aki keres, talál
Hirdetés

Csóványosi túrák

A 938 méter magas Csóványos a Börzsöny legmagasabb hegye. A csúcsán az 1970-es években geodéziai mérőtornyot építettek, ami már korábban is kilátóként üzemelt, de 2013-ban felújították, és így egy biztonságos kilátótoronyként várja a túrázókat. A kilátó tetejéről 360 fokos panorámában gyönyörködhetünk. A Börzsöny központi részén helyezkedik el, így minden égtájból érkeznek ide túra útvonalak és az országos kéktúra is keresztül halad rajta. Érdekesége, hogy a vulkánikus kialakulású hegység egykori kráterének a peremén, vagyis a kalderán helyezkedik el.

Nyáry Tamás

Ha valaki meg akarja mászni a Csóványost, akkor három sokak által ismert klasszikus útvonal jut eszébe. Az egyik a zöld jelzés Diósjenőről. Ezt fogjuk most végigjárni.

#túrázás
Nyáry Tamás

Tegyünk egy nem túl hosszú, viszont elég szintes túrát a Börzsöny egykori kráterének belső oldalán, és fedezzük fel a vulkáni tevékenység következtében létrejött szikla formációkat.

#túrázás
Kakuk András

Kerüld ki a tömeget!

#túrázás

Ha nyár és kánikula, akkor az ember két dolgot tehet. Vagy strandra megy, vagy az erdőbe. Nos mi ez utóbbi mellett tettük le a voksunkat a nyár utolsó hétvégéjén, s bevetettük magunkat hazánk talán legsűrűbb erdejébe, a Börzsönybe.

#kéktúra
#túrázás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés