Itt az idő adózni!

Itt az idő adózni!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/04/25
Ha szívesen támogatnál sportcélú szervezetet, egyesületet, akkor az adó 1% az egyik legjobb lehetőség rá
Hirdetés

Kárpátok Vándorai Természetjáró Egyesület
karpatokvandorai.hu
Adószám: 18196872-1-42

A közhasznú egyesület nyitott gyalogos és bringás túrákat szervez főleg hazánk és a Kárpát-medence legszebb tájain. Ezenkívül hallássérült gyerekeknek és felnőtteknek szerveztek már sziklamászást, természetesen eszközök és segítők biztosításával. Mindenkit szeretettel látnak a túrákon, amik kizárólag önköltségesek, és nem tagok is hozhatnak barátokat, ismerősöket, gyereket, kutyát, bárkit, aki szeretné a természetben tölteni az idejét. Az egyesület nevéhez fűződik még a K3 – Kalandtúra két keréken bringás verseny (http://k3-vdo.hu/), illetve a Félnyolcas teljesítménytúra. Ha nekik adjátok az 1%-otokat, akkor tovább tudják csökkenteni a nyílt túrák költségét, el tudnak vinni kirándulni, mászni hátrányos helyzetű embereket, és még többeknek tudnak lehetőséget biztosítani arra, hogy ne anyagi okokból maradjanak otthon sportolás helyett.

 

Uniqa Team Újbuda SE
uniqateam.hu
Adószám: 18775435-1-43

Az idén 10 éves Uniqa Team Újbuda SE ma már az ország legnagyobb létszámú triatlon egyesülete. Nálunk az oktatástól az élsporton keresztül az amatőr sportig mindenki otthonra talál, és kedve szerint űzhet egy olyan kihívásokkal teli sportágat, mint a triatlon. Megtisztelő mindenkitől, aki az elmúlt években felajánlotta már részünkre adója 1%-át. Fejlődésünk folytatása érdekében minden támogatásra szükségünk van, így idén is erre biztatjuk a velünk szimpatizálókat.

 

Magyar Barlangi Mentőszolgálat
caverescue.hu
Adószám: 18005598-2-41

Ők azok, akik térítésmentesen rohannak, ha valaki eltöri a bokáját a barlangban, netán beszorul egy repedésbe, vagy csak bepánikol. De ők voltak azok is, akik márc. 15-én is besegítettek a mentésbe az autópályán: benzint és élelmet osztottak, miközben mindannyiuknak van civil munkahelye és élete is, és épp pihenhettek volna a családjukkal. A barlangi mentők mind tartoznak valamilyen barlangász egyesületbe, és ezen kívül a mentőszolgálat tagjai. Túravezetőként gyakran találkozhatunk velük a barlangban, és mindig segítenek, nincs szolgálati idejük. Tapasztalt, nagyon segítőkész és türelmes emberek. Ha szeretnénk, hogy zavartalanul folytathassák a munkájukat, és ne benzinhiány miatt ne érjenek oda a sérülthöz, akkor adjuk nekik adónk 1%-át.

 

Suhanj! Alapítvány
suhanj.hu
Adószám: 18139493-1-43

Látás-, értelmi- és mozgássérült fiataloknak segítenek abban, hogy sportolhassanak. Bekapcsolják őket a tömegsportba, összehozzák őket épekkel, hogy együtt mozoghassanak. Támogatják a családokat is, segítik a szervezést, információt szolgáltatnak, ezzel létrehozva a szuper közösség mellett egy boldogabb, elfogadóbb társadalmat. Találkozhattok velük utcai és terepfutó versenyeken, de spinning és kranking órákon is. Mindez rengeteg szervezést, oktatást, kommunikációt igényel, emellett az alapítványnak különleges az eszközigénye is: aktív kerekesszékekre, handbike-okra, megfelelő bérletekre és irodai eszközökre is szükségük van. Ha támogatnád, hogy sérült társaink se maradjanak ki a sport öröméből, akkor az ő adószámukat írd a megfelelő rubrikába.

