Hanwag felvarró a kéktúrásoknak Hír

Hanwag felvarró a kéktúrásoknak Hír

Flow PR
2021/07/14
A 100 éves Hanwag a Kéktúra egy 100 kilométeres szakaszát fogadja örökbe
Hirdetés

Indul a Hanwag100 jelvényszerző kihívás.


A jubileumi évben a Kéktúra egy 100 kilométeres szakaszát fogadja örökbe a bajor bakancsgyártó

Az Országos Kéktúra Mátraverebély és Bánkút közötti szakaszainak virtuális örökbefogadásával ünnepli megalapításának századik évfordulóját a világ vezető túrabakancsgyártója, a Hanwag. A Magyar Természetjáró Szövetséggel kötött együttműködésnek köszönhetően a 100 kilométeres, változatos terepviszonyokat kínáló, emelkedőkben és lankákban gazdag útvonalat elsőként végigjáró első száz túrázó teljesítményét a bajor márka egy egyedi Hanwag100 felvarróval díjazza.

1921-ben, pontosan 100 éve nyitotta meg első cipészműhelyét Hans Wagner, a Hanwag alapítója. A jubileum alkalmából a népszerű bakancsgyártó egy 100 kilométeres részt fogad örökbe virtuálisan hazánk leghíresebb túraútvonalán, az Országos Kéktúrán, hogy így tisztelegjen a márka évszázados története és az elmúlt esztendők sikerei előtt. A Hanwag100 elnevezésű jelvényszerző túra a szervezett magyar természetjárás hagyományait őrző Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben jött létre, és egy hat szakaszból álló, kihívásokkal teli és látványos útvonalat ölel fel. A Mátraverebélytől Bánkútig húzódó, szintemelkedésekkel és különböző nehézségű terepekkel teli Hanwag100 szakaszon a kéktúrázók első kézből tapasztalhatják meg, hogyan állnak helyt a Hanwag bakancsok és túracipők a hazai terepen.

A kiválasztott útvonal hazánk leggyönyörűbb hegységein, a Mátrán és a Bükkön át vezet. A túra a szakrális kisugárzású Mátraverebélyről indul a Galya-tetőre, majd a csodás klímájú Mátraháza érintésével indul, a természetjárók azonnal az ország legmagasabb pontjára, az 1014 méter magasan fekvő Kékestetőre kapaszkodnak fel, majd az ország legszűkebb gerincútján, meredek andezitfalak tetején haladhatnak tovább. Ezután a vulkáni szikláiról ismert Sirok felé folytatódik az út, ahol a kirándulók megtekinthetik a méltán híres várat, valamint a Barát és Apáca elnevezésű sziklatömböket. Ezután a festői Szarvaskő következik, amelynek páratlan látványossága az óceáni medence szétnyílásával született, törésvonalakkal átszőtt vulkáni hegycsoport. A következő szakasz már a Bükk-fennsík vadregényes vidékére vezet, ahol csodaszép, kiterjedt hegyvidéki panorámában gyönyörködhetnek a túrázók.  Végül Magyarország első lakóbarlangját, a Cserepes-kői-sziklaodút érintve Bánkúton ér véget a kihívásokkal teli Hanwag100 túra.

Hanwag felvarró a kéktúrásoknak-1
Hanwag felvarró
Hanwag felvarró a kéktúrásoknak-1
Forrás: Gulyás Attila

Az első száz olyan túrázó, aki akár részletekben, akár egyszerre végigjárja a 100 kilométeres szakaszt, teljesítménye elismeréseként egyedi tervezésű, túrajelvényként funkcionáló Hanwag100 felvarrót kaphat.

Mit kell tenni?

Ehhez nem kell mást tenni, mint rögzíteni a megtett utat a Természetjáró applikáció Útvonalrögzítő funkciójával, majd a rögzített útvonalat bemutatni Budapesten a Váci úti vagy a budaörsi, illetve a miskolci Mountex üzletek egyikében. A túrázásra legkésőbb december 31-ig érdemes sort kerítenie mindenkinek, aki a jubileumra készített speciális felvarróhoz szeretne hozzájutni. Ha valaki csapatban szeretné a túra egy részét teljesíteni, erre kiváló lehetőséget nyújt az ősz legnagyobb túrarendezvényének számító Kéktúrázás napja, melyre október 9-én kerül sor.

A Hanwag célja, hogy ezzel az együttműködéssel a hazai természetjárók számára is emlékezetessé tegye a bajor márka megalapításának századik évfordulóját, és – összhangban a Magyar Természetjáró Szövetség küldetésével – minél több embert az Országos Kéktúra bejárására ösztönözzön. A változatos terepviszonyokat kínáló, több ponton komoly kihívást jelentő útvonal kiváló alkalmat kínál annak megtapasztalására, milyen fontos a megfelelő lábbeli megválasztása a különböző túrák örömteli teljesítéséhez.

Mindent a Kéktúráról

Hirdetés