Kitűnő túrázási lehetőségek a Bécsi Alpokban

Kitűnő túrázási lehetőségek a Bécsi Alpokban

(X) - Támogatott tartalom
2018/05/07
Alsó-Ausztriában a Bécsi Alpok kitáblázott túraútvonalainak 19 szakasza mentén kiváló hüttékkel és minősített túraszállásokkal találkozhatsz. Barátságos fogadtatás és kifogástalan kiszolgálás jellemzi e vidéket.

Jó infrastruktúra és hasznos tanácsok a Bécs környékén túrázóknak

A Bécsi Alpok a legjobb túrázási körülményeket biztosítja. Ezt a saját szemével is megtapasztalhatja a Wiener Alpenbogen, azaz a Bécsi Alpok hegyvonulata mentén végighaladó, számos kiindulóponttal rendelkező és végig kitáblázott túraútvonal 19 szakaszának bármelyikén túrázva.

Érdekel a Wiener Alpenbogen túraútvonal, holnap indulok!

 

Schwaigenreigen Wechsel Forrás: (c) wieneralpen-kremsl
Schwaigenreigen Wechsel
Kép forrása: (c) wieneralpen-kremsl
Galériáért katt a képre!

Minősítéssel rendelkező túrafalvak és túraszállások

Puchberg am Schneeberg és Kirchberg am Wechsel túrafalvaiban könnyedén megtalálható a Wiener Alpenbogen túraútvonal csatlakozása, ahonnan hüttétől-hüttéig járhatunk. A minősített túrahotek is a magas minőségről árulkodnak, melyek tulajdonosai túravezetőként tippekkel, kölcsönzési lehetőséggel garantálják a kellemes kirándulást. Egy további különleges attrakció a több mint 100 éves Schneeberg vasút, mely mindenkinek lehetőséget biztosít arra, hogy Alsó-Ausztria legmagasabb pontjáról letekinthessen a völgybe.

Gollinger Piestingtal Forrás: ŞWA_Florian Lierzer
Gollinger Piestingtal
Kép forrása: ŞWA_Florian Lierzer
Galériáért katt a képre!

A kilátásáról híres paradicsom

Az első lépések után hamarosan még többet szeretne megtenni – „gyerünk, másszuk meg a hegyet”, „keressük meg ezt a hüttét” és „lássuk, hova vezet a folyó”. Megéri az utazás, hiszen a Bécsi Alpokból a kilátás mindig lenyűgöző szépségű.

 

Kiváló hütték, menedékházak

Barátságos fogadtatás és kifogástalan kiszolgálás a Bécsi Alpok legjobb hüttéiben. Jó kiszolgálás, barátságos személyzet és a túrázók igényeire nyitott fülek. A Bécsi Alpok hüttéiben otthonosan fogod érezni magad. A Wiener Alpenbogen túraútvonal mentén található vidékies hangulatú hüttékben ízletes ételek várnak. A kifejezetten túrázókra specializálódott kiváló hüttékben jó kezekben leszel, melyek közismertek barátságos kiszolgálásukról és regionális finomságaikról. Egyetlen harapás, és máris visszatérnek a házias ízek emlékei!

Mutasd a legjobb hütték listáját!

 

Az Edelweißhütte a Schneebergen Forrás: ŞWA_FranzZwickl
Az Edelweißhütte a Schneebergen
Kép forrása: ŞWA_FranzZwickl

Galériáért katt a képre!

Túraszállások, a természetjárók kedvenc szálláshelyei

Köszöntünk a klubban: minősített túraszállások a Bécsi Alpokban

Akik egy minősített túraszálláson éjszakáznak, térképeket és tájékoztató anyagokat, sőt megbízható tanácsokat is kaphatnak magától a házigazdától, valamint szükség esetén akár felszerelést is bérelhetnek. Az Österreichische Wandergütesiegel (osztrák túrázási minősítés) különleges túrázási élmények lehetőségét jelenti. A minősítést kifejezetten a túrázók igényeire szabott szolgáltatásokat kínáló vendéglátó létesítmények kapják meg. A szolgáltatások között megtalálhatók a vezetett túrák, túrafelszerelések bérlése vagy a vendégek szállítása.

Látni szeretném a túrázók kedvenc szálláshelyeit!

 

Logó Forrás: (c) NÖW
Logó
Kép forrása: (c) NÖW

Logó Forrás: (c) NÖW
Logó
Kép forrása: (c) NÖW