 

Bátor Tábor Alapítvány

Adószám: 18107913-1-41

Mi történik egy családdal, ha kiderül, hogy az óvodás gyereknek rosszindulatú daganata van? Hogy lehet megbirkózni a teherrel, hogy a háromévesünk cukorbeteg, és örökre „lőnie” kell majd magát? És hogy dolgozhatja fel egy gyerek, hogy ő más, hogy ő nem a játszótérre jár délutánonként, hanem a kórházba, kezelésre? Ebben segít a Bátor Tábor, ahol daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére szerveznek rekreációs és terápiás programokat, rengeteg önkéntes segítségével. Akiket többnyire féltve őriznek, itt kitombolhatják magukat, kor- és sorstársakkal játszhatnak, és elfelejthetik, hogy ők mások. Tanulnak íjászkodni, kipróbálhatják a kötélpályát, eveznek, lovagolnak, színjátszanak, táncolnak, zenélnek, kézműveskednek vagy fociznak, miközben újra felszabadult gyerekek lehetnek végre. Mindez pedig még a gyógyulásukat is segíti, miközben a családot is tehermentesíti. A Bátor Tábor évente 680 táborozónak teszi lehetővé, hogy egy időre letehesse a betegségét. Ha támogatod, hogy a gyerekek ingyen gyógyulhassanak, és újra vidámak legyenek, add nekik az 1%-odat.

 

Gerecse Sziklamászó Sportegyesület
gerecse.com
Adószám: 18130236-1-41

Az egyesület az egészséges életmódot népszerűsíti a sziklamászáson keresztül, illetve karbantartja, felújítja a mászóhelyeket és mászóiskolákat, hogy minden mászó számára lehetővé tegyék a biztonságos sziklamászást. Ha az Ördög-árok útjain nem esik a fejünkre egy sziklatömb, azt nekik is köszönhetjük. A honlapjukon számos praktikus információt tesznek közzé, amely mind a kezdő, mind a tapasztalt mászóknak nyújt konkrét gyakorlati segítséget a mászó-teljesítményük fejlesztéséhez. Összesítik minden év bizonyos szint feletti új útjait, illetve kimászásait, így segítségükkel nyomon követhetjük a nehéz utakat és a mászóelit tevékenységét. Ha szeretnél biztonságos utakat mászni, támogasd őket.

 

Magyar Kerékpárosklub
kerekparosklub.hu
Adószám: 18245402-2-41

A civil szervezet számos fronton segíti a bringásokat. Igyekszik elérni, hogy a kerékpárt közlekedési eszköznek tekintse mindenki, beleértve az autósokat és a törvényhozókat. Minden szinten képviselik a bringások érdekeit: szerveznek vidám tavaszi bebiciklizést, de tárgyalnak, egyeztetnek és lobbiznak értünk, amikor a bicikliutak infrastruktúrájáról van szó. Néha kakaóscsigát osztanak, máskor felvilágosítanak a KRESZ-ről, népszerűsítik a tekerést, felhívják a figyelmünket a gyalogosokra, buzdítanak a társadalmi toleranciára és párbeszédre. Az ő érdemük is, hogy megnyíltak buszsávok, hogy sokkal több lett a bringatároló, hogy újabb utak épültek, hogy már sokkal jobban odafigyelnek ránk a döntéshozók. Aki szeretné, hogy tovább is dolgozhassanak a kerékpárt használókért, hozzájuk irányítsa az 1%-ot.

 

Amphora Búvár Klub

Adószám: 18009633-2-41

A barlangi búvárok a hazai és határainkon túli barlangok kutatásával foglalkoznak. Vizsgálták többek között a Jósvafői-, a Baradla-barlangot, de a budapesti Gellért-forráscsoportot is. A Természettudományi Múzeum Állattárával együttműködve feltárták egyes víz alatti szakaszok állatvilágát, és ezt be is mutatták a nagyközönségnek. Boszniában az ő kutatásuk és dokumentációjuk alapján az ország történetében először védetté nyilvánítottak egy barlangot, a benne élő különleges fauna miatt. Oktatnak, népszerűsítik a búvárkodást, szakmai fórumokon segítenek a szaktudásukkal, de mindenekelőtt olyan természeti világgal ismertetik meg a gyerekeket, civileket, amihez nagyon kevesen férnek hozzá. Ha szeretnénk, hogy a földalatti kincseinkről való tudás gyarapodjon, támogassuk őket.

Hirdetés