagyok a spiccen, akkor most elkerózok ezzel az Ospaly gyerekkel, az azért nem rossz név.

Agy: Brávó, Ospaly gyerek láthatóan Csehországban hagyta a formát, most ezt jól benézted, pápá első boly, innentől szakadsz, mint a jég.

Én: Ugyan, most akkor ráállok itten erre a McCormack gyerekre, kétszeres világbajnok, gond egy szál se.

Agy: No nézd már, ez sem egy táltos, szép volt, mit erőlködsz, menj végig ekonomiban, aztán meg se forduljon mégegyszer a fejedben ide jönni, öreg vagy már ehhez.

Én: Anyád! Figyi, tapadok, mint a bélyeg, aztán futáson csak lesznek behalások.

Agy: Addigra olyan hátrányod lesz, hogy távcső kell ahhoz, hogy láss magad előtt bárkit is. Mondom, mi a rákot keresel itt?

Én: Na jó, ez a keró nem volt valami fényes, de most odateszem a futást.

Agy: Nocsak, mi ez a lábadban? Csak nem görcs? Ezzel fuss fel! Hajrá! Kocogd le pajtás, aztán menj nyugdíjba!

Én: Na jó, elmegyek nyugdíjba, de akkor főleg odateszem ezt a 10km-t.

Agy: olyan mélyen futsz, hogy lassan a fenekedet kikezdi az aszfalt. Hülye vagy? Kocogj be!

Én: Na figyi, sétálnak itten páran, jól összeszedem őket! Egyre feljebb megyek, a végén, akit lehetett csak összeszedtem, végül is a 22ik hely egész szép hattyúdal.

Des Moines után…

Agy: Na, mit igértél?

Én: Tudom - tudom. Ez most nem volt valami fényes, és valóban ennyi energiát nem ér a dolog, bár legalább utoljára igen szép nevekkel toltam egy mezőnyben, ami megtiszteltetés volt. Én élveztem, még ha purgatórium volt is végig ez a nap.

Agy: De akkor most már kimondod végre?

Én: Na jó, legyen. Akkor ezzel lezártam egy fejezetet az életemben. Triatlonban a visszavonulást bejelenteni képtelenség, hiszen amatőrként halálig lehet csinálni, de ezennel ünnepélyesen leteszem a lantot! Edzek kedvemre, edzem a tanítványaimmal, versenyzem, ha jól esik, de nincs több ITU, nincs több nagy álom, csak amatőrködés. Köszönöm mindenkinek, aki eddig segített, virágot az öltözőmbe!

Egyebet nem tudok mondani, viszlát!

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.