Tojáshéjjal a seggükön már bronzérmesek Hír

Kanyonraft.hu;http://www.kanyonraft.hu
2012/04/23
A csipás-szemű junior rafting csapat máris bronzérmet szerzett első európakupáján.
Hirdetés



A 2012-es év első Európa Kupa versenye a vízeséses és sziklás Slunj-ban történt, Horvátországban. A Plitvicei tavak táján rendezett versenyen 8 ország versenyzői: 16 csapattal álltak rajthoz ! 

A mi fiatal egységünk, a Kanyon Raft Team Juniors edzőversenyre utazott ki Horvátországba, hogy a télen fiatalokból és új tagokból összeálló "csíra"csapat kipróbálhassa magát a háborgó hullámok és magasra tornyosuló sziklák közt.

A 21 éves átlagkorú Juniorok idén tavasszal a Duna lágy habjaiban kezdték meg felkészülésüket a 2012-es év Augusztusában megrendezésre kerülő Junior Világbajnokságra!

 



 

A VB R4-es hajóban kerül majd megrendezésre, és mivel Slunjban R6-os versenyt rendeztek, ezért a fiataloknak szüksége volt 3 kiegészítő emberre hogy egységben legyen az erő. A felnőtt Európa Bajnokságra készülő szintén újonc: Horváth Gergely és Takács Máté, valamint parti segítőként a tavalyi évi rafting válogatott 2 tagja, Balgovits Gábor, és Fodor Szabolcs utazott ki a junior csapattal.

 

A Fodor Szabolcs által irányított egység tagjai:  Koletics Péter,  Herczeg Zsolt,  Horváth Gergely,  Cseh Tamás,  Takács Máté,  Bimbó László. 

 

A srácok első versenyükön - a megszokott versenymenettől eltérően - a legtechnikásabb számmal, a Szlalom versenyszámmal kezdhettek, ahol nagy meglepetésre a bronz színű medáliát szerezték meg. A verseny nem csak a hullámoktól és a nehéz kapukombinációktól volt nehéz, hanem a folyó állandó vízállás változása miatt, közepén és a szélen magasra ágaskodó sziklák is tovább bonyolították a versenyt. A junioroknak e versenyszámban sikerült olyan nemzetek egységeit legyőzniük, mint pl. Horvátország, Szlovákia, vagy Szlovénia válogatottját, akik eddig is örök ellenfelei voltak a felnőtt válogatottnak. 

 



 

A Sprint versenyszámban a szintén előkelő 5. helyet sikerült megszerezniük, melyet követett a H2H versenyszám, ahol számos megpróbáltatás után és egy technikai hibát követően „csak” a 4 .hely jutott a csapatunknak a Bronz érem helyett.

A verseny utolsó napján került sor a leghosszabb, és legállóképesebb versenyszámra, a Down River -re, melyben Juniorjaink az 5. helyen értek célba. 

Így az összetett eredmény: 4. hely

 

A csapatvezér Fodor Szabi véleménye szerint a csapat NICE, vagyis szépen fejlődnek és napról napra ügyesebbek, technikásabbak. Az év végére megfelelő segítség és edzés mellett a juniorok képesek lesznek felvenni a versenyt a legnagyobbak ellen!

 

Kanyonraft.hu
Hirdetés